Kompetanse i full bredde

- Vi har sterkt fokus på service og kompetanseutvikling i fagets fulle bredde. Det sier daglig leder Tollef Berger i Askim & Mysen Rør AS.

Scandic Brennemoen Hotell er et av flere store prosjekter Askim & Mysen Rør gjennomfører. Prosjektleder Rino Hovland og daglig leder Tollef Berger kan slå fast at de er i rute.

- Vi har sterkt fokus på service og kompetanseutvikling i fagets fulle bredde. Det sier daglig leder Tollef Berger i Askim & Mysen Rør AS.

Nå ønsker bedriften å ansette minst 10 nye rørleggere i fast stilling. I dag har virksomheten 130 fast ansatte, men må likevel leie inn i snitt 40 medarbeidere.

Den anerkjente rørentreprenøren ligger strategisk til ved E18 på Slitu og har kort vei til prosjekter i nær sagt alle retninger. I dag er hjemmemarkedet på østsiden av Oslofjorden fra svenskegrensen til Kløfta på Romerike. Oppdragene er mange og utfordrende, men selv om situasjonen er noe bedret den siste tiden, er det langt fra enkelt å rekruttere fagarbeidere i dag – ikke minst rørleggere.

Kompetanseutvikling

- Vi samarbeider så godt vi kan med skoleverket og forsøker å informere rådgiverne om de mulighetene som fins gjennom rørleggeryrket. Men kunnskapen om faget og ikke minst bedriften er ganske mangelfull i skolen. Vi har møtt mange av rådgiverne i Indre Østfold og informert om hvor mange muligheter som finnes i faget vårt og hvor mye spennende, teknisk arbeide det inneholder. Det viste seg at de viste veldig lite om faget vårt, sier Berger. Han mener det er fordelaktig med innleide for å kunne møte opp- og nedgangstider enklere, men at 40 er for mange.

Bedriften bruker betydelige ressurser på kurs og utvikling av sine medarbeidere, ikke minst lederutvikling.

- Jeg tror alle som gjennomførte våre kurs kom ut med bedre selvstendighet og større forståelse for kollegenes arbeidssituasjon. Det skaper bedre samhold og dermed bedre kvalitet på våre tjenester.

Få som slutter

Askim & Mysen Rør har faktisk rundet 114 år og har opparbeidet en unik kunnskap og erfaring fra flere store industri- og næringsprosjekter. Ikke minst har de hatt store oppdrag hos Nortura på Hærland, det nye sykehuset i Sarpsborg og Scandic Brennemoen Hotell som åpner dørene i høst.

- Ellers er vi med på mange boligprosjekter, næringsbygg, skoler, barnehager og leverer nærmere 700 leiligheter i året. Vi har også en ventilasjonsavdeling som omsetter for ca 30 mill.

Vi jobber mye med både serviceavtaler både på ventilasjon, sprinkler, varme og sanitær både for privat og næring. En meget kunnskapsrik og oppegående serviceavdeling som leverer gode resultater, sier Berger. Hele virksomheten omsatte i fjor for 234 millioner kroner og har en ordrereserve på cirka 200 millioner.

- Det er stor aktivitet og mange jobber å prise. Takket være våre lojale medarbeidere og deres yrkesstolthet kan vi vokse litt hvert år. Flere av våre rørleggere har 20-30 år på nakken i bedriften, og det er svært få som slutter.

Stor, flott butikk med VVS og flisutstillinger og stort eget lager for rør og fliser har de også.

Prosjekter:

  • Arcus, Gjelleråsen - Sprinkler, basseng, prosjektering av sprinkleranlegg - Ferdig okt 2011 - 19 mill. - Vedal Entreprenør AS
  • Nytt Østfold-sykehus, Sarpsborg – Sprinkleranlegg - Ferdig des.2014 - ca 55 mill. - Helse Sør Øst RHF
  • Sunaas Sykehus, Nesodden - Nytt pasientbygg, 55 beboerrom med spesialtilpasset sanitærutstyr. Sanitær, varme og sprinkleranlegg - Ferdig juni 2014 - ca. 16 mill. - Hent AS
  • Nortura Hærland, Eidsberg - Nytt slakteri for fjærkre. Sanitær, varme, damp, sprinkler, trykkluft, gass og vakuum - Ferdig nov. 2014 - ca. 60 mill. - Nortura/AL Høyer
  • Brennemoen Hotell, Eidsberg - Nytt hotell, 100 rom. Sanitær, varme, kjøling og sprinkler - Ferdigstilles sept. 2018 - ca. 8,5 mill. - NCC Østfold
  • Bioco AS, Eidsberg - Fabrikk. Sanitær, varme, trykkluft og damp. - Ferdigstilles juli 2018 - ca. 10,5 mill - Bioco AS / Norconsult Askim