Ecosol og Takmesteren samarbeider om kvalitet

Solcellefirmaet Ecosol og taktekkerfirmaet Takmesteren er sikre på at samarbeid vil gi kundene bedre kvalitet og mer helhetlige løsninger.

To menn foran varebiler og en industribygning
Jon Ola Pedersen fra Ecosol og Per Arne Hagen fra Takmesteren.

Nå sikter de to selskapene i henholdsvis Moss og Lier mot nye høyder innen rehabilitering av tak med installasjon av solcelleanlegg på næringsbygg over hele landet.

Det er to velkjente og respekterte aktører i to ulike, men relaterte bransjer som nå ha funnet hverandre. Jon Ola Pedersen og Per Arne Hagen hadde lenge tenkt tanken om å finne en partner som kunne komplettere deres virksomhet.

Begge er opptatt av å utvikle bedriften videre og rigge dem for fremtidig konkurranse. Så langt har begge hatt stor suksess på hver sin kant og er ikke i tvil om at samarbeidet nå er det rette.

Tillit mellom selskaper

– Årsaken til at vi tenkte samarbeid med en taktekkervirksomhet er at vi ofte kommer borti eldre tak når vi skal montere nye solcelleanlegg. Konstruksjonene kan være 20-25 år gamle, og da ønsker ikke vi å montere solceller på dem. Da må taket fornyes først, og det må gjøres av en taktekker.

Vi er overbevist om at våre kunder vil dra nytte av å få hele tjenesten på ett sted, framfor å måtte forholde seg til flere bedrifter. Nå kan vi ta alt, enten jobben i utgangspunktet er en takjobb og kommer fra Takmesteren, eller det er snakk om solceller initiert av oss.

Vi har ikke forpliktet oss til å samarbeide om alt til enhver tid, men det dreier seg om tillit mellom to selskaper som ser ut til å ha samme filosofi, nemlig kvalitet og service, sier Jon Ola Pedersen.

Han er inne i sitt syvende driftsår og har opplevd kraftig omsetningsøkning, spesielt de siste to årene. 

Kunden skal være trygg

Per Arne Hagen har bygd opp Takmesteren fra 0 til en omsetning på mer enn 71 millioner kroner siden starten i 2007. Også denne bedriften har opplevd betydelig økning både på omsetning og resultat de siste par årene.

Nå har imidlertid byggebransjen bremset kraftig opp, og det er ikke mange nye prosjekter som settes i gang. Det er dessuten usikkert når markedet løsner igjen, og det er noe av bakgrunnen for å satse på rehabilitering av tak på næringsbygg.

– Nå skal vi dra hverandre inn i prosjekter vi ellers ikke hadde kommet borti. Vi kan levere en totalpakke som vil være gunstigere for oppdragsgiver enn å forholde seg til flere.

Vi er opptatt av at kunden skal kunne føle seg trygg på oss i alle faser av jobben og ønsker å stå frem som én enhet og si at vi tar ansvar for jobben fra start til overlevering. Vi vil følge opp byggherren slik at han føler han blir tatt vare på, sier han.

Tenker kvalitet

Jon Ola Pedersen håper at hans egen bransje vil få større fokus på kvalitet i fremtiden, og det er noe han har etterspurt lenge. Det handler om hvordan ting monteres og hvilket underlag det skrues på.

– Vi har sett flere tilfeller der firmaer har montert solcelleanlegg på underlag som er mer enn 30 år gammelt, og slike tak må byttes først. Oppdragsgiveren risikerer at taket må byttes fem år etter, og at solcellepanelene må avmonteres igjen.

Det er ingen heldig løsning for noen og en måte å drive på som er helt ukjent for oss. Jeg vet at Per Arne tenker på samme måte, og det er derfor våre selskaper passer så godt sammen, forteller han.

Lærer hverandre å kjenne

– Med de nye festesystemene for solceller på flatt tak, der festestystemene forankres i tak, har vi et voksende behov for taktekker på flere og flere montasjer. Gjennomføringene må tekkes på en fagmessig korrekt måte.

Vi må gjennom plater eller belegg og membran med festene. Nå lærer vi hverandre å kjenne og blir samkjørte til beste for alle, sier Pedersen.

– Med et tett og godt samarbeid kan vi følge opp hverandre, i stedet for at byggherren må vente på en av partene en uke eller to. Vi vil fremstå profesjonelt og ikke bare være der for å selge noe. Vi skal levere som avtalt, sier Per Arne Hagen.