- Fredrikstad kommunes nye storstue

- Dette er Fredrikstad kommunes nye storstue, sa ordfører Jon Ivar Nygaard i Fredrikstad kommune da Backe Østfold AS overrakte Østsiden sykehjem i fjor.

Ordfører Jon Ivar Nygaard i Fredrikstad kommune brukte store ord da Backe Østfold AS overleverte Østsiden sykehjem. - Dette er Fredrikstad kommunes nye storstue, mente ordføreren.

Hele prosjektet med utomhusarbeider ble overlevert 27. februar i fjor, og den gang ble det ikke påvist en eneste feil eller mangel fra oppdragsgiverens side.

- Backe Østfold har gjort en god jobb under hele prosjektet og byggherren ser seg godt fornøyd med sluttresultatet, sa kommunens prosjektleder, Knut Ivar Håkensen.

I ettertid har det også kun vært snakk om innkjøring og innjustering, og det er daglig leder i Backe Østfold Håkon Glosli godt fornøyd med.

- Det er en god temperaturmåler. Med tanke på hva som skjer i byggebransjen andre steder, er vi selvsagt fornøyde med hva våre medarbeidere har utført, sier han.

Holdt fremdriften

Prosjektet til 150 millioner kroner ble påbegynt i september 2013, og selv med stram fremdriftsplan og en noe forsinket start, klarte Backe Østfold å holde planlagt fremdrift helt til bygget sto ferdig i desember 2014. Etter testkjøring i to måneder, var Fredrikstad kommune strålende fornøyd.

Krevende prosjekt

- Østsiden sykehjem er ett av mange eksempler på at vi får det til. Prosjektet er på 7 350 kvadratmeter, teknisk komplisert og med høy standard. Det er sterkt å kunne overlevere et så omfattende prosjekt uten anmerkninger i protokollen, sier en fornøyd Håkon Glosli.

Sykehjemmet er svært utypisk med rund utforming, og produksjonen krevde svært høy grad av detaljnøyaktighet, da byggherren valgte en arkitektur med store variasjoner.

- Vi sier med glimt i øyet, at Backe Østfold medarbeidere bygger utfordrende bygg til samme pris som andre bygger firkantede bygg. Akkurat det var tilfellet her, sier Glosli.

Trinn to vedtatt

Fredrikstad kommune har allerede vedtatt å bygge ut Østsiden sykehjem med et trinn to. Johan Abrahamson, som var Backe Østfolds prosjektleder ved første byggetrinn forbereder et tilbud, men tar ingenting for gitt.

- Vi føler imidlertid at vi har mye å bidra med også i neste trinn, men er klar over at vi må konkurrere på pris. At vi har overlevert et feilfritt prosjekt i 2015 er selvfølgelig en fordel, men er ikke avgjørende når kommunen gjennomfører sin anbudskonkurranse. Vi er forberedt på en kamp mot flere entreprenører, men er godt forberedt, sier Abrahamson.