Entreprenør med store prosjekter på gang

ØMF Asker Entreprenør har mye på tapetet i Østfold. Boligprosjektet Bruket på Gressvik, næringsbygget til Moss To-Takt og et datalagringssenter viser bredden i selskapets kompetanse. Nylig startet også utviklingen av fantastiske Sjøhagen Brygge i Moss.

Slik blir Sjøhagen Brygge når det står klart. Nå er ØMF Asker Entreprenør i gang med første byggetrinn.
Slik blir Sjøhagen Brygge når det står klart. Nå er ØMF Asker Entreprenør i gang med første byggetrinn.

ØMF Asker Entreprenør har mye på tapetet i Østfold. Boligprosjektet Bruket på Gressvik, næringsbygget til Moss To-Takt og et datalagringssenter viser bredden i selskapets kompetanse. Nylig startet også utviklingen av fantastiske Sjøhagen Brygge i Moss.

– Vi pleier å si at Sjøhagen Brygge er vår fremtid. Der håper vi å bygge mellom 650 og 700 leiligheter over flere år. Allerede er samtlige 52 leiligheter i første byggetrinn revet bort, og planleggingen av neste trinn er godt i gang. Totalt blir det trolig 7–8 byggetrinn. Prosjektet omfatter også torg, pir, utesteder, båthavn, stupetårn og badstu, sier regionleder for Østfold og Follo, Bjørn Sikkeland.

Han forteller at de jobbet med prosjektet sammen med byggherren NSO i halvannet år før de skrev kontrakt. Den har en verdi på 276 millioner kroner og ble signert i 6. juni 2019.

– Vi er både stolte og glade over å få være med på å utvikle Sjøhagen. Dette blir et unikt område når det står klart.

Historisk stor kontrakt

Bruket på Gressvik utenfor Fredrikstad er også et stort boligprosjekt med totalt 150 leiligheter, hvorav 120 allerede er solgt.

– Dette er et fantastisk flott prosjekt med leiligheter helt ned mot sjøen og likevel kort vei til sentrum, med ferjeleiet som nærmeste nabo. Vi opplevde utfordrende grunnforhold og hadde noen problemer med det, men ikke verre enn at det lar seg løse. Det er snakk om mange enheter over et stort område, men selve byggeprosessen har gått bra, selv om atkomsten for de store bilene og maskinene ikke har vært den beste. Vi leide et stort lagerbygg tvers over veien slik at vi fikk forenklet logistikken noe. Kontraktsverdien på de to byggetrinnene ligger på 338 millioner kroner og er dermed den største kontrakten vi har inngått, sier prosjektleder Tommy Hansen.

– Vi var tidlig i kontakt med byggherren og utviklet prosjektet sammen med dem og meglerfirmaet. Det er ofte en fordel å komme tidlig inn og kunne bruke vår kompetanse på et tidlig stadium, sier prosjektleder Kjetil Moth.

Lokale leverandører

Asker Entreprenør, som ble innlemmet i Ø.M. Fjeld i 2016 har vokst til å bli en av de store entreprenørene i Østfold og Follo. Med en omsetning på 600 millioner kroner har veksten vært betydelig siden etableringen i 2015. Selskapet legger vekt på å bruke lokale leverandører og underentreprenører så langt det lar seg gjøre i alle prosjekter. Hensikten er å legge igjen penger i lokalmiljøet, framfor å handle på riksplanet. 

– Vi inviterer lokale entreprenører som vi vet har gjennomføringsevne til å være med i konkurransen. Vi vet hvilke som har økonomisk ryggrad til å håndtere store prosjekter og har derfor en stamme av solide og lokale samarbeidspartnere. Vi har lært hverandre å kjenne ganske godt som følge av dette og god samhandling mellom aktørene er en forutsetning for å lykkes både økonomisk, på kvalitet og leveringstid, sier Bjørn Sikkeland.

Han får positive tilbakemeldinger fra mange aktører som ønsker et videre samarbeid.

– Vi er aldri ute etter å kritisere eller å fordele skyld hvis noe skulle skje. Vårt må er at alle skal lykkes og tjene penger. Derfor blir vi sett på som en seriøs entreprenør.

Nytt næringsbygg

ØMF Asker Entreprenør er i gang med to større næringsbygg samtidig med de store boligprosjektene. Nybygget til Moss To-Takt ligger midt i handelsområdet i Varnaveien utenfor Moss og er snart klart for overlevering.

– Vi startet med prosjektet i november 2019 og skal overlevere i november 2020. Bygget omfatter 7.820 kvm i fire etasjer og med parkeringshus. Det er en trang byggeplass, men med godt samarbeid har det gått bra og med en god tone.

– Mange har blitt påvirket av prosessen, og da er det viktig at alle er informert om hva som skal skje og når, sier prosjektleder Jørn Gaarder Lie. 

Sjelden kompetanse

Det andre næringsprosjektet er litt spesielt, siden det dreier seg om et datalagringssenter.

– Vi står foran overlevering av det første av totalt seks identiske bygg til samme formål. Det er litt uklart når de skal bygges, siden de ikke blir satt i gang før eierne har leietakere på plass. Bygget er på 3.500 kvm grunnflate + en veldig spesiell 2. etasje med svære kjølemaskiner, som skal kjøle 1,1 millioner kubikkmeter luft. Bygningsmessig er det et ganske enkelt bygg, men likevel havner totalprisen på ca. 500 millioner kroner, fordi det er kostbare tekniske løsninger som skal inn.

– Vi er ett av bare to selskaper som har bygd datalagringssenter i Norge, og dette er en spesialkompetanse vi har opparbeidet oss og som vi håper å kunne bruke på lignende sentre andre steder i regionen. Det er spesielt å bygge for utenlandske oppdragsgivere, men det handler om oppgaveforståelse og å være «hands on» hele veien. Kulturforskjellene er imidlertid ganske klare, og det må en tilpasning til for at prosessen skal gå som normalt, sier prosjektleder Kjetil Moth.


ØMF Asker Entreprenør Follo og Østfold

   Verket 22, Konventionsgården, 1534 Moss

  415 03 033

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: