Lasse Holst AS med totalrenovering av Kråkerøy kirke

Lasse Holst AS har spesialisert seg på renovering av eldre bygninger og ikke minst gamle kirker i Østfold.

Vakker utsmykking har blitt rehabilitert og veggene har fått ny kalkpuss og -maling.

De har ribbet Kråkerøy kirke for alt innvendig og bygget det opp på nytt. Nå står kirken snart klar, finere enn noensinne. Med gulvvarme, flott dekor, moderne i det skjulte men utad som den kirken den var opprinnelig. Med noen utbedringer.

Lasse Holst AS er i sluttstillelsen av det omfattende prosjektet å totalrenovere ærverdige Kråkerøy kirke fra 1911.

-  Dette har vært et utfordrende, morsomt og lærerikt prosjekt, og vi er stolte over igjen å få tilliten fra Fredrikstad kirkelige fellesråd. Det krever faglig dyktige håndverkere, og det er spesielt gøy at vi her kunne bruke alle våre avdelinger; murere, flisleggere, malere og snekkere, forklarer Stian Sollie, daglig leder i bedriften.

Innvendig totalrenovering

Prosjektet har vært omfattende, der det blant annet har blitt revet tregulv, understøp og fjernet løse masser helt ned til grunnfjellet.

-  Det har så blitt lagt vannbåren varme i hele gulvet, nytt betonggulv er støpt og ikledd flotte teglfliser. Gammel maling, puss og sparkel er fjernet og ny kalkpuss er påført før flatene er malt 3 strøk med kalkmaling. Kirkens flotte dekor er rehabilitert og nymalt med linoljemaling på takkonstruksjoner, kirkebenker, prekestol og detaljer. Også dører og vinduer er restaurert, og alt elektrisk er nytt, inkludert et ganske så omfattende teknisk rom, fortsetter Ken Jacobsen, avdelingsleder på antikvarisk.

Gulv i galleri er forsterket for å tåle det nye orgelet som etterhvert skal installeres. Her er også nytt gulv lagt med det samme treverket som opprinnelig dannet kirkegulvet.

Fokus på antikvarisk totalrenovering

Det kreves stor og bred kompetanse for å sette i stand gamle, verneverdige bygg. Kunnskap om gamle håndverkstradisjoner er essensielt.

Lasse Holst AS satser på denne nisjen i faget. Vi er en tverrfaglig håndverksbedrift som gjennom mange prosjekter de senere årene har vi opparbeidet oss viktig kompetanse, ikke minst på prosjekter for Fredrikstad kirkelige fellesråd. Vi har renovert Onsøy kirke, Glemmen kirke og ikke minst Gamle Glemmen kirke, som er fra helt tilbake til 1100-tallet. I prosjekter som dette er det viktig at vi bruker tilnærmet de samme materialene og de samme metodene innen både maling, mur, puss, fliser og alt annet vi gjør. Det skal rett og slett ikke se nytt ut, og helst ikke legges merke til at vi har gjort noe, utdyper Jacobsen.

Tar inn ufaglærte

Håndverksbedriften har 67 ansatte, der 15 av disse har vært i gang på Kråkerøy kirke det siste halvannet året. I tillegg kommer underleverandører. De ser verdien av både et godt arbeidsmiljø, løfte faget og ikke minst rekruttere nye. For det er en kjensgjerning at mange bedrifter sliter med å finne gode håndverkere. Det er ikke nok av dem. Dette har Lasse Holst AS funnet en vri på.

I tillegg til å ha syv lærlinger i murerfaget, betongfaget og malerfaget har vi tatt inn fem hjelpearbeidere i midten av 20-årene, der de alle kommer fra helt andre yrkesfag. En er utdannet servitør, en annen vekter. Felles for de alle er at de ønsket å skifte retning. Her får de muligheten til å prøve seg i alle våre faggrupper, finne det som passer dem best. Det gir oss mulighet til å lære de opp i våre fag og innen vår spesialkompetanse, og gi dem muligheten til å ta fagbrev. Vi har et meget godt arbeidsmiljø, der vi har satset på lokal arbeidskraft. Alle våre ansatte bor i nærmiljøet. Og vi er alltid ute etter nye, dyktige håndverkere i alle faggrupper, avslutter Sollie.


Firmanavn

  Gressvikfloa 11, 1621 Gressvik

  911 91 233

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.lasseholst.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: