GK samlet under ett tak på Romerike

KJELLER: - Målet for GK er å være mer samkjørt. Derfor har vi samlet alle tekniske fag under ett og samme tak, sier avdelingsleder Anders Idsø i GK Elektro Romerike.

GKs tekniske fag er nå samlet under samme tak på Kjeller. Det vil gi mindre konfliktfylte prosjekter, sier de to avdelingslederne Jan Erik Skogen og Anders Idsø.
GKs tekniske fag er nå samlet under samme tak på Kjeller. Det vil gi mindre konfliktfylte prosjekter, sier de to avdelingslederne Jan Erik Skogen og Anders Idsø.

- Målet for GK er å være mer samkjørte og samhandle bedre. Derfor har vi samlet alle tekniske fag under ett og samme tak på Kjeller. Det sier avdelingsleder Anders Idsø i GK Elektro Romerike.

GK Elektro var frem til november 2018 lokalisert på Jessheim som eneste avdeling i GK Romerike. Nå ser de frem til å realisere synergier ved å ha ventilasjon, rør og elektro samlet. GK har valgt å organisere avdelingen etter funksjon og ikke fag. Det betyr at prosjektledere fra ulike fag jobber side-om-side.

Ett kontaktpunkt

- Historisk sett har det alltid vært en utfordring med grenseavklaringer mellom de ulike tekniske fagområdene der de berører hverandre. Når vi deler kontor er det enklere å avklare grensesnittene. For kundene vil det være fordelaktig å ha ett eneste kontaktpunkt i GK, uansett om det gjelder rør, ventilasjon eller elektro. Oppstår det et problem i et prosjekt er det uinteressant for oppdragsgiver hvor ansvaret ligger. Det tar vi konsekvensen av og løser saken internt, slik at kunden slipper å bruke mye tid. Resultatet er at prosjektene blir mindre konfliktfylte, sier Idsø.

Både rør og elektro er forholdsvis nye grener på GK-treet, og fortsatt har inneklima samarbeid med eksterne elektrikere til sine prosjekter. Men dette er i ferd med å snu, noe som gir fordelaktige løsninger for kundene.

Energieffektive løsninger

- Inneklima har blitt flinke til å spille oss inn i anbudsrunder, noe som kan resultere i tekniske løsninger som samspiller framfor å motarbeide hverandre. Vi har en aktuell sak i disse dager, der GK Inneklima bruker en løsning fra Lindinvent som inkluderer behovsstyrt ventilasjon på linje med varme og belysning. Her er styringssystemene integrerte, slik at ventilasjon ikke fører til unødvendig oppvarming for eksempel. Alt spiller sammen og fungerer energieffektivt, sier avdelingsleder elektro Jan Erik Skogen. Han legger til at landets første lavenergihus i Norge, GKs hovedkontor på Ryen, har en lignende løsning, som gjør at det knapt er behov for varmeelementer.

Søker elektrikere

GK Elektro er i god vekst og er hele tiden på utkikk etter kompetente medarbeidere til avdelingen på Kjeller, som i dag teller rundt 40 ansatte. Samtidig jobber de systematisk med å etablere flere kundeforhold med bedrifter i regionen, ikke minst på nye serviceavtaler.

- Vi har en dyktig stab, som er både effektiv og fleksibel. Etter flyttingen til Kjeller er vi enda mer konkurransedyktige enn før, og siden det nå er et sterkt prisfokus i markedet har vi tro på at våre løsninger, ikke minst Lindinvent-systemet vil gi oss fordeler i mange prosjekter.


GK Romerike

Jogstadveien 25
2027 Kjeller

67 06 94 60

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.gk.no