Ledende på Østlandet, største enkeltstøp siden oppstart

Betongpumping sitter med kompetanse og imponerende maskinpark. Nyttig når fundamentet til landets høyeste bygning skal støpes.

Daglig leder i Betongpumping, Mats Stene, viser frem området som danner fundamentet til det nye kabeltårnet, og alle som er i arbeid.
Daglig leder i Betongpumping, Mats Stene, viser frem området som danner fundamentet til det nye kabeltårnet, og alle som er i arbeid.

AS Betongpumping sitter med stor og bred kompetanse, og en imponerende maskinpark som stadig vokser. Det kommer godt med når fundamentet til Nexans 150 meter høye kabeltårn i Halden skal støpes. Det som skal bli Norges høyeste bygg.

Det er veldig hyggelig å bli valgt som betongpumpeleverandør til et prosjekt som dette. Bare over det neste døgnet skal det pumpes inn 2.000 kubikkmeter bare til fundamentet, med to pumper på døgndrift. Dette er den største støpen vi har gjort i ett siden vi startet opp i 2018. Sjåførene på betongbilene konkurrerer om å levere flest lass, så dette er gøy, forklarer en oppglødd Mats Stene, daglig leder i AS Betongpumping.

Alle mann alle

Dette er bare begynnelsen på prosjektet. Senere skal de være med på å glidestøpe opp tårnet så langt de rekker med sine store maskiner. Også dette skal gjøres kontinuerlig på døgndrift, i tillegg til all annen betong som skal pumpes på samme jobb. 

Som på fundamentet står daglig leder midt i prosjektet, og jobber skulder ved skulder med de andre. Her er alle mann i arbeid.

– Ja, her jobber alle på lik linje. Det er sånn vi liker å ha det hos oss. Tårnet skal støpes over en periode på tre uker, der vi leverer og pumper inn betong døgnet rundt, inkludert netter, helger, 17. mai og pinse. Det krever mye logistikk med folk på jobb kontinuerlig.

Ledende på Østlandet og øker stadig

Betongpumping har vokst kontinuerlig siden oppstarten i 2018, og er nå ledende i sin bransje på Østlandet. Stadig tar de nye markedsandeler, og har jobber nedover begge sider av Oslofjorden, i Oslo og opp til Hønefoss og Eidsvoll. 

– Norbetong kjøpte seg inn i Betongpumping i fjor, noe som økte vår kapasitet, vår leveringssikkerhet og tilførte flere maskiner. Det bidro til at 2021 ble et veldig bra år. Samtidig har vi en stor ordrereserve også i år. Vi har også nå kjøpt inn fire nye maskiner, og vil etter sommerferien være de eneste i Norge som kan tilby 3 tårnpumper på 56 og 57 meter. Det gjør oss enda bedre rustet til å ta på oss et hvert oppdrag, uansett størrelse. I tillegg har valgt å dele oss inn i to avdelinger, i Våler og Lier, som deler ordrekontor. Det gjør oss veldig konkurransedyktige, fortsetter Arne Petter Holmen, selger og medeier.

Trenger flere sjåfører

De er i dag 28 ansatte, men med stadig økende oppdragsmengder og komplekse prosjekter.

– Vi er alltid på utkikk etter dyktige sjåfører. Men med store, døgnkontinuerlige prosjekter på gang er det ekstra behov for det nå. Som du ser krever dette alle mann på plass, og det er fint å være ute å jobbe med gutta. Men det gjør seg ikke selv det som må gjøres på kontoret heller. Derfor er vi er også på utkikk etter selvstendige betongpumpeoperatører som kan leies inn ved behov. Ta kontakt om det er deg.

Mange prosjekt, plass til fler

Betongpumping har mange store og spennende prosjekt i gang i hele Viken og Stor-Oslo.

– Vi har et veldig godt salgsapparat og et svært velfungerende ordrekontor. Det gjør at det stadig kommer inn nye oppdrag. Samtidig har vi alltid muligheter for å ta på oss mer. Trenger du en betongpumpe til ditt prosjekt er det bare å ta kontakt, så kommer jeg på gratis befaring og finner den beste løsningen for deg, avslutter Holmen med.


AS Betongpumping

 

  Vadbakken 6, 1592 Våler

  69 10 33 00

  www.asbp.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: