Fredrik (18) vil gjerne bli asfaltør

Fredrik Iversen er en av lærlingene Skanska Asfalt i Halden har tatt inn for å bevare kompetansen i selskapet.

Distriktssjef Jarle Megaard (til venstre) er glad Fredrik Iversen valgte å ta sin læretid på anlegget i Halden.
Skanska Asfalt tar inn lærlinger for å ta vare på kompetansen som er opparbeidet gjennom mange år. Sistemann er Fredrik Iversen fra Halden som gjerne vil bli asfaltør når læretiden er over om et par år.

- Jeg trives kjempegodt i dette yrket. Bra arbeidsmiljø med hyggelige kamerater og jeg gleder meg til å ta fagprøven etter hvert. Jeg håper å få fast jobb i Skanska etterpå, sier Fredrik. Han har vært utplassert fra Risum Videregående skole et par ganger tidligere og visste hva han gikk til da han kom inn som lærling før sommeren.

- Her får jeg jobbe hele tiden og lærer mye hver eneste dag. Det er et tungt yrke, men det blir man vant til, sier han.

Kompetanseoverføring

- Skanska Asfalt legger til rette for at lærlinger skal kunne utvikle seg hos oss, sier distriktssjef Jarle Megaard. Han ble ansatt så sent som i mai i år, men har allerede planene klare for hvordan bedriften skal utvikles.

- Vi tar gjerne inn flere lærlinger, og det kan godt være jenter, selv om det er en ganske tung jobb. Vi har ikke vært flinke til å signalisere dette til ungdommene tidligere, men nå skal vi bli bedre. Vi har nemlig planer om vekst i mange år ennå, og da trenger vi nye flinke folk. Våre eldre ansatte går naturlig nok av etter hvert, og da er det viktig med kompetanseoverføring, sier Megaard.

Bygger nytt

Skanska Asfalt i Halden har i dag 28 ansatte og har planer om å sette opp et nytt administrasjons- og garderobebygg i løpet av året. Det skal erstatte de noe tilårskomne og slitte brakkene de har kontorer, garderober og spiserom i dag.

- Vi er midt i papirarbeidet, men håper likevel å bli ferdig mot slutten av året. Da blir vi en enda mer attraktiv arbeidsplass, sier Jarle Megaard.

Nye maskiner

Skanska har nylig investert i nye leggemaskiner for asfaltering. I dag har de seks maskiner, hvorav tre er nye, velutstyrte og tilpasset dagens behov.

Skanska Asfalt produserer flere typer asfalt ved anlegget i Halden. De tilbyr asfaltering av veier, flyplasser, lager- og gårdsplasser, industri- og havneområder, gang- og sykkelstier, idrettsbaner og skateramper. De har både offentlige og private oppdrag.