Fantastisk respons under lanseringen av Sany

Quick Truckservice har nå også innlemmet anleggsmaskiner fra Sany i sortimentet. Storsatsingen ble markert på Borge Pukkverk en våt vårdag

Quick Truckservice Daglig leder Bjørnar Henriksen gleder seg over svært stor interesse da bedriften inviterte til åpen dag i Borge Pukkverk fredag og lørdag. Selv i det ufyselige været fredag, kom det en jevn strøm av interessenter som ville se og teste maskinparken. – Dette var langt over forventning, fastslår han, og passer på å takke pukkverkets ledelse for at de fikk benytte området.

Quick Truckservice har nå også innlemmet anleggsmaskiner fra Sany i sortimentet. Storsatsingen ble markert på Borge Pukkverk en våt vårdag, da både kunder og samarbeidspartnere var invitert til gravemaskinskue og testing.  – Fantastisk respons, oppsummerer daglig leder Bjørnar Henriksen.

I pukkverket var det rigget opp nye Sany-gravemaskiner på rekke og rad – helt fra minigravere på 1,8-tonn, via kompaktgravere opp til 16 tonn og til «kongen på haugen» - en 40-tonner med maks tipphøyde på 7,7 meter og maks gravedybde på 6,7 meter.

Og maskinførerne og entreprenørene lot seg ikke be to ganger: De strømmet til fra både nær og fjern for å teste godsakene, og de fleste begeistre både av det de så og det de opplevde bak spakene.  Innen grillen var slukket lørdag ettermiddag, var det flere som hadde gitt klare signaler om at de ville handle.

- Ja, dette overgikk alle forhåpninger. Stemningen var høy og tilbakemeldingene udelt positive. Det som kanskje er aller viktigst med en slik samling, er at folk begynner å prate med andre om sine opplevelser med Sany-maskinene. Det er den beste markedsføringen vi kan få, sier Henriksen.

Tiden var moden

Quick Truckservice ble etablert i 2007, den gang som en servicebedrift. Med årene, har bedriften utviklet seg til en landsdekkende salgs- og servicebedrift, med spesialisering innen trucker. I 2021 ble Quick importør av trucker fra Yale, verdens fjerde største truckprodusent. De siste årene har elektriske trucker stadig blitt en større del av produktrangen.

Quick Truckservice er kjent for sin gode service og oppfølging med dedikerte og svært kompetente serviceteknikere. I tillegg til service og vedlikehold av egne trucker og maskiner, har de også inngått serviceavtaler– og utført reparasjoner på gravmaskiner.

Nå var tiden inne til å ta inn gravmaskiner og øvrige anleggsmaskiner i egen portefølje, forteller Henriksen.

- Vi har lenge sett etter en god leverandør og samarbeidsparter som matcher det vi står for. Det fant vi hos Sany, gjennom importøren Seabrokers i Stavanger.

En av verdens største

Sany er en verdensledende produsent av anleggsmaskiner, godshåndteringsutstyr og havnekraner med leveranser til hele verden. Hovedkontor og – fabrikk ligger i Changsha i Kina, hvor det produseres maskiner med europeisk standard. Selskapet har også etablert fabrikk i Tyskland, hvor det bygges maskiner fra 0-5 tonn, og som bistår satsingen i Mellom-Europa.

De siste årene har de også kastet sine øyne på Norden, og inngikk i 2019 en avtale med Seabrokers Group om import og salg av godshåndteringsutstyr i Norge. I fjor ble avtalen utvidet til også å innebære anleggsmaskiner.

- Etter å ha sondert terrenget en stund, inngikk vi avtale med Seabrokers på nyåret om salgsrettighetene av anleggsmaskiner på Østlandet, sier Quick Truckservice sin daglige leder.

- Det vil si at Sany blir «vårt» merke innen gravemaskiner, samt store trucker, reachstacker og tomcontainer hantler innen vårt nedslagsfelt. Vi samarbeider med en rekke anerkjente underleverandører, som gjør at alle maskiner kan leveres ferdig – med alt tenkelig utstyr direkte fra oss. I tillegg til salg, vil vi selvsagt også utføre service og vedlikehold på maskinene.

- Og etter responsen å dømme fra demodagen, er jeg veldig trygg på at dette er en riktig og viktig satsing for oss.

Har styrket staben

Quick har styrket staben med Roar Kristensen, som salgsansvarlig for Sany Construction. Roar er et kjent fjes i bransjen, etter mange år som   salgsansvarlig for Komatsu og Bomag i Vestfold og Telemark i Hesselberg Maskin AS. Han har også bakgrunn som mekaniker, og kjenner Sany-maskinene godt. Også Kristensen var svært fornøyd med «slippet» på Borge Pukkverk.

- Ja, dette var en fantastisk bra! I tillegg til alle som var innom og lot seg begeistre, er det også flere som har ringt og bedt om å få komme og teste senere – og som nærmest har bestemt seg for å kjøpe. Selv 40-tonneren vil sannsynligvis få en eier i løpet av kort tid.

På spørsmål om hvorfor gravemaskinene fra Sany er så etterspurte, svarer han slik:

- De har er en konkurransedyktig pris, samt at det er kvalitet tvers igjennom både når det gjelder drift og funksjoner. Maskinene er bygd i Tyskland og konstruert for europeiske forhold. At maskinene leveres med en garanti på 10.000 timer og i tillegg har høy annenhåndsverdi, er dette en trygg og god investering.

Han plusser også på at Quick har serviceteknikere som har jobbet i faget i 25 år, som et ekstra salgsargument.

Sany har et svært bredt spekter av anleggsmaskiner å by på. Og mer vil det bli, forteller Kristensen.

- I dag er 50-tonner den største maskinen som er tilgengelig i Norge, men det jobbes nå med å ferdigstille en på 100 tonn. Da snakker vi virkelig om en gigant av en arbeidsmaskin som virkelig kan ta for seg!

Imponert produsent og importør

På samlingen var også Eric Hsia og Tor Egil Rosland, henholdsvis Sales Manager i Nord-Europa for Sany og salgsleder for Seabrokers. Begge skrøt av arrangementet, og var imponert over det store tilsiget av interessenter Quick Truckservice hadde klart å lokke til seg.

Hsia hadde tatt turen til Norge fra Japan, og kunne fortelle at de er i ferd med å etablere en base i Sverige for å kunne serve de nordiske landene og skreddersy maskiner etter klimatiske forhold og bruksområder.

- Vi ser på Norge som et svært interessant marked, som bare er blitt forsterket etter dette besøket!

Rosland fra den norske importøren, mente at måten Quick Truckservice introduserer maskinene innen sitt salgsområde, er noe også de øvrige salgsregionene kan ta lærdom av.

- Ja, dette er et eksempel til etterfølgelse for alle våre samarbeidspartnere, fastslår han.


Quick Truckservice AS

  Strykerveien 13, 1658 Torp

  957 67 174

  www.quicktruck.no

{/show}