Kraftig vekst for Hansen Sveis & Montering

I fjor økte omsetningen med mer enn 70 prosent. Nå skal de i gang med leveransene av stål, prefab, trapper og rekkverk til Vatvedt Torg. Et stort prosjekt for rolvsøyfirmaet, som nå ønsker å konsolidere posisjonen de har i markedet.

Daglig leder Tor-Bjørnar Olsen og innehaver Jan Magne Hansen tar gjerne ansatte med på råd og beslutninger som er viktige for bedriften.
Daglig leder Tor-Bjørnar Olsen og innehaver Jan Magne Hansen tar gjerne ansatte med på råd og beslutninger som er viktige for bedriften.

I fjor økte Hansen Sveis & Montering AS omsetningen med mer enn 70 prosent. Nå skal de i gang med leveransene av stål, prefab, trapper og rekkverk til Vatvedt Torg. Et stort prosjekt for rolvsøyfirmaet, som nå ønsker å konsolidere posisjonen de har opparbeidet seg i markedet.

– Ingen tvil om at Vatvedt Torg i Sarpsborg er ett av de aller største prosjektene vi har levert til. Det betyr ikke at vi har som mål å vokse uhemmet. Vi skal stabilisere oss på et nivå som gjør at vi kan leve godt gjennom nedgangstider også, for slik er det i byggebransjen, det går opp og ned, sier innehaver Jan Magne Hansen.

Han har overlatt lederstolen til Tor-Bjørnar Olsen som er enig i strategien.

Positive ansatte

– Vi ønsker en forsiktig og kontrollert vekst. I 2019 vokste vi egentlig litt mye, men vi vant mange større anbud og dermed ble det et hektisk år for alle. Samtlige ansatte brettet opp ermene og sto på mer enn vi kunne forvente, sier Olsen.

– Vi har helt bevisst valgt å ta med alle medarbeidere på råd og viktige beslutninger. Det har bygd et sterkt lag som står på for hverandre, sier Jan Magne Hansen.

Nå søker de etter enda flere medarbeidere.

– Vi har allerede bemannet opp på ingeniørsiden, men har behov for tre-fire montører i tillegg. Vi har ikke bare jobber i Østfold, men har flere større prosjekter på gang i Østlandsområdet.

Kortreiste produkter

Produksjonen og monteringen av stålkonstruksjoner og prefab-elementer starter i begynnelsen av november på byggetomta til Vatvedt Torg. Hele kontrakten beløper seg til mellom 25 og 30 millioner kroner for Hansen Sveis & Montering, og vil legge beslag på en fjerdedel av produksjonskapasiteten de ukene det står på. Alt av stålkonstruksjoner, trapper og rekkverk produseres ved Glommas bredd på Rolvsøy, mens prefab-elementene blir levert av eksterne samarbeidspartnere.

Passet perfekt

– Vi deltar i mange store anbudskonkurranser og blir i større og større grad invitert til forhandlingsbordet. Det er mange stålbyggere på Østlandet, og konkurransen er derfor stor. Vi vinner ofte på leveringsevne og timing. Vi har også vist oss som en leverandør som er løsningsorientert og til å stole på, som rydder opp etter seg hvis det blir begått feil. Det gjør at vi ofte også blir kontaktet direkte ved småleveranser. Nøkkelen til suksess er å repetere gode leveranser og la alle sitte med en god følelse etter at prosjektet er ferdig, sier Jan Magne Hansen, som var svært fornøyd da Vatvedt-kontrakten var signert.

– Tidsmessig passet den jobben oss helt perfekt. Vi har dessuten samarbeidet med hovedentreprenøren Håkon Hansen AS flere ganger før og vet at vi trekker i samme retning. Det er viktig at alt glir så smertefritt som mulig i slike prosjekter, sier Hansen.


Hansen Sveis & Montering AS

  Strandveien 1-3, 1661 Rolvsøy

  69 94 99 20

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.hansen-sveis.no

{/show}