Har forskjønnet utemiljøet i 30 år

SPYDEBERG: Spydeberg Utemiljø har hatt mange store oppdrag fra profilerte kunder gjennom 30 år. Etter starten i 1989 har gründer Rune Haugslien hilst på både konge og menigmann.

Spydeberg Utemiljø AS har hatt mange store oppdrag fra profilerte kunder gjennom 30 år. Etter starten i 1989 har gründeren Rune Haugslien hilst på både konge og menigmann.

Det var våren 1989 som Spydeberg-mannen startet sitt enkeltpersonforetak som senere ble omdannet til et aksjeselskap. I dag er fortsatt Rune Haugslien daglig leder, men også sønnen Tore har fått en sentral rolle etter hvert. Totalt har selskapet 6-7 fast ansatte som vokser til nærmere 12 i høysesongen.

Omsetningen for bedriften på Løvestad Industriområde ligger på mellom 8 og 10 millioner kroner, og de innehar sentral godkjenning TTK2 ved Direktoratet for Byggkvalitet, er tilsluttet Norske Anleggsgartnere, miljø- og landskapsentreprenører (NAML) og er godkjent som lærebedrift.

Del i arkitektpris

En av de mest omfattende prosjektene Spydeberg Utemiljø har gjennomført den siste tiden er den såkalte Portalen i Lillestrøm. Her hadde de hele kvartalet med uteanlegg, en jobb til rundt åtte millioner kroner som varte fra februar til jul 2018. I ettertid fikk prosjektet Skedsmo kommunes arkitektpris, og arkitekten var ikke snauere enn at han ga Spydeberg Utemiljø en del av æren for prisen.

Fast kunde i 30 år

- Den aller største hadde vi imidlertid for 20 år siden for Forsvarets Overkommando på Lutvann. Da holdt vi på i nærmere to år, og det var i forbindelse med avslutningen at jeg fikk hilse på Kongen. Senere har vi harr flere rammeavtaler om vedlikehold med Forsvaret, sier Rune Haugslien.

Han trekker likevel frem en helt annen kunde når han blir spurt om det.

- Vi har hatt Veflen Entreprenør som fast kunde i alle de 30 årene vi har holdt på. Det er ganske utrolig. Vi er en tradisjonell anleggsgartnerbedrift, men det har blitt mye graving, mer stein og kabelgrøfter for Veflen med årene. Til å begynne med hadde vi ingen maskiner, men nå har vi flere fra to til 15 tonn.

 

 


Spydeberg Utemiljø AS

Næringsveien 28
1820 Spydeberg

900 39 987

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.spydebergutemiljo.noKlikk en emneknagg for å lese mer: