Feirer 25 år med god styrefart

SARPSBORG: – Vi er litt stolte av å ha holdt ut i 25 år, det er ikke alle som gjør det, sier gründer og daglig leder Atle Andresen i Østfold Enøk og Ventilasjon.

Kort tid etter oppstarten fikk Atle Andresen med seg Ove Johansen og Frode Solem som medeiere. Begge er fortsatt aktive i virksomheten.
Kort tid etter oppstarten fikk Atle Andresen med seg Ove Johansen og Frode Solem som medeiere. Begge er fortsatt aktive i virksomheten.

– Vi er litt stolte av å ha holdt ut i 25 år, det er ikke alle som gjør det, sier gründer og daglig leder Atle Andresen i Østfold Enøk og Ventilasjon AS.

Selskapet Andresen startet i 1993 har ikke bare holdt det gående, men også tjent penger og opparbeidet en solid plattform for fremtiden. Starten ble heller trang, da det skjedde midt i finanskrisen, noe som medførte knallhard jobbing fra første dag.

– Jeg startet alene, hjemme i boligen, nesten av en tilfeldighet. Men selv om det var vanskelige tider la jeg inn anbud og jobbet hardt. Det er det eneste som driver et selskap fremover, sier Andresen. I dag har han med seg to deleiere, men sitter fortsatt med hovedposten av aksjer.

Samler virksomheten

Etter 25 år er de 25 ansatte totalt fordelt på 13 i Viken Ventilasjon AS, der håndverkerne, produksjonen og verkstedet er lagt, samt 12 i Østfold Enøk og Ventilasjon der prosjektavdeling, serviceavdeling og automatikerne er ansatt. I dag holder de til under hvert sitt tak, men i løpet av året planlegger Atle Andresen å renovere en større bygningsmasse på tomten i Greåkerveien 27/29 i Sarpsborg og endelig samle aktiviteten.

– Ombygging av de nye lokalene vil holde på frem til jul. Da flytter vi ut av våre nåværende lokaler, men det blir såpass god plass i det renoverte bygget at vi vil tilby utleiekontorer i tillegg.

God miks av ansatte

– Selv om vi planlegger for videre vekst, har målet har aldri vært størrelse i seg selv, men å rekruttere gode prosjektledere og gode baser og etablere et godt fagmiljø. Det har vi klart, noe som er en hovedårsak til at vi har lykkes så godt over tid. Vi er gode på planlegging og prosjektering. Dessuten gjennomfører vi prosjektene etter planen, og det setter våre oppdragsgivere, noen av de største entreprenørene i Østfold pris på. Målet er å ligge stabilt mellom 80 og 100 millioner i omsetning med en god miks av utenlandske og norske medarbeidere, slik vi har i dag. Vi setter stor pris på våre polske kolleger og norske arbeidstakere har ofte mye å lære av disse.

Solid posisjon

ØEV prosjekterer og leverer alle typer inneklimaanlegg. Selskapet innehar den tverrfaglige kompetanse som er nødvendig for å tilby tekniske totalentrepriser og har i dag en solid posisjon i markedet. Virksomheten omfatter produksjon av rektangulære kanaler og kanaldeler, store sjakter i sandwichpaneler, også med rørinstallasjoner, kapsler, og andre ikke-standard produkter innen luftbehandling og ventilasjonsmontasje

Produkter og tjenester

  • ØEV gjennomfører prosjekter innen alle typer bygg, både nye og eksisterende:
  • Totalentrepriser for rehabiliteringsprosjekter
  • Ventilasjonsentrepriser
  • Komplette tekniske entrepriser
  • Klimaservice og automatikk

Selskapet skal administrere tekniske entrepriser og delentrepriser profesjonelt. Oppdragene skal leveres med etterprøvbar kvalitet slik at oppdragsgiver har trygghet for økonomi, drift og teknisk kvalitet. Alle installasjoner skal være oppdatert på eller forberedt for de siste tekniske nyvinninger.


