Et spesielt prosjekt for Peab

Peab har vært totalentreprenør på prosjektet Godshuset for Kirkens Bymisjon.

Den spennende veggen bak prosjektleder Marius Aune, består for det meste av gjenbruk av materialer, bjelker og deler av taket fra det gamle Godshuset.

Peab har vært totalentreprenør på prosjektet Godshuset for Kirkens Bymisjon. Utfordrende arbeid, spesielt siden mest mulig av det gamle skulle ivaretas. – Bare gulvet er i vater, sier prosjektleder Marius Aune i Peab AS.

- Dette har vært et spesielt prosjekt for oss, fortsetter Aune. - Utfordringene har vært mange. For å beholde det opprinnelige uttrykket og samtidig ta vare på noe av de gamle materialene, måtte vi gå for flere spesial tilpasninger. Det igjen førte til en del leveringsutfordringer. Likevel har vi fått til gjenbruk av mye, blant annet er lydveggen ved inngangen dekket av de gamle bjelkene. Gjenbruk av deler av det gamle taket har blitt til luker i lydveggen. Jeg vil si at det eneste her som er i vater må være gulvet, det er støpt nytt, forteller Marius med et smil. Vi har også etterisolert tak og belagt det med sink som gir et utrolig fint og riktig tidsmessig preg.

- Vi er veldig stolt over at Kirkens Bymisjon valgte nettopp oss til å være totalentreprenør, dette prosjektet passet oss veldig bra siden Peabs slagord er Nordens Samfunnsbygger. Vi gleder oss over å være med på noe som virkelig gagner lokalsamfunnet.

Krevde skreddersøm

Prosjektet ble gjennomført ved hjelp av godt samarbeid med gode underleverandører og er et godt eksempel på at gammelt og nytt virkelig lar seg kombinere. Den gamle mursteinen er ivaretatt der det lot seg gjøre, ny stein i rustikk utførelse ble murt opp ved behov. Nye og gamle vinduer om hverandre, dette krevde skreddersøm. Mye er vanskelig å planlegge på forhånd i et slikt prosjekt, mange avgjørelser må tas underveis i byggeprosessen, etter hvert som byggearbeidet går fremover.

Tar vare på historien

Godshuset er virkelig et bevis på at det lar seg gjøre å kombinere gammelt og nytt på en god måte, uten å gå på kompromiss med helhetsinntrykket. Det er flott å bidra til å ta vare på historie ved å sette et unikt bygg tilbake til dagens standard.

- Vi tar med oss verdi, spesielt i form av lærdom fra dette prosjektet. Det tar vi med oss videre til nye prosjekter, avslutter Marius Aune.

Kontaktpersoner:

Trond Bergsland 982 65 609, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Marius Aune 419 222 93, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Peab AS

  Rådmann Sirasvei 2, 1712 Grålum

  09099

  www.peab.no

{/show}