Hersleth bygger nye Såner brannstasjon

Rett utenfor Hersleths hovedkontor i Vestby, er entreprenøren godt i gang med det som skal bli Såner brannstasjon.

- Såner brannstasjon er et prestisjeprosjekt som vi er stolte av å få bygge, sier Reinert Hersleth.

Rett utenfor Hersleths hovedkontor i Vestby, er entreprenøren godt i gang med det som skal bli Såner brannstasjon. – Det er klart det skaper ekstra stolthet å få bygge slike monumentale bygg, sier administrerende direktør Reinert Hersleth og prosjektleder Anders Melleby.

Nettopp å bygge skreddersydde næringsbygg og monumentale bygninger er en del av Hersleths spesialområder. På referanselisten står blant annet nybygg av Såner kirke, Frogn kirke, Østsiden sykehjem, Son Kulturkirke, museet og hotell på Ramme gård i Hvitsten - i tillegg til politistasjoner, tinghus, kulturhus, skoler, omsorgsboliger og en rekke prestisjefulle leilighetsbygg. Og snart kan de altså også huke av for Såner brannstasjon. Hersleth har nybygget i totalentreprise for Movar IKS, med overlevering i første kvartal 2021.

Prestisjefullt oppdrag

- Vi er veldig fornøyde med at vi vant anbudet i konkurranse med mange av de største entreprenørene. Selv om mye handler om pris, hadde vi ikke fått oppdraget om det ikke hadde vært for vår oppgaveforståelse, kompetanse og erfaring. Dette er et prestisjeprosjekt som gir et løft til regionen, og som ligger vårt hjerte nært, sier Reinert Hersleth.

- En brannstasjon har en svært viktig funksjon i lokalsamfunnet, og det er mange som er avhengig av at den fungerer optimalt. Stasjonen vil bli betjent 24 timer i døgnet og vil romme mye utstyr og kommunikasjonssystemer som skal kunne være operativt i all slags vær og vind. Det setter standarden for både materialvalg og tekniske løsninger, og ikke minst setter det strenge krav til utførelsen.

Signalbygg

Prosjektleder Anders Melleby gir følgende beskrivelse på hva bygget på 1009 kvm skal inneholde:

* Oppstillingsplass til tre store brannbiler og en varebil

* Topp moderne vaskehall

* 4 overnattingskabiner

* Kontorfasiliteter

* Møterom

* Dagligstue

* Treningsrom med dusjfasiliteter

* 2 badstuer

- Også det visuelle uttrykket til brannstasjonen blir spesielt, og er designet for å gli inn i omgivelsene, sier han.

Godt i rute

Anders og Reinert kan fortelle at de er godt innenfor framdriftsplanen, til tross for utfordrende tider med koronapandemien. En av årsakene til det, setter de på kontoen for at de sysselsetter 40 håndverkere – de fleste tømrere – og er sjelden avhengig av innleie. Det både sikrer effektivitet og ikke minst høy kvalitet på arbeidene.  

Som et offentlig bygg, er det også stilt krav til bruk av lærlinger og fagarbeidere i byggingen. Dette er et påbud de hilser hjertelig velkommen.

- Bedriften har et mål om at ti prosent av staben skal være lærlinger. Det ser vi på som et samfunnsoppdrag, samt at det sikrer oss god rekruttering. Vi vil gjerne at det stilles enda strengere krav til både bruk av lærlinger og egne ansatte i byggeprosjekter, som et bidrag til å få en «sunnere» bransje!

Bygd på et genuint ønske

Hersleth Entreprenør AS er en familieeid bedrift med et nedslagsfelt som strekker seg primært fra Oslo syd til svenskegrensen i Halden. Selskapet har hovedkontor på Såner i Vestby, elementproduksjon på Årvoll i Rygge, og kontorlokaler i Fredrikstad, og tar oppdrag innen nybygg, ombygging og rehabilitering.

Entreprenøren, som har 30-årsjubileum neste år, sysselsetter totalt 80 ansatte og omsetter for rundt 450 millioner kroner årlig. En optimal størrelse, mener administrerende direktør Reinert Hersleth.

På spørsmål om hvordan bedriften ser ut om 10 år, svarer han derfor slik:

- Vår lidenskap og drivkraft er å skape varige verdier og trygge arbeidsplasser, ikke å vokse oss størst mulig. Derfor tror jeg vi er på omtrent samme størrelse som i dag og opererer i det samme nedslagsfeltet, bare at vi er enda bedre. Og at vi har det enda mer gøy på jobb!

Som et ledd nettopp i å sørge for «mat» til de ansatte, bygger Hersleths strategi seg på langsiktighet, gjerne med både 10- og 20-års perspektiv.

- Vi er med på mange eiendomsutviklingsprosjekter, både i egen regi og sammen med andre, i hele regionen. Vi har over 2000 leiligheter i porteføljen, og overskuddet fra ferdigstilte bygg investerer vi i nye utviklingsprosjekter. På den måten sikrer vi oss mange år fram i tid.


Hersleth Entreprenør AS

  Hobølveien 4, 1550 Hølen

  64 98 23 30

  www.hersleth.no

{/show}