Kraftig vekst med lavere bemanning

Tyrolit byttet deler av salgsstaben sommeren '21, men opplevde vekst og rekordresultat. Nå er hele organisasjonen på fote igjen og gleder seg over at de høye salgstallene har fortsatt inn i 2022.

Her er Tyrolit-gjengen i Fredrikstad som server hele landet. Fra venstre: Robert Westby, Marius Amtoft, Walter Sund, Svein Collin og Svein Løkkebråten.
Her er Tyrolit-gjengen i Fredrikstad som server hele landet. Fra venstre: Robert Westby, Marius Amtoft, Walter Sund, Svein Collin og Svein Løkkebråten.

Tyrolit byttet deler av salgsstaben sommeren 2021, men opplevde allikevel formidabel vekst og et rekordartet resultat i fjor. Nå er hele organisasjonen på fote igjen og gleder seg over at de høye salgstallene har fortsatt inn i 2022.

To nye selgere er nå godt i gang på jobben, men det tar tid å etablere seg i en eksisterende organisasjon, der man skal lære seg produkter og ta over andres kunder.

– Nå har vi endelig fått delta på vei- og anleggsmessa igjen og traff mange gamle og nye kunder der. Vi har god uttelling på de messene vi deltar, men samtidig har det skjedd noe i markedet som gjør at vi kjenner oss litt igjen fra 2008, da finanskrisen gjorde at alle ventet med investeringer og innkjøp. Det er en lignende situasjon, og mange velger å lete frem gammelt utstyr, bruke verktøy litt lenger enn før og heller reparere ennå kjøpe nytt. Heldigvis har vi etablert et godt forhold til offshoresektoren og har store leveranser dit. Det er en sektor som går bra i disse dager, sier salgssjef for Norden, Walter Sund.

Velfylt råvarelager

Tyrolit produserer i Østerrike og har foreløpig god tilgang på stål og andre råvarer. Sund er glad de ikke importerer for mye fra Kina i disse dager.

– Det er en fordel å operere i Europa, noe stadig flere oppdager. Våre planleggere har sett hva som var i gjære i god tid og har forberedt virksomheten på det. Derfor har vi store mengder råvarer på lager. Hele Tyrolit har økt salget på verdensbasis fordi mange av våre konkurrenter har organisert seg på en annen måte og nå sliter med å skaffe råvarer.

Artikkelen fortsetter nedenfor

Kjernebormotor

Kjernebormotorer

Håndholdt verktøy

Fram til i år har Tyrolit fokusert på større maskiner og verktøy, men nå leverer de også håndholdt elektroverktøy under eget merke. Det har så langt slått godt an hos kundene.

– Vi har nå vinkelslipere, rillefreser, betongsliper og bor i butikken, og dette er også europeisk kvalitet beregnet på proffmarkedet. Vinkelsliper kan vi for eksempel levere opp til 230 mm skive med vibrasjonsdemping. Alt kan kjøpes i butikken i Fredrikstad, men vi leverer mest via varebil ut til hele landet.

Flere nyheter

I oktober arrangeres igjen Bauma-messa i München, og der vil nok Tyrolit slippe flere nyheter i sitt segment. Selskapet har hele 135 kompetente ingeniører i sitt senter for forskning og utvikling i Østerrike og kommer stadig med nyheter som parkerer mange av konkurrentene.

– Tyrolit har ca. 500 patenter i dag på flere forskjellige maskiner og tilbehør og leder an i utviklingen på verdensmarkedet. Vi er alltid i forkant, og våre kunder vet at de får det nyeste og mest innovative tidlig når de handler hos oss, sier Walter Sund.


Tyrolit AS Bygg & Anlegg Norge

  Rosenborgveien 7, Fredrikstad

  975 47 990

  www.tyrolitdiamant.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: