Hektisk hverdag for Malermestrene Forsberg

I løpet av noen uker ble 2 300 kvadratmeter vegger og butikkhyller i butikkene til Hennes & Mauritz i Storbyen kjøpesenter malt tidligere i år.

Tommy og David Forsberg foran noen av de renoverte butikkhyllene hos H&M i Sarpsborg. Her viser de dessuten hvordan man kjenner igjen en seriøs malerbedrift. Gardintrappen er nemlig av tre og ikke aluminium.

I løpet av noen uker ble 2 300 kvadratmeter vegger og butikkhyller i butikkene til Hennes & Mauritz i Storbyen kjøpesenter malt. Det førte til en hektisk hverdag for Malermestrene Forsberg AS.

Hele prosjektet omfattet dagens H&M-butikk, i tillegg til H&M Home som åpnet for i vår, et butikkareal på 2 800 kvadratmeter gulvflate. De mange prosjektene resulterte i fjor med rekordomsetning og tilsvarende resultat for sarpsborgbedriften.

Bruker faste team

- Jobben på Storbyen var en mellomstor jobb for oss, men som så ofte før er det knappe frister, og mest hektisk var det i uke 7 da hele butikken ble stengt og alle håndverkere skulle inn samtidig. Ellers må vi ofte jobbe på kveldstid når det ikke er kunder i butikken og på avgrensede områder. Vi er vant til slike begrensninger gjennom flere år med lignende oppdrag og har opparbeidet oss både kompetanse og gode rutiner for å få gjennomført jobben innen fristene, sier prosjektleder Tommy Forsberg.

- I uke 7 måtte vi inn med 10 malere samtidig, i tillegg til en koordinator som bare skulle holde oversikten og sette i gang jobbene. Da er man avhengig av godt samarbeid og fungerende lag. Vi har etablert et team av malerbedrifter som vi jevnlig samarbeider med når det er behov for det. Den siste tiden har det vært nok å gjøre, og vi har ikke blitt mye påvirket av koronapandemien, legger daglig leder David Forsberg til.

Grønn løsning

H&M har valgt å beholde mye av innredningen da de renoverte den gamle butikken. Kleshyllene av solid eik gjenbrukes og ble malt i tre strøk i stedet for å bli kastet.

- Det er en både grønn og fornuftig løsning, selv om det var en uvanlig jobb. Resultatet ble imidlertid «ny» innredning i en moderne gråtone, framfor den litt tunge og kjedelige eikefargen. Det var et spennende oppdrag på lik linje med andre. Alle våre prosjekter har sine spesielle utfordringer, og denne gang var det maling av innredning og reoler.

Både privat og næring

Brødrene og malermestrene David og Tommy er «født» inn i maleryrket, siden de jobbet i farens firma i både skoleferier og på fritiden. Dagens aksjeselskap startet de to i 2008. Nå har de prosjekter gående på Obs-sentrene i Askim, Rygge og på Vinterbro, i tillegg til Storbyen. Vanligvis er det tomannslag i sving på hvert sted, men hos H&M vil det være tre i snitt fram til overlevering av prosjektet i uke 10. Malermestrene har en avtale med Citycon i Sarpsborg og har en rekke serviceoppdrag både i Storbyen og på kjøpesenteret Stopp.

- I tillegg til våre oppdrag for næringslivet påtar vi oss flere privatjobber også. Der kan vi komme inn på et tidlig tidspunkt og gi gode råd om valg av farger og kvaliteter.


 

Malermestrene Forsberg AS

  Varteigveien 451, 1735 Varteig

  915 60 149

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.malermestreneforsberg.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: