Bygger stor produksjonshall i Askim

I høst starter Backe Østfold byggingen av en stor produksjonshall for selskapet Dynatec SMV i Askim.

I Askim dreier det seg om et ganske tradisjonelt produksjonslokale med standard stålkonstruksjon med hulldekker og sandwichelementer.

I høst starter Backe Østfold byggingen av en stor produksjonshall for selskapet Dynatec SMV i Askim.

- Det dreier seg om en stor produksjonshall med en mindre administrasjonsdel på totalt 7 500 kvadratmeter, forteller prosjekteringsleder Simen Johannessen. Backe Østfold signerte den attraktive kontrakten like før sommerferien og skal i gang med prosjektet i oktober/november.

- Det var mange om beinet denne gang, men Backe Østfold kan levere kvalitet til konkurransedyktig pris, og dermed fikk vi kontrakten. Det passet oss godt, siden vi avsluttet flere større prosjekter i første halvår.

Bredde i kompetansen

Det dreier seg om en relativt stor jobb til 100 millioner kroner, og det er ikke dagligdags med nye industribygg i Østfold i denne størrelsesorden. Backe leverte i 2020 lokalene til den nye helikopterbasen på Rygge, men dette handler om et noe enklere prosjekt.

- Det viser bredden i vår kompetanse. Vi leverer enten det er små eller store, enkle eller kompliserte bygg. I Askim dreier det seg om et ganske tradisjonelt produksjonslokale med standard stålkonstruksjon med hulldekker og sandwichelementer. Det skal imidlertid monteres en rekke kraner og andre tekniske installasjoner, noe som likevel gjør oppdraget litt mer utfordrende, sier Johannessen.

En annen spesiell løsning er takkonstruksjonen som skal dimensjoneres for å bære solcellepaneler i fremtiden. Det betyr at det må tåle en ekstra belastning på 250 kilo per kvadratmeter.

Overleveres i 2022

Dynatec SMV skal overta lokalene i desember 2022, og prosjekteringslederen anser produksjonstiden som fornuftig . Nylig startet Backe opphandlingen av underentreprenører til prosjektet.

Askimbedriften Dynatec har i en årrekke levert effektive produksjonslinjer for matvareindustrien i Norden. Selskapet har 55 ansatte og omsatte i 2020 for 277 millioner kroner.


Backe Østfold AS

  Rosenborgveien 3, 1632 Gml. Fredrikstad

  69 35 70 80 

  www.backe.no

{/show}