Dreieværste er klart for innflytting

Her kan du nyte soloppgangen over Fredrikstadbroa og få stadionbrølet rett inn på verandaen. Dreieværste har bynære boliger, skoler og næringslokaler.

Her kan du nyte soloppgangen over Fredrikstadbroa og få stadionbrølet inn på verandaen. Det nye Dreieværste ferdigstilles i disse dager, med både boliger, skoler og næringslokaler bynært på Værste-området.

Dreieværste, et spennende og nytenkende prosjekt på Kråkerøy, blir i disse dager ferdigstilt. Det er et nytt signalbygg i Fredrikstad, med en flott beliggenhet ved elvebredden med panorama over byens sentrum, vannspeilet og omkringliggende områder. Sentralt beliggende i den nye og spennende bydelen Værste.

– Dreieværste er et kombinasjonsprosjekt med næringsarealer i de tre nederste etasjene og boliger i de tre øverste.  Her vil du finne en utvidelse av Høgskolen i Østfold og lokaler for Wang Ung. Avdeling for helsefag etablerer et nytt ferdighets- og simuleringssenter i tredje etasje, en spennende arena for innovasjon og opplæring i helsefagene i samarbeid med Fredrikstad kommune.  I de to nederste etasjene etableres kontor- og næringsarealer. Det vil bli 27 gjennomgående leiligheter i de tre øverste etasjene med en felles takhage på plan 4, en solrik oase som er godt beskyttet for vær og vind omgitt av planter og blomster, forklarer Stein Håkon Glosli, administrerende direktør ved Backe Østfold.

Tidspress, utfordringer og korona

Prosjektet ble startet så sent som julen 2019, med knappe frister og krav om ferdigstillelse et drøyt år senere. Et år som for de aller fleste har hatt flere utfordringer enn noen kunne forestille seg.

– I en ideell verden skulle vi gjerne hatt tre måneder til på oss. Det er selvfølgelig ekstra morsomt å jobbe med et signalbygg som dette, samtidig som det byr på mange ekstra utfordringer. At vi i tillegg har hatt koronaen hengende over oss i nesten hele perioden, med problemer med leveranser og utenlandsk arbeidskraft – med lange karantener, har ikke gjort det enklere, men vi regner med å levere til de avtalte fristene. Næringsdelene skal være ferdig til 1. februar og de første boligene overleveres 16. mars, forklarer Thomas Wenberg, prosjektleder i Backe Østfold.

Jobber dag og natt

Siden jul har 70 personer jobbet dag og natt, inkludert helger, for å sikre at de kommer i mål til fristene. 

– I disse dager går mye av tiden til ferdigbefaringer i næringsdelene. Samtidig jobbes det i leilighetene, med å innstallere kjøkken, bad og alt ellers som skal til for å stå nøkkelklare til sine nye eiere. Fra 24. februar starter ferdigbefaringene for disse boligene, sier han.

21 leiligheter er allerede solgt, med seks store leiligheter enda ledige. Alle har fantastisk panorama over store deler av byen og elven. De som bor øverst kan også vinke til Plankehaugens (FFKs supportere, red.anm.) tribune på Fredrikstad stadion, smiler sarpingen, som egentlig ikke er veldig oppdatert på nabobyens fotballag.


Nytt avdelingskontor i Ski

Backe Østfold har opplevd et tøft, men likevel godt år. Det ble avsluttet med åpningen av et avdelingskontor for Follo i Ski sentrum.

I 2020 startet vi for alvor vår satsning i Follo-markedet, og ved inngangen til 2021 har vi tre større jobber i gang i Ski og Ås, forteller administrerende direktør Stein Håkon Glosli.

Prosjektene er Giljehagen med 57 leiligheter i tillegg til næringsdel, Vinklgården med 44 leiligheter og næringsdel, begge i Ski sentrum. På Ås er Backe i gang med Nygård Handelshus, som omfatter 12.500 kvadratmeter næring. Bygget skal miljøsertifiseres i henhold til Breeam Very Good.

– Vi bygger sten for sten i området, og jobber aktivt med flere spennende prosjekter i Follo. Det var den økende aktiviteten som førte til at vi ved nyttår åpnet avdelingskontoret i Ski sentrum, sier Glosli.

Nådde målene

Året 2020 har vært et tøft år for de fleste i bransjen, siden koronapandemien slo til ved inngangen av året.

– Pandemien lever vi fortsatt med, men vi har tro på at den avtar etter hvert, og at vi alle har tatt lærdom av tiden vi har vært inne i. Vi har vært heldige og ikke hatt noen smitteutbrudd på noen av byggeplassene våre så langt, forteller Stein Håkon Glosli.

Backe Østfold hadde en god ordrereserve ved inngangen av 2020, noe de også har ved inngangen av det nye året.

– Vår omsetning i 2020 endte på 602 millioner kroner i 2020, og enda en gang klarte vi å unngå H1-skader. Vi leverte alle våre prosjekter feilfrie og nådde vår økonomiske målsetning. Det gjør at vi igjen kan feire å ha nådd Backes operative mål, som vi kaller 007, i 2020, avslutter Glosli med.


Backe Østfold AS

  Rosenborgveien 3, 1632 Gml Fredrikstad

  69 35 70 80

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.backe.no

{/show}