Leverer prosjekter for milliardbeløp

ØMF Asker Entreprenør i Moss er i gang med prosjekter i regionen til en verdi av 1,5 milliarder kroner.

Anleggsleder Tim Styrvold og prosjektleder Bjørn Ru8ne Ekberg forteller om stor aktivitet på prosjekt Sjøhagen.

ØMF Asker Entreprenør i Moss er i gang med prosjekter i regionen til en verdi av 1,5 milliarder kroner. Ett av dem er det største offentlige byggeprosjektet i Østfold siden Kalnes-sykehuset i Sarpsborg ble bygd, nemlig Onsøyheimen i Fredrikstad med en kontraktsverdi på rundt 350 millioner kroner.

- Vi var svært fornøyde da vi landet dette og startet arbeidene i mars 2020. Fortsatt følger vi den oppsatte planen og har faktisk kuttet tre måneders produksjonstid gjennom effektivisering og nøye planlegging. Fortsetter alt å gå som det skal, blir det overlevering i oktober 2022. Da vil et topp moderne sykehjem med 120 beboerrom stå klart til bruk. Det som skiller dette offentlige prosjektet fra andre, er at det er et forholdsvis teknisk avansert helsebygg på nivået under sykehus. Vi har tidligere hatt store prosjekter for Fredrikstad kommune, men ingen i denne størrelsesorden. Det er et attraktivt oppdrag. Hele åtte tilbydere, deriblant flere av landets største entreprenører, deltok i anbudskonkurransen, sier prosjektleder Tore-Jan Rønning, og understreker at ØMF Asker Entreprenør legger stor vekt på å bruke lokale underentreprenører og leverandører så langt det er mulig.

Handler lokalt

- Vi forsterket vår policy med må handle lokalt ytterligere i dette prosjektet. Med unntak av selskapet som monterer fasadeelementene, har alle leverandører som er i aktivitet her postadresse Østfold og et flertall faktisk i Fredrikstad. Vi får mange hyggelige tilbakemeldinger fra oppdragsgivere på at vi handler lokalt, og vi vet at kommunen også er opptatt av det. Det genererer jo inntekter tilbake til lokalsamfunnet, sier Rønning.

Stor takhøyde

ØMF Asker Entreprenør, region Follo/Østfold, har hatt god vekst de siste årene, og omsetter i et normalår for mellom 500 og 700 millioner kroner. 2021 ser ut til å havne på 600 millioner, og nye store prosjekter er på vei inn. Totalt omsetter Ø.M. Fjeld konsernet for nærmere fire milliarder kroner, og har mer enn 500 ansatte fordelt på ni regioner og datterselskaper over hele Østlandet.

- Her i Follo/Østfold har vi allerede 550 millioner kroner i ordrereserve for 2022, så det blir nok å henge fingrene i også neste år. Derfor oppfordrer vi også gode kandidater innenfor flere fagområder til å sende oss en åpen søknad om jobb. Det har slått godt ut, og mange har blitt ansatt etter selv å ha tatt kontakt. Vi har opparbeidet oss et godt omdømme som en arbeidsgiver med stor takhøyde og plass til selvstendige mennesker. Vi har styrket staben med et par eksterne prosjektledere siste år, men heretter skal vi rekruttere og skolere fremtidige prosjektledere internt. Vi har god oversikt over gode «emner» som vi ønsker skal ta et skritt videre. Slike muligheter er det mange av hos oss, sier regionleder Bjørn Sikkeland.

– Samarbeid og fleksibilitet er viktige verdier i hele Ø.M. Fjeld-konsernet. Vi legger stor vekt på å forstå byggherrens ønsker og behov så tidlig som mulig, og bidrar ofte med kompetansen vår i en tidligfase hvor byggherren gjerne trenger råd og innspill om hvordan prosjektet kan bygges rasjonelt og effektivt, forklarer regionlederen.

Enorme arealer

Entreprenøren har sitt Østfold- og Follo-kontor ved Verket i Moss, der den gamle Peterson-fabrikken tidligere lå. Et steinkast unna er de i gang med et par spennende prosjekter for naboen Høegh Eiendom som skal utvikle hele 300 000 kvadratmeter svært attraktive arealer de nærmeste årene. Hittil er 60 000 av dem ferdigutviklet, og prosjektsjef Kjetil Moth håper det vil bli flere i tiden som kommer.

- Vi har vist at vi kan håndtere og gjennomføre store prosjekter og ikke minst at vi leverer kvalitet. Det gjør oss optimistiske med tanke på fremtidige kontrakter, sier Moth.

Blokker og hotell

På det gamle industriområdet er ØMF Asker Entreprenør i gang med to prosjekter, nemlig Verket Boliger i kombinasjon med et spahotell, samt boligprosjektet Papirhuset.

- Papirhuset har kommet lengst, der er fundamenteringen ferdig og vi er i gang med plasstøpte betongkonstruksjoner. Det blir 34 leiligheter i et spennende og særegent bygg, forteller prosjektsjef Tommy Hansen. Han har et overordnet ansvar for begge de to prosjektene som er i gang på hver sin side av den gamle jernbanen. Prosjektene på Verket utføres i 3 separate kontrakter med egne prosjektorganisasjoner. Papirhust ledes av Prosjektleder Jørn Garder Lie, mens Verket Hotell og Boliger ledes av Roger Stensby.

- På sjøsiden av jernbanen blir det tre punktblokker med næring i første etasje og 51 leiligheter over, samt en felles parkeringskjeller. Det er også tegnet inn ytterligere to punktblokker når jernbanen er bort en gang i 2025-26. Det er utfordrende grunnforhold og vi har slått ned 550 peler med en snittlengde på 26 meter. Dessuten ligger det mye flis og tømmeravfall i grunnen, men det har vi taklet ved hjelp av å forbore 4-5 meter for å komme gjennom de gamle tremassene. Det har vært en suksessfaktor for prosjektet, sier Hansen.

Ø.M. Fjeld-konsernet har bygget flere hoteller rundt på Østlandet, men hovedentreprisen for hotellet på Verket er den første for regionen Østfold/Follo.  Etter planen skal hotellet åpne sommeren 2023, så det er ganske tøff fremdriftsplan. Hotellet vil få 175 rom, restaurant, konferansefasiliteter og spa-avdeling i øvre del av bygningen og ikke nede som de fleste konkurrenter. Det er Norwegian Hospitality Group, som blant annet står bak Son spa og Farris bad, som skal leie og drifte hotellet.

Starter trinn 2 i høst

Sjøhagen-prosjektet er et stort boligprosjekt der trinn 1 står foran ferdigstillelse i vinter. Det består delvis av rekkehusbebyggelse med 46 boenheter, og de første flytter inn i februar 2022, forteller prosjektleder for trinn 1 Rune Bjørn Ekberg. Boligblokken som bygges nærmere sjøkanten skal etter planen være klar for innflytting i april.

- Vi skal også i gang med trinn 2, som er et noe mindre prosjekt, nå i oktober, forteller prosjektleder Tim Styrvold. Dette prosjektet omfatter kun en boligblokk i umiddelbar nærhet til den første, som faktisk var utsolgt på få timer. Hittil har rundt 1 500 personer meldt sin interesse for en av leilighetene på Sjøhagen Brygge.


ØMF Asker Entreprenør Østfold/Follo

  Verket 22, Konventionsgården 1534 Moss

  415 03 033

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.omfjeld.no

{/show}