Byggestart på Seut Brygge i november

FREDRIKSTAD: Salget av leiligheter er i gang. Backe Østfold AS starter første byggetrinn høsten 2018.

Samtlige leiligheter får balkong mot Seutelva og en praktfull utsikt. (ILL: Tell Reklamebyrå)

Salget av leiligheter på Seut Brygge er i gang. Nå planlegger entreprenøren Backe Østfold AS byggestart på første byggetrinn med 41 leiligheter i 11 etasjer i november 2018.

Byggingen skulle vært i gang allerede i juni, men veiutbyggingen i området er forsinket.

Blant de 41 leilighetene som er lagt ut for salg blir det noe for enhver smak. Kjøperne klan velge mellom alt fra 52 kvadratmeter til 172 kvadratmeter. Felles for alle er at de er moderne utstyrt, lettstelte med balansert ventilasjon og vannbåren gulvvarme.

Hele boligkomplekset vil, når det er ferdig utbygd, romme 108 leiligheter, som alle vender mot Seutelven. Bygningen i seg selv utgjør en skjermende struktur, hvor oppholdsrom og minst ett av soverommene ligger mot elven. Denne tilnærmingen har resultert i en svakt buet, sammenhengende bygningskropp som vender seg bort fra trafikken og åpner seg mot vest.

Fakta om Seut Brygge:

 • Solid konstruksjon, godt fundamentert helt ned til fjellgrunn
 • Fasade kledd i to farger teglstein samt innslag av treverk
 • Innkjøring til området via egen vei, skjermet fra hovedveien
 • Parkering og sportsboder i garasjekjeller
 • Stor, innvendig sykkelparkering i første etasje
 • Enkel adkomst til alle etasjer via heis og trapp
 • 41 leiligheter i trinn 1:
 • Planløsninger med to, tre eller fire rom
 • Størrelser fra 52 m2 til 172 m2
 • Lettstelt og minimalt vedlikeholdsbehov
 • Balansert ventilasjon og vannbåren gulvvarme
 • Kjøkken fra Sigdal med integrerte hvitevarer
 • Flislagte bad og vaskerom med gulvvarme
 • Store vindusflater og rikelig med dagslys
 • Hovedsoverom og stuer vender ut mot elvesiden
 • Lys eikeparkett i alle oppholdsrom
 • Maritime omgivelser

Langs hele bygningen blir det bygget ny bryggefront og et sammenhengende område for lek og opphold med grøntområder, grillplass, benker og en hyggelig bryggepromenade.

Langs Seutelva er det et aktivt maritimt miljø, med brygger, marinaer og leverandører av båtutstyr. Det vil også bli mulighet til å kjøpe båtplass langs den nye kaia. Med hver leilighet følger det med én parkeringsplass i en tørr og trygg garasjekjeller.

Seut Brygge ligger praktisk plassert i forhold til alle typer kommunikasjoner. Bussen går rett utenfor døren med avganger lokalt, med ekspressbuss til Oslo og flybuss til Gardermoen. Med bil tar det en drøy time til Oslo og en drøy halvtime til Sverige.

Utvikler og eier av Seut Brygge er selskapet Seut Utvikling AS, som igjen består av Backe Prosjekt AS, Jan G. Larsen AS og Holmskau Eiendom AS. Det betyr soliditet, trygghet og lokal forankring i prosjektet.

Backe Prosjekt er for øvrig for sjette gang kåret til «Årets boligleverandør» med de mest tilfredse kundene. Prisen kommer som et resultat av mange års systematisk og målrettet arbeid med fokus på sine boligkjøpere. I dag har Backe Prosjekt trolig bransjens mest tilfredse boligkunder, og målet er fortsatt å være nummer én.


Backe Østfold styrker seg for fremtidig vekst

Entreprenørselskapet Backe Østfold AS satser offensivt og med stort miljøfokus etter rekordomsetning med svært godt resultat i 2017. Nå søker de nye kompetente medarbeidere i alle ledd.

Når administrerende direktør Håkon Glosli oppsummerer fjoråret for bedriften han leder, er det med stor tilfredshet. Bedriften nådde nok en gang alle interne målsettinger i en bransje der godt arbeidsmiljø kombinert med gode resultater ikke alltid er en selvfølge.

5,5 år uten skader

- Vi klarte «all time high» omsetning på 357 millioner kroner med et resultat på 8 prosent. Minst like viktig er at vi heller ikke i 2017 hadde skader på våre ansatte. Det betyr at vi har hatt null skader i fem og et halvt år, og det er vi svært fornøyd med. Vi har vært IA-bedrift siden 2002 og har hatt fokus på skader og sykdomsfravær i mange år. Det har gitt oss rekordlavt fravær 2,37 prosent og et godt arbeidsmiljø. Gjennomsnittlig fravær de fire siste årene ligger på 2,7 prosent. Gjennomsnittet er veldig bra i vår bransje når to tredeler av våre drøyt 80 ansatte er håndverkere som jobber ute til enhver tid. Vi er en gjeng som står på sammen mot felles mål. Vi trives sammen og liker å gå på jobb, sier Håkon Glosli.

Backe Østfold hadde også i 2017 null feil på alle sine overleveringer, noe som gjorde at de for fjerde år på rad klarte den operative målsetningen som kalles 007, nemlig 0 skader, 0 feil og 7 prosent inntjening til eierne. Oppsummert; godt tilrettelagte byggeplasser gir 0 skader, god planlegging gir 0 feil og god styring gir en dekningsgrad på 7 prosent.

Fokus på miljø

Miljøet er for alvor satt på dagsorden de siste årene hos Backe Østfold. De kildesorterte hele 85 prosent i 2017 medregnet alle rehabiliteringsprosjekter i Serviceavdelingen. Kravet fra myndighetene er 70 prosent.

- I 2018 har vi mål om å kildesortere hele 90 prosent. Vi er også i gang med forberedelser til ISO sertifisering som Miljøbedrift i henhold til kravene i ISO 14001. I tillegg vil vi gjennomføre ISO sertifisering innen HMS i henhold til kravene i ISO 45001. Vi tar vårt miljøansvar og oppfordrer bransjen for øvrig til å ta sitt. Vår vakre klode og kommende generasjoner fortjener det.