Løfter solcelletak til et nytt nivå

Jon Ola Pedersen startet Ecosol sammen med sin partner, Vaidas Vysniauskas 1. januar 2019. De hadde da jobbet sammen 10 år i byggebransjen og de siste årene med solceller. 

Vaidas Vysniauskas og Jon Ola Pedersen har nylig montert nytt integrert solcelletak på Jeløy Kapell.

- Ecosol ble grunnlagt fordi vi skulle kunne tilby estetisk pene solcelleløsninger med lang holdbarhet som i tillegg er vedlikeholdsfrie. Folk ønsker ikke å ha vanlige paneler oppe på eksisterende tak. Det er ikke pent nok.

Jon Ola Pedersen startet Ecosol sammen med sin partner, Vaidas Vysniauskas 1. januar 2019. De hadde da jobbet sammen 10 år i byggebransjen og de siste årene med solceller. De kjente dermed både hverandre, faget og bransjen godt da Ecosol ble etablert.

- Vi har vært i bransjen siden 2017 og dette er en nisje innad i solcellebransjen igjen. «BIPV», building-integrated photovoltaics, eller bygningsintegrert solcelleanlegg på norsk, er et takdekke som er taket ditt. Du får med andre ord både tak og solceller i ett.

Rask inntjening

Differansen i forhold til et tradisjonelt tak er vanligvis spart inn i løpet av 12-15 år. Da legges de siste årenes strømpriser til grunn med 1,1 kroner per kwh inklusiv nettleie. Dersom strømprisen blir det dobbelte, vil inntjeningstiden halveres.

Men til tross for at det økonomiske bildet blir stadig penere og nedbetalingstiden stadig kortere med stigende strømpriser, er Ecosols daglige leder vel så opptatt av å peke på de øvrige fordelene.

-Folk ønsker å bidra i det grønne skiftet. Folk vil bidra miljømessig. Takløsninger med solceller har vært på markedet en stund, men med de takene vi leverer, må jeg være ubeskjeden nok til å si at vi snakker om et nytt nivå, smiler han.

Vedlikeholdsfritt og attraktivt

Du får et vedlikeholdsfritt tak i glass som i sin levetid er miljøvennlig og har betalt CO2-avtrykket sitt selv. Det er glass som er herdet, som man kan gå på, ikke stein som blir sprø, med andre ord et tak som også holder lenger.

Det har dessuten vist seg at attraktiviteten er stor. For utbygger er det en god måte å profilere seg som innovativ og miljøvennlig på. Interessen rundt objektene blir større med slike tak. Husene som skal selges tiltrekker seg en større kjøpergruppe.
Jon Ola snakker også varmt om «Roofit» som Ecosol også leverer. Det er tradisjonell båndtekking med integrerte solceller. Man kan ikke se at det er et solcelletak og det er like tett som tradisjonell båndtekking. Dette produktet har satt en ny standard.

Vekst

- Vi ønsker at næringslivet i Østfold og Follo skal kjenne til oss og vite at vi er et nisjeselskap innen solceller, for det er ikke så veldig mange som leverer den type løsninger som vi gjør.
- Vi er dessuten i et marked i vekst, så vi trenger å øke bemanningen. Vi trenger flere folk som kan tak. Den delen som krever solcelle-kompetanse må vi lære dem uansett, men de må kunne jobbe med tak og vite hvordan et tak er bygd opp, hevder Pedersen - Vi har behov for både montører og ingeniører. Fra de 8 ansatte vi er i dag, håper vi på å være 14 ved inngangen til mars 2022 understreker Jon Ola Pedersen, daglig leder i Ecosol.


Ecosol AS

  Årvollskogen 42, 1529 Moss

  976 62 021

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.ecosol.no

{/show}