Landets største leverandør satser på Romerike

HØNEFOSS: Spenncon er Norges største produsent og leverandør av prefabrikkerte betongelementer. De samarbeider allerede med flere aktører på Romerike og satser nå tungt på denne regionen.

Prosjektutvikler Ståle Fines og salgssjef for region Øst Svein Løvberg hos Spenncon i Hønefoss sier fabrikken produserer 180 000 tonn i året.
Prosjektutvikler Ståle Fines og salgssjef for region Øst Svein Løvberg hos Spenncon i Hønefoss sier fabrikken produserer 180 000 tonn i året.

Spenncon er Norges største produsent og leverandør av prefabrikkerte betongelementer. De samarbeider allerede med flere aktører på Romerike og satser nå tungt på denne regionen.

– Både Lillestrøm og Jessheim har stor byggeaktivitet og hele Romerike, sammen med Oslo, er derfor en del av vårt hjemmemarked. Vi har stort vekstpotensial her og ønsker å bli sterkere, blant annet i samarbeid med Åkrene Mek Verksted og andre aktører. Vi har store prosjekter på gang allerede i dag og har levert betydelige mengder elementer til utbyggingen på Gardermoen, ikke minst Pir Nord, sier salgssjef for region Øst, Svein Løvberg.

Fire fabrikker

Spenncon har historie i Norge tilbake til 1961 da Forspent Betong ble etablert i Hønefoss. Etter navneendring og oppkjøp er det i dag Consolis SAS som eier Spenncon AS. Consolis er verdens ledende leverandør av prefabrikkerte betongelementer og har 10 000 ansatte på lokasjoner i 28 land.

I Norge er Spenncon i dag etablert med fire fabrikker i sentrale regioner i Norge, omsetter for om lag én milliard kroner og har mer enn 500 ansatte.

Skreddersydd produksjon

– Vi produserer og monterer alle typer elementer og leverer helt fra prosjektutvikling/design til ferdigmontert. I dag vokser vi både på grunn av ett økende marked, men også fordi vi hele tiden tar nye markedsandeler. Vi er konkurransedyktige på pris, men ikke minst på gode og kreative løsninger. Vi har dessuten stor Produksjonskapasitet og oppleves derfor som en stabil leverandør med stor Leveringssikkerhet. Dessuten leverer vi til alle uansett størrelse. Det kan dreie seg om alt fra 100 til 100 000 kvadratmeter. Hele vår produksjon dreier seg om skreddersøm og ingenting produseres som standard hyllevare, sier prosjektutvikler Ståle Fines.

Tett samarbeid

Spenncon samarbeider tett med Åkrene Mek Verksted og ser på de som en foretrukken partner på de større prosjektene på Romerike. Ofte kjøper de stålkonstruksjoner fra Åkrene og monterer selv, eller de leverer betongelementer som Åkrenes folk monterer. En praktisk løsning til beste for oppdragsgiverne.

– Vi har utviklet et godt forhold gjennom 20 år og snakker samme språk. Derfor blir dette et konkurransedyktig samarbeid og en effektiv løsning for kundene. Men vi leverer selvsagt til andre stålprodusenter også. Vi har en fri rolle som leverandør av betongelementer, siden vi i motsetning til enkelte konkurrenter ikke har egen stålavdeling. Hos oss er døren åpen for hvem som helst som ønsker våre produkter, sier Løvberg. Han legger til at Spenncon har god ordrereserve også i 2019.

Ved avdelingen på Hønefoss er det drøyt 200 ansatte og de produserer 180 000 tonn betongelementer i året. Det blir uttransportert et middels stort kontorbygg hver eneste uke.


Spenncon AS

Hensmoveien 88
3516 Hønefoss

67 57 39 00

www.spenncon.no