Areol miljøtilpasser lager for energisparing

 – Det fine med stål er jo at det aldri går ut på dato, så det kan brukes igjen og igjen, sier Kjetil Bergseth, daglig leder i Areol på Maura.

Bilde av fasaden til Areol, inklusive logo på veggen.

Areol er størst i landet på brukt lagerinnredning og omsatte for 40 millioner i fjor. Etter fire tiår med lagerbygging og logistikk har det gitt dem høy kompetanse på effektiv og bærekraftig utnyttelse av materialer.

Ombruk er det vi driver med, og vi kjøper og selger lagerinnredninger og bygger de om til nye kunder, forteller Kjetil Bergseth, og anslår at det er mellom 20 og 50 % besparelser på å kjøpe brukt lagerinnredning, istedenfor nytt. 

Da Areol startet opp i 1985 visste de ikke at kjøp og salg av lagerinnredning skulle bli så viktig i et miljøperspektiv. Nå er kjøp og salg av brukte småvarereoler, grenreoler, pallereoler, mesaniner, dekkreoler og universalreoler noe av det mest bærekraftige innen lagerbygging.

– Lageret er jo ofte det største rommet hos bedriftene, og derfor har det også et visst omfang, miljøbevissthet handler ikke bare om å sortere husholdningsavfall i riktig pose, sier Bergseth.

Artikkelen fortsetter nedenfor

1

Bilde av mann som viser frem løsninger for lagerinnredning
Kjetil Bergseth er daglig leder i Areol på Maura som er spesialister på ombruk av lagermaterialer.
Strimmelport er den nye energispareren

En enkel måte å spare strømutgifter på et lager er strimmelporten, på lagerfronten er strimmelporter, en ny type lagerport som skal holder kulen ute og varmen inne.

– Porten på et lager brukes hyppig, og erfaringsmessig er det der det forsvinner mest energi, derfor installerer vi strimmelporter som skal senke energiforbruk betraktelig og kan spare bedrifter for betydelige kostnader, forklarer Bergseth.

Kunder som har fått installert strimmelporter fra Areol i sine lager er veldig fornøyde. Flere uttrykker at det både er energisparende og praktisk. Areol produserer, tilpasser og monterer lagerportene for de som ønsker det og ser at etterspørselen øker når de får høre om miljøaspektet.

– Det handler om å effektivisere lager på flere måter, både maksimal utnyttelse av plass, men også den energibesparelsen man kan få av dette, sier Bergseth.

Maks effekt får kunden som både effektiviser lagerlokalene med brukt og rehabilitert innredning og energibesparende stimmelporter.

Stolt Miljøfyrtårn 

I fjor ble Areol Miljøfyrtårn og bærekraftarbeidet gjennomsyrer alle deler av bedriften.

– Det er en kjepphest for meg; vi har et bevisst miljøfokus i alle ledd i bedriften, ikke bare mot kunden, men også den måten vi driver bedriften på.

Blant annet kan medarbeiderne lade bilen gratis på jobben, noe som har ført til at de fleste har skiftet til elbil. Varmepumpe, vannbåren varme og nå vurderes solcellepaneler på tak og vegg for energisparing. Her har Areol tatt et bevisst valg og bør være et forbilde for lignende bedrifter.

– Vi er nødt til å ha miljø i fokus hele tiden samtidig som blir mer knapphet på nye råvarer. Det er på tide og helt nødvendig at vi alle tar et skippertak for miljøet! Myndigheten må også på banen å fjerne momsen på brukte materialer slik at vi kan få enda større miljøeffekt av ombruksmaterialer.