Engebretsen Betong & Mur dobler veksten

Engebretsen Betong & Mur feirer sine første 25 år i 2021. Nå skal de doble veksten.

Daglig leder Rune Gundersen sammen med eier Jan Engebretsen i lokalene i Råde, med kort vei til hele markedet.

De er godt synlige i distriktet, med blant annet betongarbeider ved E6 på Årum, kaikanten ved Dreieværste og arbeider på Onsøyheimen i Fredrikstad. Nå skal de doble omsetningen og øke antall ansatte de neste fem år.

Det hele startet med murarbeider for 25 år siden av Jan Engebretsen. Siden kom betong med i navnet, og nå er det kun betongarbeid for næringslivet det handler om.

Vi satser stort innen infrastruktur, og ser et stort potensiale der. Allerede er vi godt etablert på dette området rundt i distriktet, og er med på store prosjekter, som broa over E6 på Årum på oppdrag for Park & Anlegg, forklarer daglig leder Rune Gundersen, som sammen med Engebretsen har vært med siden starten.

Sentralt i Råde

Tidligere lå de på Gressvik i Fredrikstad, men flyttet til Råde i 2013. Beliggenheten førte til at de traff et mye større geografisk område, noe veksten siden har vist.

Vi tar på oss alt av oppdrag innen betongfaget for større og mindre entreprenører fra svenskegrensen og innover til Oslo. Her vi nå ligger har vi kort vei til alt - det gjør oss mer fleksible og at vi kommer raskere til kundene våre. Kort reisevei gir mer tid til det vi er gode på, fortsetter Engebretsen.

Fem års vekstplan

De har vokst jevnt og trutt lenge, men nå satser de enda sterkere, med en klar plan for både omsetning og ansatte.

Vi har jobbet frem en klar strategi, der det står klart at vi satser på betongarbeider innen infrastruktur, og at vi skal doble veksten de neste fem år. Det betyr doblet omsetning og øke fra 27 ansatte totalt nå til 35 betongarbeidere pluss administrasjon innen 2026. Samtidig er vi opptatt av at våre ansatte har det bra, og har en egen ansatt som passer på at alt er på plass når det gjelder HMS. Trivsel og trygghet er viktig, gode lønns- og pensjonsordninger like så, utdyper Gundersen.

Dette gjør at de stadig er på utkikk etter ansatte.

Vi er ute etter rutinerte personer som kan tradisjonell forskaling, systemforskaling, armering og jernbinding, og som har erfaring med utførelse av plasstøpte betongkonstruksjoner, legger Engebretsen til.

Lærlinger og praksiskandidater

Kompetanseheving og rekruttering er viktig for bedriften. I en tid der det er mangel på håndverkere, jobber de aktivt for å øke interessen og bidra til å vise frem faget.

Vi har et veldig godt samarbeid med Greåker videregående skole, og ser spesielt positivt på ordningen der elevene allerede første skoleåret er utplassert i bedrift 2-3 dager i uka. Den gjorde at sist ankomne læregutt kjente bedriften veldig godt før han begynte læretiden her. Vi har vanligvis alltid en eller to lærlinger her, legger daglig leder til.

Samtidig benytter også bedriften seg av praksiskandidatordningen, der alle som har jobbet i faget i fem år eller mer kan avlegge teoriprøve. Består de den, kan de gå rett opp til fagprøve.

Rekruttering og kompetansehevinger viktig for oss. Med gode ordninger og samarbeid er det flere måter å bli god i dette faget. Viktig for oss, våre ansatte, og ikke minst, for kundene.


Engebretsen Betong & Mur AS

  Åkebergmosen 17, 1640 Råde

  69 32 79 47

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

{/show}