Den store, lille installatøren løser det meste

SARPSBORG: De kjemper mot de store, internasjonale aktørene, men vinner allikevel flere store prosjekter. Østfold Elektro AS på Grålum sier aldri nei.

De kjemper mot de store, internasjonale aktørene, men vinner likevel flere store prosjekter. Østfold Elektro AS i Sarpsborg har markert seg som den store, lille installatøren som aldri sier nei, men løser det meste av utfordringer.

Selskapet ble startet så sent som i 2014, men er allerede en etablert og respektert leverandør til de store entreprenørene i Østfold og Akershus. Det er ikke alltid de leverer det laveste anbudet, men kundene vet at jobben blir gjort, og at utfordringer som dukker opp underveis blir løst.

- Vi kommer alltid i mål og liker å være en problemløser enten det gjelder store entreprenører eller en enkelt privatkunde. Det som oppstår av uforutsette ting tar vi gjerne i ettertid, slik at prosjektene ikke blir skadelidende, sier daglig leder Dag Atle Brest i Østfold Elektro.

Lønnsomme investeringer

Et godt eksempel på problemløsing er hovedlageret til Brdr. Dahl i Follo. Der oppsto det et vanskelig case i forbindelse med et stort snøsmeltingsanlegg, som svært få ønsket å ta tak i.

- Vi har bare ett problem, og det er å si nei til en utfordring. Men vi løste denne saken og har fått nye oppdrag senere. Blant annet har vi installert lysanlegg med dynamisk lyskontroll på 60 000 kvadratmeter. Som følge av en investering på 14 millioner kroner, gikk strømregningen rett i kjelleren, og pengene vil være innspart i løpet av 3,5 år, sier Brest.

Nye strømmålere

Elinstallatøren liker altomfattende oppdrag og leverer gjerne både kameraovervåking, alarmsystemer og smarthusløsninger i tillegg til de mer vanlig elektriske installasjonene. Det betyr at kunden får alt på ett sted, noe som gjør hverdagen enklere for alle.

- Vi holder oss unna høyspent, men ellers tar vi på oss det meste. Vi er store på smarthusløsninger og sertifiserte innenfor KNX. I tillegg forbereder vi oss på nye løsninger hele tiden. For eksempel kurser vi oss grundig på solcellepaneler og batteriløsninger som blir stadig mer etterspurt. Vi liker også å være rådgivere innenfor løsninger som kan redusere strømregningen og nettleien når de nye, og mye omtalte, strømmålerne er installert i alle boliger. Fra 2019 vil det bli en ny måte å måle nettleien på for alle etter hvilke tidspunkter på dagen belastningen er størst. Noen innbyggere har opplevd dette allerede, men det blir ikke noe annet enn slik bedrifter har hatt det i alle år. Det vil lønne seg å fordele strømforbruket for å unngå toppene på morgenen, like etter jobb og på kveldstid, og vi kan foreslå løsninger som gjør dette enklere, sier Brest.

Flere serviceoppdrag

Billadere er i vinden som aldri før, og elektroinstallatøren på Grålum i Sarpsborg har valgt å spesialisere seg også her.

- Vi har levert alt fra store ladeparker til enkeltpunkter i privatboliger. Blant annet leverte vi 20 ladepunkter med betalingsløsning til et borettslag. Dette er et viktig område for vår serviceavdeling, som i dag er på tre montører. De tar gjerne flere småoppdrag for «fru Hansen på hjørnet» også.

Sterk vekst

Østfold Elektro AS har vokst til 31 ansatte og omsatte i 2017 for 51 millioner kroner. Det er en økning på nærmere 60 prosent, men det stopper neppe der. Hele 2018 er i praksis fullbooket, mens 2019 begynner å fylle seg opp. Det er gode tider for mange, sier Dag Atle Brest. Han får besøk av bankforbindelsen, Sparebank1 Østfold og Akershus under intervjuet. Bedriftsrådgiver Brage Evjen er full av beundring over det Østfold Elektro har fått til på få år.

- Jeg har holdt på i rådgiveryrket en stund, men dette tror jeg faktisk er et av de bedre selskapene jeg har vært borti. De er etterrettelige og har alltid orden. Rett og slett Imponerende, sier Evjen.