God akustikk og brannsikring i den nye kinoen

Når den nye kinoen i Halden Storsenter står klar kan du sende en tanke til Byggimpuls AS, som har levert lyd- og akustikkløsninger av ypperste klasse.

Porteføljeleder Ole Marius Skaug viser hvordan den store salen i kinoen så ut før sommeren. Her har de malt brannhemmende maling og lydisolert, og installert Centibel-systemer.

Når den nye kinoen i Halden Storsenter står klar kan du sende en tanke til Byggimpuls AS, som har levert lyd- og akustikkløsninger av ypperste klasse.

 

Det nye Halden Storsenter vil få tre flotte kinosaler; to små og en stor. Her er Byggimpuls AS i full gang med brannsikring og ikke minst gi salene optimal akustikk. Porteføljeleder Ole Marius Skaug forklarer;

- Det er høye krav til lyd og vibrasjon i kinosaler. Vi tilbyr Centilbel systemer som kan gjøre ganske tradisjonelle konstruksjoner, som gips, stål og isolasjon, til sofistikerte akustiske løsninger. Dette gjøres ved en mekanisk frikobling mellom sjiktene, slik at man får en boks-i-boks-konstruksjon. Konstruksjonene gjøres raskt og solid – det er like raskt å bygge disse løsningene som vanlige gips- og stålhimlinger – nøkkelen ligger i spesialprodukter fra Centibel og korrekt dimensjonering.

Brannsikring

Senteret bygges etter de strengeste krav, med brannbeskyttet bærende stålkonstruksjon gjennom hele bygget. Byggimpuls, avdeling Østfold startet hovedsakelig som et brannsikringsselskap, men satser nå på mer også på lyd og akustikk.

- I tillegg til lyd leverer vi også brannsikring og lydtetting til bygget. Også her er det høye krav, naturlig nok. Brannhemmende maling er et sentralt element i dagens passive brannsikring, og påføres bærekonstruksjon, stål og tre. Dette gjøres for at bygget skal kunne stå imot en eventuell brann i minimum den angitte tiden i henhold til det oppgitte brannkravet.

Etablert avdeling i Østfold

Selskapet, som ble etablert i 2005, har blant annet Fredrikstad Biblioteks aula, The Hub, Maemo, Nasjonalbiblioteket og Henie Onstad kunstsenter på merittlisten. For to år siden etablerte de et Østfoldkontor med sete i Fredrikstad. Halden storsenter er et av dette kontorets større prosjekter.

- I Østfold satser vi på passiv brannsikring og tømmer. Men som selskap leverer vi alt av tjenester innen passiv brannsikring, gipspuss, mikrosement, akustikkprodukter og tømmer samt produksjon og videresalg av ulike fasadeprodukter av fiberbetong. 

Totalt teller de rundt 300 ansatte, med hovedkontor i Oslo, med 20 ansatte i Østfold.

Tett samarbeid med Øst As

Byggimpuls AS ble etablert i 2005 og jobber tett med arkitekter og entrepenører. I dette prosjektet samarbeider de tett med entreprenør Øst AS.

- Dette er et veldig spennende prosjekt å være med på. Ikke minst er det gøy å jobbe med Øst AS, som vi ser på som en veldig seriøs aktør. Vi har en veldig tett daglig dialog med  kort kommunikasjonsvei for kontinuerlig å finne de beste løsningene. Ekstra spennende er det å få være med på å bygge nye kinosaler. Det er ikke hver dag det bygges kino i Norge.


Byggimpuls AS, avd Fredrikstad

  Rosenborgveien 3, 1630 Gml Fredrikstad

  400 03 310

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.byggimpuls.com

{/show}