Pågående prosjekter

Kulås Terrasse i Sarpsborg
Kulås Terrasse er et leilighetsprosjekt i Sarpsborg sentrum bestående av 3 stk terrasseblokker og 1 stk punktblokk med felles parkeringskjeller på om lag 1 880m². Leilighetsprosjektet består av totalt 37 leiligheter fordelt på 5 etasjer.
Østfold Enøk & Ventilasjon AS har fått i oppdrag i å prosjektere og levere separate balanserte ventilasjonsaggregater med tilhørende kanalføringer til hver enkelt leilighet.

Storgata Terrasse i Sarpsborg
I kvartalet Storgata/Jacob Hilditchs gate i Sarpsborg pågår bygging av av 80–85 boenheter.
Østfold Enøk & Ventilasjon AS har fått i oppdrag å prosjektere og levere separate balanserte ventilasjonsaggregater med tilhørende kanalføringer til hver enkelt leilighet.

Tidl. Vinmonopolet på Hasle i Oslo
Höegh Eiendom AS og Profier AS skal sammen bygge 223 leiligheter i de gamle lokalene til Vinmonopolet på Hasle i Oslo. Første etasje består av næring og er på ca. 10 000 m2. 4 etasjer over med boliger.
Her har Østfold Enøk & Ventilasjon fått i oppdrag å prosjektere og levere luftbehandlingsanleggene.

Vamma Kraftverk
E-CO (tidligere Hafslund Produksjon AS) bygger Vamma 12, et nytt, stort vannkraftaggregat som er en utvidelse av Vamma kraftverk i Glomma. Vamma 12 ligger mellom kommunene Skiptvet og Askim i Østfold. Østfold Enøk & Ventilasjon har jobben med å levere luftbehandlingsanleggene og SD/automatikk.

Av andre pågående prosjekter nå, kan nevnes:

  • AIM i Rygge, et nytt servicesenter for F35 jagerflymotorer
  • Ski magasinleir i Ski, 7 nye boligblokker med felles parkeringskjeller og bodarealer
  • Idd skole i Halden, et nytt skolebygg
  • Bioco i Hærland, ny fabrikk for næringsmiddelindustri

Referanseprosjekter

Nortura i Hærland
Nytt produksjonsanlegg for kylling- og kalkunslakteri. Arbeidene omfattet installasjon av 23 nye, balanserte ventilasjonssystemer med tilhørende kanalføringer i syrefast utførelse, galvanisert utførelse som sandwichelementer. Flere av aggregatene ble levert i hygieneutførelse.

Prosjektet ble overlevert juni 2015.

Klemetsrudhallen i Oslo
Vår leveranse omfattet prosjektering og installasjon av nye luftbehandlingsanlegg med avfukting via isvann og absorbsjonsavfukter, rørlegger, elektro og bygningsmessige arbeider.

Prosjektet ble overlevert oktober 2015.

Kripos, nytt hovedkvarter i Oslo
Nytt kontorbygg for Kripos. Arbeidene omfattet installasjon av 10 nye, balanserte ventilasjonssystemer med tilhørende kanalføringer, ventiler og VAV-spjeld. Byggets fem ventilasjonssjakter er bygd med sandwichelementer.

Prosjektet ble overlevert mai 2017.

Helsehuset i Fredrikstad
Ventilasjonsarbeidene omfattet installasjon av 14 nye, balanserte ventilasjonssystemer med behovsstyrte luftmengder og kjølefunksjon. I Volvats lokaler er det blant annet levert to nye operasjonsstuer med HEPA-filter og UV-lys. I Unilabs lokaler er det levert spesialventilasjon for MR-rom.

Prosjektet ble overlevert 2013.


Østfold Enøk og Ventilasjon AS

Greåkerveien 27
1718 Greåker

69 12 54 30

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.