Jansen Arkitekter blir til Østavind Arkitekter

MOSS: Jansen har vært et tradisjonsrikt arkitektkontor i Moss i mange år. Med nye eiere og ny, frisk vind i seilene var tiden inne til et navneskifte.

Østavind Arkitekter holder til i nye omgivelser i Dronningensgate 30 i Moss sentrum, og tilbyr alle tjenester naturlig knyttet til faget. På bildet ser vi de fire eierne; fra venstre Sondre Schau Hauger Tove Obrestad Manskow, Jan-Fredrik Johansen og Kristian Hansen, alle arkitekter MNAL.
Østavind Arkitekter holder til i nye omgivelser i Dronningensgate 30 i Moss sentrum, og tilbyr alle tjenester naturlig knyttet til faget. På bildet ser vi de fire eierne; fra venstre Sondre Schau Hauger Tove Obrestad Manskow, Jan-Fredrik Johansen og Kristian Hansen, alle arkitekter MNAL.

Jansen Arkitekter har vært et tradisjonsrikt arkitektkontor i mosseregionen i mange år. Med nye eiere og ny, frisk vind i seilene, følte de tiden var inne til et navneskifte. Resultatet ble Østavind Arkitekter!

Jansen Arkitekter ble etablert i Moss på 70-tallet av Sivilarkitekt MNAL Jan Jansen, som utviklet bedriften til å bli en av byens største og ledende arkitektkontorer.

For snart fem år siden overtok Jan-Fredrik Johansen, Sondre Schou Hauger Tove Obrestad Manskow og Kristian Hansen eierskapet, med førstnevnte som daglig leder.

I løpet av de siste årene har antall ansatte mer enn fordoblet seg, og teller nå 14 arkitekter.  Staben har også vært gjennom et generasjonsskifte, og kontoret representerer i dag ungdommelig pågangsmot med faglig bredde, ispedd klokskap, lang erfaring og høy lokalkunnskap.

I sum blir det et kreativt og energisk miljø hvor oppgaver og faglige utfordringer diskuteres og løses.

Eget merkevare

Med denne fornyelsen, samt at de har flyttet inn i nye og delikate lokaler midt i bykjernen i Moss, følte eierne det var på tide å fortsette reisen under eget varemerke. Etter en lang og omfattende prosess, landet de på navnet Østavind Arkitekter, og kontoret er i disse dager i ferd med å ta i bruk både navnet og sitt nye, grafiske uttrykk.

– Én av årsakene til at vi valgte nettopp Østavind, er at det er lett å huske og at det assosieres med noe friskt. Vi ønsker også å framstå som et friskt pust i bransjen og har tro på at navnet snart vil feste seg i markedet, forteller daglig leder Jan-Fredrik.

Men selv om navnet nå er endret, påpeker han at de selvsagt vil videreføre den høye faglige kvaliteten arkitektkontoret alltid har vært kjent for. 

Hele spekteret av tjenester

Østavind Arkitekter tilbyr et vidt spekter av planlegging, prosjektering og gjennomføring av byggesaker, med både private, profesjonelle og offentlige utbyggere som naturlig målgruppe. Det spenner fra et enkelt oppdrag på en bolig- eller hyttetomt til komplekse bygg innenfor bolig-, helse-, kultur- og utdanningssektoren.

Kontorets styrke ligger i å beherske spennet i arkitekturfaget og finne optimale løsninger uavhengig av skala og omfang. 

Ved siden av arkitekturprosjektering og byggverk, omfatter kontorets daglige arbeid rehabiliterings- og restaureringsarbeider, utarbeiding av regulering- og bebyggelsesplaner, prosjekterings- og byggeledelse, samt tomteanalyser og programmering.

Fra idé til ferdig bygg

– Det er nok nettopp den gode kapasiteten og den faglige bredden som kjennetegner oss. Vi kan bistå i hele planleggingsprosessen, forteller eierne.

– Vi blir ofte brukt i rollen som ansvarlig søker, en prosess som er blitt langt mer komplisert og omfattende enn tidligere. Vi sørger for at alt foregår i tråd med regelverket og byråkratiet, og skaper med det smidighet og maksimal framdrift i saksgangen, legger de til. 

Ivaretar dine interesser

Østavind regner Østfold og søndre Akershus som sitt primære nedslagsfelt, og kan vise til en rekke prestisjefulle oppdrag gjennom årenes løp.

Kontorets mål i alle oppgaver er å skape gode løsninger for arkitektur, miljø og omgivelser, samtidig som kundens krav til funksjonalitet og økonomisk bærekraft oppnås.


Østavind Arkitekter AS

Dronningensgate 30
1530 Moss

69 24 14 40

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.