Full kontroll på HMS, sertifiseringer og kvalitetssikring med Fagkonsulentene

Fagkonsulentene startet opp i 2016 med en idé om hvordan man kunne bidra til å gi bygg- og anleggsbransjen en enklere hverdag.

Hans Jørgen Sandli i Fagprosjekt AS sammen med Linda Solberg og Maria Hereid Kristiansen i Fagkonsulentene.

For bedriftseiere i bygg- og anleggsbransjen er det mange lover og regler å holde oversikt over. De må overholde krav til dokumentasjon, helse, miljø og sikkerhet, og det kan være et ressurskrevende arbeid. Heldigvis finnes det hjelp å få.

Mange bedrifter starter i det små. Med tiden opplever bedriften vekst og utvikling, og kravene øker dermed i omfang. Dette kan bli mye å håndtere for lederen og som kan føle at verken tiden eller kompetansen strekker helt til. Da kan løsningen være å få med Fagkonsulentene på laget – de har dette som spesialfelt og bidrar til at bedriften overholder regelverket og får innarbeidet gode rutiner.

Behov for hjelp

Fagkonsulentene startet opp i 2016 med en idé om hvordan man kunne bidra til å gi bygg- og anleggsbransjen en enklere hverdag. De har tre eiere; Hans Jørgen Sandli, Petter Jacobsen og Linda Solberg, som også er daglig leder. I tillegg har de ansatt Maria Hereid Kristiansen. Linda jobber i Brumunddal og de andre i Fredrikstad.

- Det hele startet da Linda jobbet for oss her i taktekkerbedriften Fagprosjekt. Hun var flink til alt det vi trengte hjelp til; hms, kvalitetssikring, systemer, sertifisering - sånt som er viktig å ha på plass. Vi skjønte fort at det ikke bare vi som hadde denne utfordringen og det ble begynnelsen på Fagkonsulentene som fort ble en suksess. Linda har drevet firmaet og samtidig tatt mastergrad innen styring og ledelse, samt blitt godkjent konsulent for Miljøfyrtårn. I mars begynte Maria og styrket laget, forklarer Sandli.

Ekstra fokus på miljøsertifisering

Fleksibilitet er viktig for Fagkonsulentene. Kundene befinner seg i store deler av Viken og i Innlandet, så i tillegg til å besøke kundene sine, foregår mye av arbeidet digitalt. Bedriftene de bistår har fra 1 til 200 ansatte.

- Det utføres stadig flere tilsyn i bygg- og anleggsbransjen, og dette gjelder selv de minste selskapene. Tilsynsmyndigheten kan gi bøter og det kan fort velte et lite selskap. Vi får oppdrag fra bedrifter som har hatt tilsyn og derfor ønsker bistand til å utbedre sine systemer og å svare ut tilsynet forteller Linda.

- Vi er også konsulent for miljøtårnsertifisering og dette kan vi utføre digitalt over hele landet og i alle bransjer. Bransjen blir stadig mer avhengig av å ha fokus på miljø, og miljøsertifisering er et steg på veien. Det har blitt et konkurransefortrinn i anbudsprosesser og bedriften kan oppleve å ikke bli vurdert en gang om dette ikke er på plass, forteller hun videre.

Lav terskel

Fagkonsulentene kjenner bransjen godt, og vet hvordan ting fungerer, hvilke problemstillinger som oppstår og hvilke behov som finnes.

- Her kan alle ta kontakt uansett spørsmål. Vi får et bredt spekter av forespørsler. Det være seg HMS, miljøsertifisering, kvalitetssikring og administrative rutiner. Vi kommer gjerne ut på byggeplassen og tar praten der. Vi kan dette! Vi gir deg den oppfølgingen du trenger for å få en enklere arbeidshverdag, avslutter Linda.


Fagkonsulentene AS

  938 12 658

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.fagkonsulentene.no

{/show}