Doblet omsetningen på ett år

FREDRIKSTAD: Høytrykk & Vakumteknikk AS startet i 2016 og doblet omsetningen på bare ett år.

Totalt er ti personer knyttet til Høytrykk & Vakumteknikk AS, som har en moderne og allsidig maskinpark. Fra venstre Alexander Kristiansen, Christer Gundrosen og Jonas Kristiansen.

Døgnkontinuerlig vaktordning og en allsidig maskinpark har gjort Høytrykk & Vakumteknikk AS attraktive i markedet. Resultatet er stor pågang fra industri og næringsliv.

Høytrykk & Vakumteknikk AS ble etablert i 2016 av brødrene Jonas og Alexander Kristiansen. I løpet av fjoråret ble det omsatt for 6,5 millioner kroner. Brødrene har begge mange års erfaring gjennom arbeid innen samme bransje før de startet eget firma.

– Kundene blir flere og flere, og i 2017 dobler vi omsetningen fra 2016, sier Jonas Kristiansen.

24 timers vaktordning

Selskapet utfører suge- og spyletjenester for private, kommunale og industrielle oppdragsgivere. Hovedsaklig er kundene i Oslo og på Østlandet.

– Ni av ti kunder kommer fra næringsliv og industri. Blant selskapene vi jobber med er Norsk Gjenvinning, Borregaard, Unger, Kronos Titan, Nordic Paper, Veidekke, Skanska og mange andre, sier Jonas Kristiansen.

– Vi har klart å synliggjøre oss i markedet og oppfattes som en seriøs og fleksibel samarbeidspartner. Når vi kommer til en bedrift er det enten for å utføre et rutineoppdrag eller noe har gått galt. Vi har 24 timers døgnvakt og kort varslings- og utrykningstid. Derfor kan vi raskt bistå en bedrift som har fått en stopp, forteller han.

Fleksibel maskinpark

Høytrykkspyling, slamsuging, rengjøring av kummer og tanker, supersuging, kabelavdekking og flytting av masser der gravemaskiner ikke kommer til er bare noe av det selskapet tilbyr. Fra privatmarkedet gjelder henvendelsene ofte oljefyringstanker, i og med at fossilt brensel skal fases ut i Norge innen 2020.

– Vi tømmer og vasker oljetanker og utsteder gassertifikat før tankene graves opp eller fylles igjen, sier Kristiansen.

Høytrykk & Vakumteknikks maskinpark gir muligheter for varierte oppdrag.

– Blant annet kan vårt trykkutstyr kan skjære hull i betong og kappe jern. Ved rehabilitering av betong unngås sprekkskader ved spyling. Slipper man pigging, slipper man også å skade armeringsjernene i betongen.

Vokser i et miljøbevisst marked

Høytrykk & Vakumteknikk AS har sju fast ansatte, og totalt er ti personer knyttet til bedriften. I perioder kjøres tre-skift på de aller største jobbene.

– Vi jobber seriøst med miljø, og det gjør at mange store entreprenører og bedrifter velger å samarbeide med oss. Vi etterlever kravene hos industrien og entreprenørene, og setter HMS og miljø høyt på dagsorden.

– Vår oppgave er å levere riktige og fleksible løsninger til næringslivet, og å håndtere avfall på en korrekt måte. Kun godkjente deponier for avfall benyttes.