Fra snekkerfirmaer til totalleverandør

SARPSBORG: ProBygg ble etablert i 2014 etter en fusjon mellom tre tømrerbedrifter med lang erfaring og bred fagkompetanse.

ProBygg ble etablert i 2014 etter en fusjon mellom tre tømrerbedrifter, som i sum representerer svært lang erfaring og bred fagkompetanse innen bygg og anlegg.

I dag har entreprenørselskapet 35 ansatte, inklusiv tre byggmestere, en ingeniør og to ansatte med teknisk fagskole. I tillegg har de fleste ansatte fag- eller svennebrev i tømrerfaget. Selskapet påtar seg alle typer oppdrag for private, profesjonelle og offentlige utbyggere, og kan vise til en rekke prestisjebygg på referanselisten.

Familieforøkelser

Siden etableringen for fem år siden har ProBygg hatt flere familieforøkelser gjennom søsterbedriftene ProBygg Malerservice AS (som resultat av oppkjøpet av det tradisjonsrike malerfirmaet Walter P Lislerud AS), Hus 1 Østfold AS og App Businesspartner AS som utvikler apper og programvare. I tillegg er PB Bolig AS i støpeskjea, og ser dagens lys i løpet av kort tid.

Alle selskapene er samlet under paraplyselskapet PB Gruppen Norge, som i sum kan påta seg oppdrag som strekker seg fra mindre vedlikeholdsarbeid til totalentrepriser av store og komplekse bygg.

Satser på kompetanse

Totalt har gruppen rundt 80 ansatte på lønningslisten, og er i stadig vekst. Nå har de nylig inngått en treårig rammeavtale med Olav Thon Gruppen om leietakertilpasninger både innen kjøpesenter og kontorbygg, som gir dem ytterligere et bein å stå på.

Som et resultat av stadig større etterspørsel, er selskapet for tiden på jakt etter to prosjektledere og en kalkulatør.

– Er du den rette for oss, er det bare å ta kontakt. Her vil du oppleve et godt og utviklende arbeidsmiljø, med alle muligheter for en spennende yrkeskarriere, sier David Rostad, en av medeierne i PB Gruppen.

At bedriften har et sykefravær på under to prosent, er oppsiktsvekkende lavt. At terskelen for å bli hjemme er høy, er det beste beviset på at de ansatte trives på jobb.

– Stort HMS-fokus er en selvfølge for oss, og har alltid førsteprioritet når nye prosjekter skal igangsettes. Alle her skal hjem til familien like friske og raske etter endt arbeidsdag. Det er summen av våre ansatte som er den reelle verdien i konsernet!

Klare mål for framtiden

Nettopp å satse på kompetente ansatte, er en viktig pilar i gruppens filosofi, og David og ledergruppen har klare mål og visjoner for framtiden.

– Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal fortsette den positive utviklingen og etablere oss som en av de ledende aktørene innen bolig- og næringsbygg. Samtidig er vi bevisste på å legge stein på stein og ikke la veksten gå på bekostning av soliditet.

– Vi kan gjerne ta risiko, men ikke større enn at vi kan bære eventuelle tap. Selv om vi kan se tilbake på en jevn og god vekst, har vi erfart at det er en del fallgruver på veien. En dyrekjøpt, men erfaring det er nyttig å ha med seg videre.

Runder 100 millioner

I 2017 omsatte PB Gruppen for 79 millioner kroner, med et resultat etter skatt på 6,2 millioner. I år klarer de trolig målet på en omsetning på 100 millioner!

– Vi er stolte av å kunne skape trygge arbeidsplasser for våre ansatte og varige verdier for våre oppdragsgivere. Det er det som er det største motivasjonen for oss til å satse videre, understreker han.

Svenne Groth, daglig leder i Hus 1, gleder seg over at etterspørselen stadig er stigende. Her fra en firemannsbolig under bygging på Ise.


Artikkelen fortsetter under bildet.

PB Gruppen er blitt leverandør av kvalitetshus og -hytter fra Hus 1. Her finner du et stort utvalg av modeller å velge i , og som garantert vil innfri boligdrømmen din!

Hus 1 har gjennom mange år levert hus og hytter til det norske markedet, tuftet på kombinasjonen av solid håndverk og innovasjon.

Det er blitt reist tusenvis av modeller over hele landet, og nå kan også østfoldinger nyte godt av det etterspurte boligkonseptet.

Felles for alle modellene, er at de er designet for maksimal trivsel og bokvalitet. Med en takhøyde på 2,60 meter og en dørhøyde på 2,30 meter følger inntrykket av luftighet og herskapelighet.

Her skal det føles godt å bo!

Skreddersyr etter behov

- Vi kan tilpasse alle modellene i katalogene etter kundenes ønske, det være seg om det er behov for et ekstra soverom, større kjøkken eller kanskje en egen tv-stue til barna, sier Svenne Groth, daglig leder i Hus 1 Østfold AS, som er en del av PB-gruppen.

Gruppen har vært forhandler av Hus 1 ett års tid, som har blitt svært godt mottatt i fylket. De første boligene og hyttene er i ferd med å reises, og mange står på vent.

- Vi ønsker primært å levere prekutt framfor ferdige elementer, da vi ønsker å ha kontroll over hele byggeprosessen – og med det sikre den kvaliteten vi ønsker å assosieres med. Det er også en trygghet for kunden framfor byggesett, legger han til.

Prosjektboliger

I tillegg til boliger for privatmarkedet, leverer Hus 1 Østfold også prosjektboliger, som flermannsboliger, eneboliger i kjede, rekkehus etc.

– Vi ønsker å bistå eiendomsbesittere som ønsker å utvikle boligområder, og kan hjelpe dem i gang. Dersom utbygger har et aktuelt område og velger hus fra våre kataloger, kan vi bistå med å plassere type hus for å se hvordan tomten kan utnyttes maksimalt.

- Om de ønsker å gå videre med planene, kan vi selvsagt også bistå med utviklingsprosessen – fra regulering til ferdigstillelse, sier han.

Utvikler boligområder i egen regi

Som et naturlig steg videre, har PB Gruppen kastet sine øyne på boligutvikling i egen regi - og etablerer i disse dager selskapet PB Bolig.

– I første omgang reiser vi en tomannsbolig i Råde. Samtidig sonderer vi terrenget i fylket for å se hvilke muligheter som finnes til å kunne utvikle attraktive boliger i områder hvor folk ønsker å bosette seg. Bortsett fra de tekniske områdene, som vi bruker faste og betrodde samarbeidspartnere på, har vi nå den fagkompetansen som skal til for å håndtere hele byggeprosessen i egen portefølje. Det sikrer høy kompetanse i alle ledd, sier David Rostad.

– Vi påtar oss alle typer byggeoppdrag, og legger alltid vår ære i at du som kunde skal bli fornøyd uansett oppdragets art og størrelse.


PB Gruppen

Greåkerveien 145
1718 Greåker

918 16 819

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.