Eksperter på riving, miljøsanering og betongarbeid

Moby Entreprenør har revet og sanert gamle Halden storsenter, slik at det kunne bygges om til nytt kulturhus.

Marcin Goslawski er bas og har ledet løpende oppgaver som kjerneboring, betongsaging og miljøsanering levert fra Moby Entreprenør As.

Det er mange involverte og mye som skal gjøres samtidig når nå Halden Storsenter omgjøres til et flerbrukssenter. Blant annet skal deler av innvendig bærende konstruksjon bort for å få plass til kinoene, med helt annen takhøyde. De krever ekspertise.

Det er langt enklere å bygge nytt enn å totalt endre bruken og plandelingen av et bygg. Spesielt når bygget egentlig er tre bygg oppført i forskjellige tidsperioder.

Endring av bærende konstruksjon

Den nye kinoen med tre saler krever en helt annen takhøyde enn det som allerede eksisterte. Å fjerne bærende element i en bygning krever stor kunnskap i faget for å ikke svekke konstruksjonen. Da måtte Moby Entreprenør AS sin ekspertise på kompleks riving til.

- Den mest krevende oppgaven var planlegging for sikring av gjenstående hulldekker (betongelement for etasjeskillere og tak) for  Øst As som hovedentreprenørs etablering av ny gitterdrager som bærende konstruksjon. Her utførte vi prosjektering med beregninger av midlertidig sikring og 3D tegninger samt etablering av dette under arbeidene, forklarer Tor Jarle Kransberg i Moby entreprenør AS.

Jobben innebar også riving og knuse opp hulldekker samt frakte bort massene for total totalt 700 m2 som ble til over 300 tonn betong til ombruk.

Boring, saging og riving

Mye har forandret seg med årene, og ny teknologi må tilrettelegges i det gamle bygget. Nye kabler og rør skal strekkes, og dette må det lages nye veier til.

- Vi har revet og miljøsanert kledning, glass og vindusfasader på bygget, i tillegg til å sage ut hull for nye vinduer og åpninger. Innvendig har vi benyttet betongsaging for nye dører, i tillegg til etablering av grøfter for vann og avløp i betongdekke inkludert armering og gjenstøping. Så langt har vi også kjerneboret over 400 nye hull for rør og kabelgjennomføringer.

Mobygruppen

Moby gruppen holder til i Fredrikstad og er delt inn i tre virksomhetsområder.

  • Moby Entreprenør tilbyr betongsaging, kjerneboring, støp, fresing og sliping av betongdekker, wiresaging i fjell og betong samt lettriving og service oppdrag for entreprenører og eiendomsselskap.
  • Moby Saneringsservice  river med maskiner, fra to tonn elektriske riveroboter til 50 tonns maskin med 21 meter arm for alle typer rivearbeid. Her har de akkurat startet prosjekt for riving av Sirkels anlegg for glassgjenvinning på Onsøy Stasjon i Fredrikstad.
  • Moby Miljø bistår med miljørådgivning, miljøsanering av bygg og forurensede grunnmasser. I tillegg jobber de med avfallshåndtering med storsekker, containere og transport og kraning med kran og krokløftbiler.

- Akkurat nå er vi i ferd med å ferdigstille et stort oppryddingsprosjekt på Torp i Fredrikstad med oljeforurensning i grunn fra gammel virksomhet. Her har vi fjernet rundt 1.400 tonn forurenset avfall, og opparbeidet arealene til bruk for selskapene som har virksomhet der.


Moby Entreprenør AS

  Moumgata 34, 1658 Torp

  956 01 300

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.moby.as

{/show}