En naturlig partner for byggebransjen

FROGNER: Produktspekter, kvalitet, service og leveringstid har gjort Weland til en attraktiv leverandør landet over.

Med et svært stort produktspekter, høy kvalitet, god service og korte leveringsfrister, har Weland AS blitt en attraktiv og foretrukket leverandør til entreprenører, boligutviklere, mekaniske bedrifter og offshore-aktører landet over.

Uansett hva slags bygg det handler om, har Weland en rekke aktuelle produkter som både gjør det effektivt og trygt - og i mange tilfeller rimeligere enn alternative løsninger.

Etablert i Norge i 1979

Weland AS er et heleid datterselskap av det svenske industrikonsernet Weland AB. Selskapet ble etablert i Norge i 1979, har 14 ansatte og holdet til i eget bygg i Svennerudvegen 34 på Frogner, like ved Skedsmokorset. Her disponerer de ca 600 m² kontorer og omlag 2400 m² lager.

Det norske selskapet markedsfører, selger og monterer produkter fra sine moder- og søsterbedrifter i nabolandet - som har en historikk helt tilbake til 1947.

God posisjon

Daglig leder Knut S. Larsen kan vise til en jevn og god vekst gjennom alle år, og selskapet har i dag en solid posisjon i det norske byggemarkedet.

- Det optimale for oss, er om vi kommer tidlig inn i et byggeprosjekt. Vi kan levere skreddersøm, men alt vi produserer er i utgangspunktet standardprodukter. Ved å ta produktene inn i plantegningene når et bygg skal konstrueres og designes, vil det være en prisgunstig løsning for byggherren. På den måten gjør vi våre kunder enda mer lønnsomme, forteller han.

I tillegg til at stålproduktene er nyttige og viktige i et bygg, utgjør de også i mange tilfeller et viktig designelement.

Totalløsninger

Mange kunder etterspør en tottalløsning i bygg, og ser nytten i å bruke Weland som leverandør av løsninger som rette trapper/spiraltrapper, rekkverk, rømningsstiger, mesaniner, sigmabjelker og svalganger. Det sikrer et gjennomført og solid bygg, korte leveringsfrister og høy kvalitet.

Selskapet benytter håndplukkede montører, som sørger for at all montasje blir korrekt utført.

Nye satsningsområder

Taksikkerhet og HMS er blitt et viktig satsingsområde for selskapet. For entreprenøren er det produkter som takstiger, takbro, vaiersystem og ulike rekkverk, mens sikkerheten for beboerne er ivaretatt i form av rømningsplattformer, utfellbare fasadestiger, snøfangere etc.

På hjemmesiden finnes enkle kalkulasjonsverktøy som beregner pris for de ulike produktene.

Likeledes er Entrèsystemer et produktområde som nylanseres i Norge. Som produsent av både entrèrister (gitterrrister) og Kåbe matter er det naturlig at dette også får sin velfortjente plass i sortimentet. Gode produkter i inngangspartiet som hindrer at smuss dras rundt i bygget reduserer vask- og vedlikeholdskostnader.

Produktutvikling

Nettopp produktutvikling har hatt høyeste fokus gjennom alle år, og jevnlig dukker det opp nyheter til både nytte og glede for markedet. Et godt eksempel på akkurat det, er et sortiment med innfestningsdetaljer for solpaneler. Systemet passer alle tak og alle typer solceller, solpaneler og solfangere og er tilpasset for skandinaviske forhold.

Digital konstruksjon og hjelpemidler for arkitekter og rådgivende - såkalte BIM-objekter er også et område som nå gradvis oppdateres på selskapets hjemmeside. Vel verdt et kikk!