Hektiske tider for malerfirma

Malermester Ronny Gulbrandsen i Sarpsborg har travle tider. Blant annet skal de gjøre ferdig kjempejobben i det nye kultursenteret i Halden.

- Vi har nok å gjøre i 2021 og skulle gjerne ansatt et par fagarbeidere til, sier daglig leder Ronny Gulbrandsen.

Malermester Ronny Gulbrandsen AS i Sarpsborg har hendene fulle med maling og gulvbelegg i det nye kultur- og kommunesenteret i Halden. Det er mange tusen kvadratmeter som skal produseres før åpningen i oktober.  

- Vi har hatt flere store jobber tidligere, blant annet hadde vi tilsvarende jobb på nye Sarpsborg Scene på denne tiden i fjor, men senteret i Halden er absolutt en av de store, det er det ingen tvil om. I tillegg byr jobben på en rekke morsomme utfordringer, fordi det er varierende bygningsmasse, en blanding av gammelt og nytt, samt mur og tre. Alt dette er våre ansatte gode på, sier daglig leder Ronny Gulbrandsen.

Fleksibel oppdragsgiver

Malerfirmaet sikret seg kontrakten med totalentreprenøren Øst AS, et firma de har gode samarbeidserfaringer med.

- Både Øst og Haga & Hågensen har vi samarbeidet godt med, og arbeidene på senteret går derfor som de skal. Vi fikk faktisk begynne inni senteret litt tidligere enn planlagt, fordi det passet vår produksjon og timeplan. Slik fleksibilitet setter vi stor pris på.

Jobben på det gamle storsenteret omfatter blant annet tre kinosaler, noe Gulbrandsen ikke har på kjøreplanen hver dag.

- Ved siden av det som kan kalles standardoppdrag, er det kinolokalene som skiller seg ut, blant annet med teppelegging. I tillegg er de en del gamle teglstensvegger i senteret, som nå skal renses for flere lag med gammel maling.

Trenger flere malere

Gulbrandsen startet virksomheten i 1987 og har bygd opp en solid bedrift med stabil arbeidsstokk. De fleste malere og gulvleggere har vært i bedriften i mange år og således etablert en kompetanse kundene vet å sette pris på.

- Likevel er vi litt bakpå med antall fagarbeidere akkurat nå. Nylig fikk ytterligere to av våre sine svennebrev, men vi har behov for enda flere for å kunne ta unna de prosjektene vi har gående og skal begynne på i 2021, uten å belaste med alt for mye overtid. Vi er et ganske lite firma, og det skal ikke mer enn en pappapermisjon til før vi merker reduserte kapasitet. Derfor forsøker jeg å være ute selv noen dager, men det beste hadde vært om vi kunne kapre to dyktige medarbeidere, sier Ronny Gulbrandsen. Han legger til at det er ganske tørt på markedet og at hele bransjen merker de stengte grensene.

Nok å gjøre i 2021

Samtidig med senter-jobben har Gulbrandsen hendene fulle også med en rekke leiligheter på Borgenhaugen og rehabiliteringen av Tune administrasjonsbygg i Sarpsborg.

- Dessuten er det bra med jobber å regne på, slik at resten 2021 ser bra ut. I tillegg har vi også kapret en kontrakt i 2022 allerede, så jeg regner med at det blir nok oppdrag videre.


Malermester Ronny Gulbrandsen AS

  Ringtunveien 2, 1712 Grålum

  69 13 87 95

 

  www.malergulbrandsen.no

{/show}