Fra 0 til 100 millioner på 10 år

DRAMMEN: Malermester Buer Drammen AS har vært en suksess helt siden starten i 2006.

Før nyttår har Malermester Buer Drammen AS fylt opp 20 prosent av kapasiteten 2017, sier gründer og deleier Daniel Mjelstad, daglig leder i Mesteralliansen som Buer er en del av, og daglig leder Ingar Aasen.

Malermester Buer Drammen AS har vært en suksess helt siden starten i 2006. Virksomheten har vokst jevnt og trutt til en ventet omsetning i jubileumsåret på cirka 100 millioner kroner. 

Mye av hemmeligheten bak suksessen er en motivert og dedikert gründer som fikk og tok muligheten han fikk av sin arbeidsgiver i 2006. Daniel Mjelstad eier i dag drammensavdelingen sammen med Malermester Buer AS. Han gjorde et grundig arbeid både med prosjektkunder og ikke minst med de mange avtalekundene, som kommuner og fylkeskommune. I tillegg har Drammen en tredel av kontrakten Malermester Buer AS har med Statsbygg.

Syv malermestere

- Daniel har vært svært god på å styre rammeavtalene, og det er ingen tilfeldighet at vi har vokst så betydelig. I dag er cirka 25 prosent av vår virksomhet rammeavtaler. I 2010 ble vi også Gaselle-bedrift for første gang, noe vi selvfølgelig er stolte av. Det tyder på sunn og fornuftig drift av en virksomhet som i dag teller 71 ansatte, hvorav hele syv er malermestere. Vi forventer å ende på 100 millioner i år, ikke minst på grunn av et oppkjøp, men fremover ønsker vi å stabilisere driften på det nivået, sier daglig leder Ingar Aasen.

Bedriftene de kjøpte tidligere i år var Buer Tapet og Gulv, samt LG Mal i Lier. De ansatte i begge bedriftene har flyttet inn i Buer Drammens lokaler i Tollbugata.

Store vyer

Mange av fagarbeiderne hos Buer Drammen har en kombinert kompetanse som strekker seg fra gulv, via maling til tapet. Hjemmeområdet er Buskerud, Asker, Oslo og noe av Vestfold. Forbindelsene med Buer Gruppen i Oslo gjør at Buer Drammen får mange oppdrag også i hovedstaden.

- Vi er spent på hva fremtiden vil bringe, da det er store prosjekter på gang i Buskerud. Ikke minst skal det bygges nytt sykehus, og der håper vi å være med og kjempe om kontraktene. I tillegg er det planer om boliger til 50 000 personer i årene fremover på Gullhaug, Lier og Glassverket, blant annet. Det er store vyer for regionen og vi skal forsøke å ta vår del av dette, sier Aasen, som overtok som daglig leder hos Buer Drammen for kort tid siden. 

- Det er gjort mye riktig i denne bedriften og det vil ikke bli noen revolusjon med det første. I stedet må vi ta vare på det som er skapt de første ti årene og videreutvikle dette til ytterligere fremgang, sier Aasen.

Prestisjeprosjekt

I disse tider er Buer Drammen i full gang med veggarbeidene på det nye sykehuset til Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke (LHL) på Gardermoen.

- Vi skal sparkle og male mellom 60.000 og 70.000 kvadratmeter gipsvegger og har 10 mann i sving der oppe frem til april 2017. Her bruker vi de mest moderne sparkelmaskinene på markedet. De sparkler 60-70 kvadratmeter på tre kvarter og de største maskinene gir hele 10 liter sparkel i minuttet, sier Ingar Aasen. De som ønsker å se maskinene i aksjon kan klikke seg inn på buergruppen.no.

Del av Buer Gruppen

Som navnet røper er Malermester Buer Drammen en del av Buer Gruppen AS, noe som gir en lang rekke fordeler.

- Ikke minst er alle administrative fellesfunksjoner samlet i Oslo, og det er god støtte for oss å samarbeide med våre eiere eller andre kompetansepersoner i organisasjonen. Avdelingene i Buer Gruppen AS er kjent som hyggelige steder å jobbe. Det gir trygghet når arbeidsgiveren er stor, og det gir også muligheter til videreutvikling for den enkelte. Nylig videreutdannet en av våre malere seg til bygningsingeniør og har nå godt videre til Buer & Bratfoss, som også er en del av gruppen.