Byggestart for Dreieværste i Fredrikstad

Et kombinert nærings- og boligprosjekt er i ferd med å reises helt inntil Fredrikstad stadion med fasade mot elva. Det skal stå ferdig i mars 2021, og Backe Østfold har totalentreprisen.

Det er en blid gjeng som nå har begynt å lage fundamentet til det som skal bli det nye nærings- og boligprosjektet Dreieværste på Kråkerøy i Fredrikstad. F.v.: Anleggsleder Trond Oskar Olsen, prosjektingeniør Mehdi Azimi, prosjekteringsleder Tobias Eriksson, prosjektingeniør Sebastian Glosli, formann Odd Molteberg og prosjektleder Jonas Bøhaugen.
Det er en blid gjeng som nå har begynt å lage fundamentet til det som skal bli det nye nærings- og boligprosjektet Dreieværste på Kråkerøy i Fredrikstad. F.v.: Anleggsleder Trond Oskar Olsen, prosjektingeniør Mehdi Azimi, prosjekteringsleder Tobias Eriksson, prosjektingeniør Sebastian Glosli, formann Odd Molteberg og prosjektleder Jonas Bøhaugen.

Et kombinert nærings- og boligprosjekt er i ferd med å reises helt inntil Fredrikstad stadion med fasade mot elva. Det skal stå ferdig i mars 2021, og Backe Østfold har totalentreprisen.

Værste i Fredrikstad har sterke røtter i byens industrihistorie. Her ble det bygget skip og her lå byens stolthet, Fredrikstad Mekaniske Verksted, ofte bare kalt Værste. Nå er dette området i ferd med å omgjøres til en helt ny bydel, med en blanding av boliger og næring, bare adskilt fra Fredrikstad sentrum med en gangbro og et par minutters gange. Et særs attraktivt område som allerede har begynt å pulsere, med mange av byens spennende bedrifter, Fredrikstad stadion, høyskole, kulturliv og boliger.

Dreieværste

Dreieværste blir et kombinasjonsprosjekt med næringsarealer i de tre nederste etasjene og boliger i de tre øverste.

– Det gir mulighet for en utvidelse av Høgskolen i Østfold. Avdeling for helsefag skal etablere et nytt ferdighets- og simuleringssenter i tredje etasje, en spennende arena for innovasjon og opplæring i helsefagene i samarbeid med Fredrikstad kommune.

– Wang Ung skal også på plass. I de to nederste etasjene etableres øvrige kontor- og næringsarealer. Det vil bli 27 gjennomgående leiligheter i de tre øverste etasjene med en felles takhage på fjerde plan, en solrik oase som er godt beskyttet for vær og vind omgitt av planter og blomster, forklarer Stein Håkon Glosli, administrerende direktør for Backe Østfold.

Kontinuerlig forbedring

Backe Østfold har fått oppdraget som totalentreprenør av Værste AS, som ble etablert med formål å revitalisere det enorme området til beste for Fredrikstad og byens innbyggere, og som eier mye av bygningsmassen i denne nye bydelen.

– Vi var to som hadde lik pris, men vi vant på to punkter; vi svarte opp litt bedre enn konkurrentene hele veien i anbudsfasen, og vi har alltid levert i tide og med god kvalitet på tidligere prosjekter vi har gjort for dem. De ser dessuten vår kontinuerlige vilje til å forbedre oss. Det tar vi som en hedersbevisning og et kvalitetsstempel, sier Glosli.

Er i gang

Nå jobber de for fullt med å anlegge kjelleren i bygget, og i løpet av det neste året vil forbipasserende se bygget reise seg helt inntil elvebredden. Nok et bidrag til en by som har hatt en rivende utvikling og store fasadeforandringer, ikke minst langs elva, de siste årene.

– Vi er stolte av å ha hatt flere av de flotte prestisjebyggene som har reist seg her de siste årene, sier Stein Håkon Glosli, og legger til at de er klare for flere.

Artikkelen fortsetter


Backe bygger seg opp i Follo

Backe Østfold AS har overlevert bygg helt uten feil i seks av de syv siste årene. Over flere år har selskapet bygget opp en sterk og profesjonell organisasjon med «nullfeil-filosofi».

Nå utvider de med egen avdeling i Follo for å ha nærhet til kundene.

Backe Østfold har hatt god omsetningsvekst i mange år. 2019 endte med omsetning på 480 millioner og en resultatgrad på seks prosent. Mest stolt er de dog av sitt lave sykefravær som i snitt er så lavt som 2,7 prosent over de siste seks årene. 

– Med nesten 100 ansatte, hvorav hovedtyngden er håndverkere, er dette noe vi er svært stolte av, understreker administrerende direktør i Backe Østfold, Stein Håkon Glosli.

Får egen avdeling i Follo

Nå er Backe Østfold i gang med å bygge en egen avdeling i Follo, og har allerede ansatt to personer som kjenner Follo-markedet godt.

– Espen Rande og Tommy Slevigen har jobbet i dette markedet i mange år. De er ansatt som prosjektledere med utvidet ansvar for kundeoppfølging i området. Avdelingen skal styres fra vårt kontor i Fredrikstad. Vi gjør dette for å stå enda sterkere i Follo og spesielt i Ski, for å fortsette å være lokale med nærhet til kundene. Ytterligere ansettelser i forbindelse med denne satsningen pågår.

Backe er allerede godt inne i Follo-markedet med totalentreprise for prosjektet Giljehagen i Ski sentrum, der 52 nye leiligheter skal stå klare høsten 2021.

Faglig dyktighet

Hos Backe Østfold har alle ansatte høy faglig kompetanse, med alle sertifiseringer innen kvalitet, miljø og HMS.

– Høy grad av ærlighet og kompetanse er viktig for oss og nedfelt i våre verdier. Vi behandler alle med respekt og likeverd, og er til å stole på. Våre kunder skal merke dette, og oppleve trygghet ved å engasjere oss. Jeg er ydmyk overfor våre ansatte som i seks av syv år har overlevert alle våre prosjekter uten feil. Med det kan jeg trygt si at Backe Østfold er regionens kvalitetsleverandør, fortsetter Glosli.

De er totalleverandør av entreprenørtjenester i Østfold og søndre Akershus. Selskapets hovedaktiviteter er knyttet til boliger, næringsbygg og mindre anleggs- og serviceoppdrag innen privat og offentlig sektor. De tilbyr også drifts- og vedlikeholdstjenester – primært gjennom egen serviceavdeling.


Backe Østfold AS

Rosenborgveien 3
1632 Gml Fredrikstad

69 35 70 80

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 Klikk en emneknagg for å lese mer: