Feilfri entreprenør med rekordprosjekt

I tre av de fire siste årene har Backe Østfold AS levert helt feilfrie prosjekter til sine oppdragsgivere.

Nå skal Backe Østfold AS i gang med sitt hittil største prosjekt, Værste Brygge i Fredrikstad med en kostnadsramme på 250 millioner kroner.

I samme tidsrom har Backe Østfold dessuten hatt null skader på sine ansatte og i 2014 leverte de attpå til et resultat på 7 prosent til sine eiere. De nådde med andre ord det interne 007-målet for første gang. Oppsiktsvekkende tall i en ofte utsatt bransje. Ikke rart administrerende direktør Håkon Glosli er stolt av organisasjonen og sine ansatte. Backe Østfold har som visjon å være regionens kvalitetsleverandør og har vedtatte verdier som ærlighet, respekt, ansvar og yrkesstolthet. Dette klarer de å leve opp til.

Viktig å unngå feil

Målsettingen om null feil, null skader og et resultat på 7 prosent er fortsatt den samme, og samtlige ansatte har full fokus på kvalitet når de starter byggingen av Værste Brygges første trinn.

- Vi vet det er viktig for byggherren å få overlevert et bygg uten feil og mangler. De blir ofte lei av å purre på ting som ikke fungerer, og det forstår jeg godt. Vi vet selv hvor irriterende det er å kjøpe ny bil, som har feil eller mangler. Da snakker vi om en investering på et par hundre tusen kroner, mens det er snakk om beløp på flere millioner kroner når det gjelder boligkjøp. Skulle bare mangle om ikke alt skulle fungere da, sier Håkon Glosli.

Historisk prosjekt

I 2014 var det bare to av BackeGruppens selskaper som nådde 007-målet. Backe Østfold har fokus på å nå resultater også de kommende årene.

- Vi jobber planlagt og strukturert og snakker mye om feil og skader, spesielt mot slutten av prosjektene. Vi har egen rutiner for kvalitetssikring, da det gjelder å holde fokus på viktige områder, slik at vi også i fremtiden kan levere knallprosjekt og likevel tjene penger, sier Glosli. Han er stolt av at nettopp de skal bygge de nye boligkompleksene på Værste Brygge i Fredrikstad.

- Det er vårt største boligprosjekt noensinne, og går salget av leiligheter etter planen vil de tre enhetene bli bygd løpende. Foruten dette prosjektet har vi god ordrereserve og ser lyst på fremtiden.