– Fredrikstad Næringsbygg leverer kvalitet

GRESSVIK: Fredrikstad Næringsbygg har gjennomført en rekke prosjekter som underentreprenør for større aktører. – De har samarbeid som spisskompetanse og leverer alltid som de skal, sier anleggsleder Vegar Skaug i Metacon AS.

Fredrikstad Næringsbygg leverer tømrer- og blikkarbeid på et nytt næringsbygg på Grålum i Sarpsborg. Prosjektleder Ole-Martin Nordli, daglig leder Ole-Kristian Nordli og prosjektleder Nils Petter Krog er fornøyd med fremdriften og resultatet så langt.
Fredrikstad Næringsbygg leverer tømrer- og blikkarbeid på et nytt næringsbygg på Grålum i Sarpsborg. Prosjektleder Ole-Martin Nordli, daglig leder Ole-Kristian Nordli og prosjektleder Nils Petter Krog er fornøyd med fremdriften og resultatet så langt.

Fredrikstad Næringsbygg har gjennomført en rekke prosjekter som underentreprenør for større aktører. – De har samarbeid som spisskompetanse og leverer alltid som de skal, sier anleggsleder Vegar Skaug i Metacon AS.

Skaug er full av lovord om Fredrikstad Næringsbygg og deres mannskaper.

– De er faktisk noen av de beste jeg har jobbet sammen med på tømrersiden. De er hyggelige, serviceinnstilt og pliktoppfyllende. Alle utfører arbeidet til punkt og prikke og leverer fagmessig kvalitet, sier Vegar Skaug.

Metacon er hovedentreprenør på det nye næringsbygget Sørlie Bygg står bak på Grålum i Sarpsborg. Bygget skal huse blant annet Fredrikstad-bedriften OCH Ortopedi, som nå tar med seg 28 ansatte og flytter hele virksomheten inn i to av etasjene i nybygget.

Kjenner begge sider

– For Fredrikstad Næringsbygg er dette prosjektet perfekt. Det er passe stort for oss, som har både tømrer- og blikkarbeid på prosjektet. Vi har utviklet vår evne til å være underentreprenører for andre i større prosjekter over mange år og mener vi har en egen evne til å løse utfordringer i fellesskap med andre aktører. Vi tar dessuten totalentrepriser og kjører mindre prosjekter i egen regi, og det gir oss inngående kjennskap til hvordan det er å sitte på den siden av bordet. Vi snakker samme språk som oppdragsgiverne, noe som er en nyttig egenskap i slike situasjoner, sier Ole Martin Nordli.

Snakker samme språk

Mange av de store entreprenørene i Østfold er allerede oppdragsgivere og samarbeidspartnere med Fredrikstad Næringsbygg som ble startet i sin nåværende form i 2012. Virksomheten har utviklet seg i raskt tempo og har etter et par vanskelig år snudd utviklingen i riktig retning. Nå har de vært involvert i flere prosjekter for store aktører i Østfold. Blant annet hadde de oppdraget med Verket Scene på det gamle Peterson-området i Moss.

– Vi har en klar styrke i å være selvhjulpne med utstyr og har dessuten erfaring fra å kjøre egne prosjekter, vi vet hvordan det er å være totalentreprenør. Snakker samme språk og er gode samarbeidspartnere.

Selvhjulpne

Fredrikstad Næringsbygg har egen maleravdeling med seks ansatte med en malermester i spissen. De leverer for eksempel malerarbeider til Backe Østfold på de nye leilighetene på tomten etter gamle Fredrikstad stadion.

– Maleravdelingen gjør at vi er mer selvhjulpne og kan ta både maling, flis, belegg etc. Vi påtar oss mer enn gjerne rene maleoppdrag for andre entreprenører, sier Ole Kristian Nordli.

Han legger til at bedriften også har kompetanse til å utføre blikkarbeider, noe de for eksempel gjør på næringsbygget på Grålum.

– På dette prosjektet har det vært et stramt tidsskjema, men det er det vi kan og det vi liker å jobbe med. Vi kan tilpasse oss alle oppgaver, enten det er hele prosjekter eller i samarbeid med andre, der vi kjøper inn store deler av tjenestene. Det er en hverdag vi liker, sier prosjektleder Nils Petter Krog.


Tar mindre totalentrepriser

Fredrikstad Næringsbygg gjennomfører også mindre totalentrepriser og har betydelig kunder både lokalt og i nord.

Verdens største produsent av oppdrettslaks, Marine Harvest, er en viktig kunde for Fredrikstad-bedriften, som er inne som leverandør på det niende året.

– Det var en ren tilfeldighet at vi fikk Marine Harvest som kunde. Vi ble spurt om å hjelpe til på Herøy for åtte år siden. Vi takket ja, jobbet døgnet rundt i 17 dager, og etterpå har vi hatt alt bygningsmessig vedlikehold og tilpasninger for dem. Marine Harvest er blitt en stor og viktig kunde for oss, sier daglig leder Ole-Kristian Nordli.

Han legger til at de bygde nytt kjølelager på Herøy i Nordland for MH i 2014. De reiste opp og gjorde hele jobben selv, et prosjekt til nærmere 12 millioner kroner.

Redningsoperasjon i Moss

– Vi har også hatt mange fine jobber for Høegh Eiendom, blant annet Verket Scene
i Moss. Vi har ikke vært engasjert i de store jobbene med boligkompleksene i området, men ble hentet inn for å utføre en redningsoperasjon av den gamle cellulosekokeren. Det er ikke bestemt om den skal rives eller rehabiliteres, men den måtte uansett sikres. Slike spesielle jobber liker vi, sier Nordli.

Fleksible

Fredrikstad Næringsbygg har levert mye til Fasvo, og har blant annet bygd om det nye anlegget på Seiersten. Den jobben ble gjort i rekordfart, noe som er litt av et kjennetegn for dem.

– Vi har ikke lyst til å skryte, men vi er fleksible og har stor tilpasningsevne, sier Ole-Kristian Nordli.

Nye kontrakter

Bedriften har nylig inngått en avtale om å bygge to europrisbutikker i Trøndelag og Møre og Romsdal for Handelsbygg. Arbeidet skal i gang 1. desember.

– Dette er bygg vi har erfaring med fra før, nemlig stål og sandwich. Nå håper vi de to butikkene kan bli starten på et langvarig samarbeid, og vi har signalisert at vi kan levere tre slike bygg i året, sier Nordli.

Han legger til at FNB også har en del erfaring med egenutvikling av boligprosjekter og er hele tiden på utkikk etter nye tomteområder som kan utvikles.

Marine Harvest er en viktig kunde for Fredrikstad Næringsbygg. I 2014 bygde de det nye kjølelageret på Herøy i Nordland.

I Svinesundparken står nå det nye servicebygget ferdig.


Fredrikstad Næringsbygg AS

Storveien 7
1620 Gressvik

966 60 400