Grøfter veier på hele Østlandet

HOBØL: Steinar Frorud Graveservice har opparbeidet seg spisskompetanse på grøfting langs norske veier. Nå har de oppdrag på hele Østlandet!

Steinar Frorud Graveservice AS har opparbeidet seg spisskompetanse på grøfting langs norske veier. Nå har virksomheten i Hobøl oppdrag på hele Østlandet.

Steinar Frorud startet på egen hånd med lignende tjenester på 1980-tallet, men aksjeselskapet ble først stiftet i 2007. Lenge har hovedgeskjeften vært grøfting, og det har blitt mange mil langs østlandske riks- og fylkesveier.

Kunnskap om grøfting

- Jeg begynte i sin tid hos entreprenøren Sverre Greaker og har opparbeidet meg lang erfaring på dette området. Det må til for å tilegne seg kunnskap om grøfting og håndtering av den typen redskap. Fortsatt kjører jeg mange mil selv, sier innehaver Steinar Frorud.

Tre maskiner

Hobølselskapet har en rekke oppdragsgivere, og alle de store veientreprenørene, samt Statens vegvesen står på referanselisten.

- Vi har kontrakter med de fleste store aktørene som har sine drifts- og vedlikeholdskontrakter med kommunene. Nå opererer vi over hele Østlandet opp til Beitostølen med våre tre Liebherr maskiner.

Fra Skarnes til Valdres

I tillegg til grøftingen driver firmaet med litt kantskjæring, noe Frorud først kom i kontakt med gjennom jobb i NCC. I dag har han selv maskiner til dette, men leier inn førere.

- Akkurat nå holder vi på i Valdres etter å ha grøftet ca. en mils vei på Skarnes. Vi er i gang med 12 mil med grøfter for Dokken Entreprenør i Bagn. Det blir mange døgn hjemmefra i både hotellsenger og campinghytter, sier Frorud. 


Steinar Frorud Graveservice AS

Elvestadveien 811
1827 Hobøl

915 46 503Klikk en emneknagg for å lese mer: