– En viktig milepæl for Ove Skår AS

– Vi hadde de fleste rutiner på plass, men nå har vi gjort nødvendige endringer for å møte kravene i standardene og være rustet for fremtidig vekst. Det sier HMS/KS-leder Darlen Skår, som ledet prosessene da Ove Skår AS fikk på plass to sentrale ISO-sertifiseringer i august.

Daglig leder Fredrik Martinsen, prosjektleder Helle Ådalen og HMS/KS-leder Darlen Skår er fornøyde med at to sentrale ISO-sertifikater nå er på plass hos Ove Skår AS.
Daglig leder Fredrik Martinsen, prosjektleder Helle Ådalen og HMS/KS-leder Darlen Skår er fornøyde med at to sentrale ISO-sertifikater nå er på plass hos Ove Skår AS.

– Vi hadde de fleste rutiner på plass, men nå har vi gjort nødvendige endringer for å møte kravene i standardene og være rustet for fremtidig vekst. Det sier HMS/KS-leder Darlen Skår, som ledet prosessene da Ove Skår AS fikk på plass to sentrale ISO-sertifiseringer i august.

Det er ISO 9001 (kvalitet) og ISO 14001 (miljø) som entreprenøren fra Sarpsborg nå har gjennomgått.

– Det var en både fin og nyttig prosess, der vi har samarbeidet godt på tvers av organisasjonen. Vi engasjerte medarbeidere på alle nivåer for å kunne dra nytte av gode erfaringer som gir oss gode rutiner, sier Skår.

En prosess med to sertifiseringer parallelt viste seg å være en effektiv framgangsmåte.

– Slike prosesser er alltid krevende, men mange elementer var sammenfallende. Det handler om å etablere rutiner som gjør bedriften i stand til å håndtere krav fra en byggherre eller myndighetene. ISO-sertifiseringer viser at vi er en seriøs bedrift som tar både kvalitet og miljøhensyn på alvor. Nå skal dette følges opp med jevnlige revisjoner og en intern prosess som gjør at vi bedrer våre rutiner fortløpene, fortsetter hun.

Samsvar mellom liv og lære

–  En del av prosessen var å beskrive de rutinene og systemene vi hadde. Det var konsulentselskapet Kiwa som ledet prosessen, og de var aktivt ute i prosjektene for å se at det var samsvar mellom liv og lære. Derfor stoler vi på at de dokumentene vi nå har etablert inneholder rutiner og retningslinjer som vi kan gjennomføre. Luftige visjoner uten relevans er bare bortkastet papir, sier daglig leder i Ove Skår AS, Fredrik Martinsen.

– I dag samarbeider vi med en rekke underentreprenører og samarbeidspartnere i alle prosjekter. Da er vi avhengige av forhold som fungerer, men gifter oss ikke med noen. Vi ønsker alltid et godt samarbeidsklima med alle aktører, noe som er viktig for at vi skal kunne levere den kvaliteten kundene forventer og fortjener. Vi konkurrerer ofte med de større riksentreprenørene i Norge, og da er det viktig å være fremoverlent og ha de viktige sertifiseringene på plass. I dag er vi en forholdsvis mellomstor lokalt eid bedrift, men har rutiner og systemer som tåler konkurranse med virksomheter med langt over tusen ansatte, fortsetter han.

Fra 200 til 670 millioner

Ove Skår AS er en del av Ove Skår Gruppen og har historie tilbake til 1982, da virksomheten startet opp som et enkeltmannsforetak. Utviklingen har gått raskt etter etableringen av aksjeselskapet syv år senere. I 2005 passerte selskapet en omsetning på 200 millioner kroner, mens tallene i toppåret 2016 landet på 670 millioner kroner, en vekst på 235 prosent.

For snart fire år siden kjøpte Ove Skår AS opp Byggmester T. Martinsen AS og økte antall ansatte med 15. Selskapet, som er et av bransjens mest lønnsomme, har opparbeidet seg betydelig kompetanse og erfaring fra utbygging av næringsbygg, idrettsbygg, sykehjem, skoler og boliger.


Utvikler attraktive boligprosjekter

Entreprenøren Ove Skår AS gjennomfører nå et større boligprosjekt på Knapstad i Indre Østfold. Allerede et år før overlevering er hele 65 prosent av leilighetene solgt. Interessen er stor for å bo et steinkast fra E18 og jernbanestasjonen, der toget kan bringe deg til Oslo på bare 40 minutter.

Sarpsborg-entreprenøren har i løpet av 40 år etablert seg som en solid aktør som har levert store og profilerte prosjekter både lokalt og i hovedstadsregionen. I hjembyen er Kulås Hage og Tindlund Park velkjente og store boligkomplekser, og på Knapstad blir nå foreløpig tredje byggetrinn i det omfattende utviklingsområdet gjennomført.

Artikkelen fortsetter nedenfor

Leiligheter og næring

– Byggetrinn 3 startet høsten 2021 og vil overleveres rundt sommeren 2023, forteller prosjektleder Helle Ådalen.

Hun legger til at arbeidene har gått etter planen, og at verken grunnforhold eller andre forhold har skapt problemer. Blokkene blir oppført på tradisjonelt vis med stål og betong og uttrykksformen heller mot klassisk pene fasader av tre og glassflater.

Prosjektet består av fire blokker med totalt 80 leiligheter, og de er i full gang med alle fire parallelt. De bygges i hesteskoform med et miljøskapende gårdstun i midten, over leilighetenes parkeringskjeller. I tillegg til leilighetene blir det etablert ca. 400 kvadratmeter næringsareal for butikker og servicevirksomheter.

Godt samarbeid

– Knapstadhagen er et eget utviklingsprosjekt gjennom vårt søsterselskap Knapstad Vestre AS og representerer et ganske typisk prosjektnivå for oss. Når vi gjennomfører prosjekter som dette prøver vi å benytte lokale underentreprenører og leverandører så langt det er mulig. Alt er ikke mulig å løse på denne måten, men vi har alltid søkelys på det. Vi har opplevd godt samarbeid med alle helt siden prosjektstart, og det er viktig med tanke på å holde alle frister.

Samtidige prosjekter

Ove Skår AS har rundt 45 egne håndverkere i staben og leverer vanligvis både betong- og tømrerarbeid gjennom egne ansatte. Nå er imidlertid aktiviteten så høy, med flere samtidige prosjekter, at de har vært nødt til å leie inn andre selskaper også til dette.  Den 12. september overleverer Ove Skår AS Lillestrøm studentby, mens boligprosjektene Tindlund Park på Greåker og Brattlitoppen i Oslo overleveres om ca. ett år. Etter sommeren var det oppstart for prosjektet Kringsjå BT3 i Oslo, der entreprenøren skal levere 503 studentboliger fordelt på sju nye bygg på 25.000 kvadratmeter i løpet av snaut tre års byggetid. På Kringsjå har de også opsjon på et åttende bygg med 36 boliger. Prosjektet er bedriftens fjerde prosjekt for Studentsamskipnaden i Oslo, SiO.


Ove Skår AS

  Klokkergårdveien 16, 1711 Sarpsborg

  69 11 31 00

  www.ove-skaar.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: