Derfor velger stadig flere Sundolitt

SKEDSMOKORSET: Lett materiale selv ved store volum. God trykkfasthet. God isolasjonsevne. Lett å montere. Komplett system. Raske leveringer. Miljøvennlig. Sparer tid og penger.

Lett materiale selv ved store volum. God trykkfasthet. God isolasjonsevne. Lett å montere. Komplett system. Raske leveringer. Miljøvennlig. Sparer tid og penger.

Dette er noen av årsakene til at stadig flere profesjonelle og private utbyggere benytter Sundolitts isolasjonsprodukter og byggesystemer fra Brødr. Sunde AS – basert på snart 60 års utvikling.

Men selskapets historie starter allerede i 1917, den gang som en not- og garnfabrikk i Ålesund, og kunne feire sitt 100-årsjubileum i fjor. I 1960 ble fiskeredskapene byttet ut med ekspandert polystyren (ESP) brukt i byggisolasjon og isolasjonsemballasje – henholdsvis under varemerkene Sundolitt og Sunpack.

I dag er selskapet Skandinavias ledende tilbyder av disse produktene, og produserer og distribuerer fra sju land i Europa.

Høyeffektivt isolasjonsprodukt

– EPS er Sundolitt (for mange bedre kjent under navnet isopor) bestående av 98 prosent luft, et moderne og høyeffektivt isolasjonsprodukt som kan anvendes til en lang rekke bruksområder, forklarer André Fossum, distriktssjef for Østlandet.

Han har vært en del av selskapet i seks år.

– Sundolitt XPS (ekstrudert polystyren) har en svært god isolasjonsevne og høy trykkstyrke.

Sundolitt-produktene er giftfri og miljøvennlig og kan resirkuleres, så det er både miljøvennlig og trygt å bruke. At det er et lett materiale å håndtere når det gjelder egenvekt, reduserer dessuten faren for arbeidsskader.

I tillegg bidrar Sundolitt til å redusere energiforbruket ved å hindre varmetap fra boliger og andre bygg. Produktene kan brukes både i tak, fasade, kjeller og golv.

Som Lego for voksne

Sundolitt ringmursystemer leveres som et byggesett til byggeplassene. Elementene leveres med ferdige sementfiberplater på utsiden, slik at ringmuren fremstår som ferdig når den er stablet opp, armert og fylt med betong.

Kub er et byggsystem utviklet med høye kvalitetskrav til isolasjon, styrke, sikkerhet og byggevennlighet. Systemet brukes til grunnmur og vegger i bolighus, hytter og andre type bygg. Byggetiden er kraftig redusert i forhold til tradisjonelle systemer og resultatet er et trygt og godt hjem med en unik beskyttelse mot vær, vind og kulde.

– Sundolitt er et solid fundament å jobbe ut fra, og som byggesett er produktene nærmest som Lego for voksne. Det er enkelt, det er gøy – og det er svært kostnadseffektivt!

Du kan med andre ord få en ferdig isolert mur på 1-2-3!

Raske leveringer

Sundolitt har produksjon og lager på Skedsmokorset. Herfra går det mange titalls trailerlass ut daglig til byggeplasser over hele Østlandet. Dyktige ansatte, smidig logistikk og moderne og effektive produksjonslinjer med kontinuerlig døgndrift, sørger for å holde tritt med den stadig økende etterspørselen.

Lagerførte varer, leverer de dagen etter bestilling. En leveringsdyktighet kundene setter stor pris på.

– Vi kan vise til en vekst i regionen på 37 prosent i fjor, og vi ligger an til en tilsvarende vekst også i år. Det er vi svært godt fornøyd med, sier han.

Kuttet mellomledd

Det er over 10 år siden selskapet trakk seg ut fra kjedene, og markedsstrategien er basert i hovedsak på direktesalg til entreprenører, håndverkere og selvbyggere.

– Vi selger direkte til håndverkerne, og sparer med det et prisdrivende mellomledd. Dermed får kunden produktene raskt levert og én part å forholde seg til. Det gjør at vi er meget leveringsdyktige og mer ”hands on” på prosjektene og sikrer riktig vare til avtalt tid og pris. 

– Dukker det opp spørsmål om produkt og/eller bruk, kan kunden ta direkte kontakt med oss for rask tilbakemelding.

Ved å eliminere mellomleddet, får entreprenørene og håndverkerne bedre innkjøpspriser, samt at de vil ha direkte kontakt med et selskap med over 100 års erfaring, og som har erfaring fra det meste en entreprenør kan komme over.

– Her står det faglig sterke ansatte klar til å hjelpe deg med svar på tekniske spørsmål og gi gode råd, understreker distriktssjefen.


Kub 250 – nyhet for rask og effektiv bygging

Sundolitt Kub 250 er et isolert forskalingssystem med mange bruksområder, og du kan i realiteten bygge det du ønsker. Her er det bare fantasien som setter begrensninger!

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Systemet er utviklet for høy brukervennlighet, og er komplett med såleblokk, endeblokk og hjørneblokk. 

Dette er en sterk og sikker forskalingsblokk, og de forskjellige EPS-blokkene er utformet slik at det skal gå raskt å bygge. Her kan både du som selvbygger og profesjonell jobbe raskt og effektivt. 

Hjørneblokkene og de andre veggelementene er vendbare, og totalt blir det veldig lite kapp. Endeblokkene sørger for god avslutning der veggen ikke avsluttes med et hjørne.

Såleblokken leveres også som hjørneblokk og sørger for rask og sikker fundamentering av bygg.

Sundolitt Kub 250 er isolert og i praksis omtrent uten kuldebroer, helt fra fundament og opp. Det benyttes EPS S150 i elementene, som gir god trykkstyrke og en svært god isoleringsevne, med lamdaklasse 35.


Brødr. Sunde AS

Lurudveien 3
2020 Skedsmokorset

70 17 70 00