Byggesystemer Oslo sikrer liv og verdier

VINTERBRO: Byggesystemer Oslo sikrer når arbeid skal utføres i høyden. – Vi går aldri på akkord med sikkerheten, understreker daglig leder Stein Skjetne.

Byggesystemer Oslo har dyktige prosjektledere som sørger for at kundene får akkurat den løsningen de har behov for. Her ser vi fra venstre Stein Overland, Espen Larsen og Tommy Basteson.
Byggesystemer Oslo har dyktige prosjektledere som sørger for at kundene får akkurat den løsningen de har behov for. Her ser vi fra venstre Stein Overland, Espen Larsen og Tommy Basteson.

Byggesystemer Oslo har som mål å sikre personell og verdier når arbeid skal utføres i høyden. – Vi går aldri på akkord med sikkerheten, understreker daglig leder Stein Skjetne.

Ved sin base på Vinterbro disponerer selskapet 41 ansatte og 60.000 kvadratmeter med ulike stillaser. Det vil si, det aller meste av utstyret er til enhver tid utleid til bygg- og anleggsprosjekter, forteller Skjetne.

– Ja, pågangen er svært stor, og vi må faktisk pr. dags dato si nei til en del av henvendelsene som kommer. For oss er det viktig å ta vare på de kundene vi har, og vi legger alltid vår ære i å levere og montere til avtalt tid for å sikre at stillasene er klare til bruk når arbeidene skal starte.

For å ta vare på våre eksisterende kunder og kunne yte service til nye kunder, utvider de arbeidsstokken med nye kompetente ansatte.

– Samtidig handler mye om logistikk. Det er enorme mengder utstyr som skal fraktes, monteres og demonteres i et stort geografisk nedslagsfelt. Vi har som mål å få flere kunder og oppdrag i Østfold og Follo, legger han til.

Totalleverandør av stillaser

Byggesystemer Oslo skreddersyr de beste løsningene for fasade-, tak- og tunnelarbeid for å dekke kundens behov. Løsningene som leveres er blant annet fasadestillas, murerstillas, rullestillas, tak over tak og trappetårn. selskapet leverer også person- og vareheiser fra 60 kg til 2.000 kg som er et naturlig supplement til arbeid i høyden.

I tillegg leier selskapet ut tilbehør som nedkastbøtter og sikringsgjerder, samt containere og spisebrakker.

Artikkelen fortsetter under bildet

Kurs i eget hus

Selskapet tilbyr også brukerkurs for kundens ansatte som skal jobbe i høyden. Forskrift om utførelse av arbeid pålegger nemlig arbeidsgivere å sikre at alle arbeidstakere har fått nødvendig opplæring, øvelse og instruksjon i sikker bruk, samt i å beherske de farene som bruken kan medføre.

Byggesystemer tilbyr sertifiserte kurs i henhold til gjeldende krav. Det betyr at du som arbeidsgiver og/eller kursdeltaker kan være sikker på at opplæringen er av høy kvalitet. 

– Alle som jobber fra et stillas, er pålagt å ha gjennomført et brukerkurs. Om en maler fjerner et veggfeste skal vedkommende kjenne til konsekvensene av det, understreker Skjetne.

Dyktige ansatte

Byggesystemer Oslo har 41 kompetente montører og erfarne prosjektledere, kalkulatører, formenn og baser som sørger for at den optimale løsningen blir valgt og reist på en sikker måte.

– Vi vil gjerne komme tidlig inn i prosjektene, slik at vi kan bistå oppdragsgiveren med rådgiving helt fra planleggingsfasen. Det er mange hensyn å ta, og det fordyrer ofte prosessen om stillaser og sikringsarbeidet ikke er en del av logistikken.

Skjetne passer samtidig på å berømme de ansatte for den jobben de gjør. Selv om dette er en svært tøff fysisk jobb for montørene, er innsatsen upåklagelig og sykefraværet svært lavt. De jobber i lag og stortrives rett og slett på jobb!

Godkjenning og kontroll

– Godkjenning og kontroll av stillaser i bruk er også en viktig del av jobben vår. Vi har myndighet til å gi en godkjenning av egne stillaser ved å tilføre dem et grønt kort. Dersom vi oppdager at noen tukler med veggfester eller andre sikkerhetsfunksjoner under arbeidene, er det vår plikt å sperre stillasene inntil alt er i orden igjen. 
Byggesystemer Oslo tilbyr sine kunder faste kontroller av stillasen under bruksperioden, slik at oppdragsgiver kan være sikker på at stillasen er trygg og iht. gjeldende regler.

– Det finnes sikkert aktører i markedet som ligger under oss i pris. Men det er dårlig økonomi for byggherren og entreprenøren om de ansatte ikke får gjort jobben på grunn av at stillaset ikke er på plass til avtalt tid eller det skjer ulykker fordi sikkerheten ikke er tilstrekkelig ivaretatt, minner han om.

Derfor er Byggesystemer en naturlig del av HMS-arbeidet for stadig flere utbyggere! 


Satser på lokal verdiskapning

Byggesystemer ble etablert i 1975 med lokaler i Harstad og Oslo.

I dag har selskapet avdelinger også i Alta, Tromsø, Finnsnes, Vesterålen, Lofoten, Bodø og Helgeland, og er Norges største lokalt eide selskap innen bygg- og anleggsutleie - og en av landets ledende stillasentreprenører.

– Alle avdelinger er organisert som egne aksjeselskap, som understreker viktigheten av at verdiskapning skjer lokalt, med lokalt ansatte. Lokal tilhørighet gjør at vi kan følge markedet og våre kunders behov, og være fleksible og løsningsorienterte, sier konsernleder John Arne Eiken i Byggesystemer Norge AS.

Byggesystemer Norge sitt hovedkontor er lokalisert sammen med Byggesystemer Oslo på Vinterbro.

Formidabel vekst

Eiken kan fortelle om en formidabel vekst og utvikling de siste årene, og konsernet vil i år nå en omsetning på nær 300 millioner kroner – og har ambisjoner om å ta ytterligere steg. Avdelingen i Tromsø er størst, mens Oslo-avdelingen er den nest største.

– Strategien er at vi i større grad drifter avdelingene som en kjede, for å kunne trekke ut felles synergieffekter innen struktur, IT, innkjøpsavtaler, markedsføring osv. Det skal gjøre oss enda mer effektive, sier han.

Mens Oslo-avdelingen er en spesialisert stillasentreprenør, tilbyr andre avdelinger innen konsernet det aller meste til byggeplassen; som lifter av ulike typer, bygg- og anleggsmaskiner, håndverktøy, containere til ulike formål samt telt og annet utstyr til små og store arrangementer.

Kortreist utleie

– Vi fornyer oss hele tiden i tråd med hva markedet etterspør i den enkelte region. Det kan vi gjøre nettopp fordi vi jobber tett på våre kunder. Vi driver kortreist utleie, understreker konsernlederen.


Byggesystemer Oslo AS

Bilittveien 1
1407 Vinterbro

908 04 000

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.