Familiebedrift feirer 25 år i nye lokaler

I 1994 startet Jarle Killingmo en familiebedrift hjemme på gården i Nittedal.

Daglig leder Jarle Killingmo og driftssjef André Killingmo er sentrale i driften av virksomheten på Gardermoen Vest. Likevel er kontoransvarlig Monica Knudsen helt avgjørende for den administrative delen og fungerer nærmest som daglig leder.
Daglig leder Jarle Killingmo og driftssjef André Killingmo er sentrale i driften av virksomheten på Gardermoen Vest. Likevel er kontoransvarlig Monica Knudsen helt avgjørende for den administrative delen og fungerer nærmest som daglig leder.

I 1994 startet Jarle Killingmo en familiebedrift hjemme på gården i Nittedal. I flere år drev han med feiing og veivedlikehold, men da sønnen André fylte 18, førte et kjøkkenmøte til at de også startet med asfaltfresing. I dag tillegges han mye av æren for at bedriften har vokst til 48 ansatte.

– Uten André hadde vi ikke vært der vi er i dag, slår Jarle Killingmo fast.

Han sitter i splitter nye kontorlokaler på Gardermoen Vest næringspark, der selskapene Killingmo Freseservice og Killingmo Veivedlikehold disponerer et 14 mål stort område med plass til både maskiner og treningskjøring for ansatte.

De store kundene

– Endelig fikk vi flyttet fra gården der alt startet for 25 år siden. Vi vokste ut av lokalene for lenge siden, men først nå fikk vi gjort noe med det. Nå har vi store planer for fremtiden, sier 51-åringen.

Han mener flyttingen er helt avgjørende for virksomhetens utvikling.

– Vi har en helt annen mulighet i næringsparken. Her er det god plass og sentral beliggenhet. Våre kunder er på hele Østlandet, fra Kragerø til Trondheim, men vi holder oss på denne siden av fjellkjeden. Det er de store riksentreprenørene som er våre største kunder, og vi kjører mye for dem, men har også mange oppdrag for både store og små maskinentreprenører.

Ny avdeling

Nylig startet Killingmo Freseservice AS de en egen avdeling i Trondheim, som skal betjene markedet nord for Mjøsa.

– Vi har ansatt en lokal avdelingsleder med bred erfaring og vil videreutvikle den avdelingen i årene som kommer. Det har vært etterspørsel der oppe og derfor velger vi å teste det ut.

Styrte med gule lapper

Jarle Killingmo styrte familiebedriften sammen med sønnen André helt til omsetningen passerte 50 millioner kroner. Da begynte det å bli litt mange gule lapper og notater over alt. Sønnen presset på for å digitalisere driften og skaffe hjelp til administrative rutineoppdrag.

– Vi jobbet stort sett til alle døgnets tider. Vi kjørte asfaltfres, tok mot ordrer, fakturerte og regnet lønninger. Vi er litt stolte av å ha lagt et så godt og solid grunnlag for videre drift, sier Jarle.

I dag kjører han fortsatt asfaltfres, men bare fordi han liker det og fortsatt synes det er morsomt å være sammen med gjengen. Nå er også kontoransvarlig Monica Knudsen på plass, noe som frigjør tid og øker kvaliteten på det administrative arbeidet.

– Nå har vi en kjerne av ansatte som er meget god, og som vi ønsker å ta godt vare på. Vi har rekruttert alle selv, uten hjelp fra rekrutteringsbyråer og har nå en god gjeng. Vi legger vekt på sosialt samvær og at ansatte skal få noe igjen. Vi føler at de trives her.

IT-systemer og GPS

I dag har Jarle og André Killingmo også fått med seg yngstemann Martin i bedriften. Det er viktig for Killingmo å beholde virksomheten innen familien.

– Begge sønnene er fantastiske å ha med på laget. André har vært med lengst og er et rivjern uten like, jobber litt mer enn gjennomsnittet og har glødende interesse for bedriften og faget. Det er fint å kunne si at vi har gjort det sammen og at vi har lyktes. Nå styrer André mye av driften og har full oversikt ved hjelp av IT-systemer og GPS. Han vet hele tiden hvem som er hvor, og hvilke jobber som står for tur. Vi har også et par nye kjøreledere som bidrar på dette området.

Investerer 20 millioner

For noen år siden hadde Jarle Killingmo en drøm om kanskje 20–25 ansatte i bedriften, men med den siste tidens utvikling, og med dobbelt så mange medarbeidere, må han forberede seg på å utvikle eiendommen på Gardermoen.

Flyttingen og etableringen av de nye kontorene har vært den største investeringen i selskapets historie, bortsette fra maskinparken, men nå står oppføring av verksted og vedlikeholdsbygg for døren. Nå er alt er ferdig vil selskapet ha investert rundt 20 millioner kroner i de nye lokalitetene.

Tjener penger

Killingmo Freseservice AS omsetter i dag for ca. 80 millioner kroner og satser på å ligge på det nivået fremover. Virksomheten har tjent en varierende mengde penger hvert år, men har alltid hatt positivt resultat. I 2018 leverte de mellom tre og fire prosents resultat, mens de ønsker å ligge på mellom fem og seks prosent.

Dette er maskinparken:

  • 31 laste-, tipp-, trekk-, krok- og asfaltbiler
  • 30 ulike typer hengere
  • 15 Bobcat-er
  • 22 fresere fra små til store
  • Diverse firmabiler, traktorer og gravemaskiner


Killingmo Freseservice AS

Gardermoveien 123
Maura

67 07 92 55

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.frese-service.noKlikk en emneknagg for å lese mer: