Halden Betongtransport med stor lokal markedsandel

HALDEN:  Det finnes knapt et bygg i Halden som ikke har fått ferdigbetong levert med en av bilene til Halden Betongtransport. Markedsandelen er på nærmere 100 prosent.

Tore Bjørnstad, Kim Vidar Svendsen og Frode Wahlstrøm. (Daniel Wahlstrøm var ikke til stede da bildet ble tatt.)
Tore Bjørnstad, Kim Vidar Svendsen og Frode Wahlstrøm. (Daniel Wahlstrøm var ikke til stede da bildet ble tatt.)

Det finnes knapt et bygg i Halden som ikke har fått ferdigbetong levert med en av bilene til Halden Betongtransport. Markedsandelen er på nærmere 100 prosent.

I Halden er det Norbetong som produserer ferdigbetongen som distribueres til store og små byggeplasser med bilene til haldenbedriften. Produsenten er transportselskapets eneste oppdragsgiver, som inngår kontrakter for tre år om gangen.

Hyggelig miljø

– Vi føler oss ganske trygge selv om vi egentlig bare har èn kunde. Men så lenge vi gjør jobben skikkelig og ikke blir for dyre fortsetter samarbeidet som har pågått så lenge vi har drevet Halden Betongtransport, sier en av eierne Tore Bjørnstad.

Han eier bedriften sammen med kompanjongen Frode Wahlstrøm, som kom med i 2009.

– Vanligvis inngår Norbetong transportavtaler med enbil-firmaer, og i så måte skiller vi oss ut. Det kan fort bli litt kamp om oppdragene når bilene kjemper om enkelttransporter, men hos oss spiller det ingen rolle hvem som får kjøringen. Vi har derfor et behagelig og kameratslig miljø, sier Bjørnstad.

Stor jobb

Transportselskapet har ingen ambisjoner om å vokse ytterligere med annen type transport, men satser på å spisse kompetansen innenfor betongbransjen.

– Vi synes det er trivelig å kjøre ut betong til byggeplasser. Vi kommer i kontakt med mange forskjellige mennesker og har det hyggelig på jobb hver eneste dag. Tidligere svingte det litt med årstidene, emn nå er det egentlig sesong hele året. Akkurat nå har vi store oppdrag for Peterson Packagings nye fabrikk i Svinesundparken, noe vi vil ha både vår og sommer. Det går et par biler tre dager i uken med betong til fabrikkbygget. Totalt skal vi levere 8 000 kubikkmeter ferdigbetong produsert ved Norbetongs verk i Halden, sier Frode Wahlstrøm.

Mange mindre oppdrag

Halden Betongtransport har i dag fire moderne biler med transportbånd på alle. Den eldste bilen er fra 2011, mens de andre er registrerte i 2014, 2018 og 2019. Transportbåndene benytter de ved cirka 80 prosent av oppdragene, noe som betyr at de har mange mindre oppdrag.

– Vi trives godt med det. Å levere til eneboliger, for eksempel, er noe av det vi liker best. Det er fine og varierte oppdrag.

Søker ny medarbeider

– Tore Bjørnstad blir snart 67 år og har planer om å trappe ned i Halden Betongtransport AS. Vi søker derfor etter en ny sjåfør som dessuten kan tenke seg å gå inn på eiersiden. Synes du det er interessant, kan du ta kontakt med Tore på telefonnummer 918 85 509


Halden Betongtransport AS

Korterødveien 12
1794 Sponvika

915 65 924