Mer enn dobler kapasiteten på ferdigbetong

Mona Betong på Slitu mer enn dobler kapasiteten på ferdigbetong når de åpner den nye fabrikken i Indre Østfold.

Ingar Kasbo Jensen foran den påbegynte nye ferdigbetongfabrikken, som mer enn dobler kapasiteten på “lego”-betongblokker.

De leverer betong til alt fra små garasjer til større byggeprosjekter, i tillegg til sand, stein og støttemurer. Murene er laget etter legoprinsippet, og er enkle å både sette sammen og ta fra hverandre etter behov. Den nye fabrikken gjør at de får langt større kapasitet og kortere leveringstid.

 

Planen er å øke produksjonen, derfor bygger vi nå en ny ferdigbetongfabrikk som får dobbel så stor kapasitet som den vi allerede har. Samtidig beholder vi den gamle. Dette gir oss 12 tilslagslommer og 6 sementsiloer, og stor daglig kapasitet, forklarer Ingar Kasbo Jensen, som er daglig leder i Mona Betong.

Grus og betong

Mona Betong AS ble stiftet 2005, og anlegget på Brennemoen påbegynt sommeren 2007. Navnet har de fra Monaryggen, morenen som i sin tid dannet sandtaket som har blitt arbeidsplass for 10 ansatte og 7 biler med selvstendige sjåfører.

Det er søsterbedriften vår, Fossens Eftf., som driver grustaket, mens vi lager betongen. Samtidig vil de leie noe kapasitet hos oss for å lage nye produkter til veimasse, resirkulere masser og lignende. Vi vil primært lage betongblokker, som er mye brukt i blant annet avfallshåndteringsbinger. De er enkle å flytte på, endre og bytte ut, noe som gjør dem spesielt godt egnet til denne bruken.

Skal omsette for 50 millioner

De eies av grunneierne, sjåfører og lokale investorer, noe som sikrer stabil og sikker tilgang på tilslag. Både sjåfører og de som driver anlegget har lang erfaring, også fra tidligere. I tillegg til egne 10 ansatte, er de rundt 7 i Fossens eftf., og leverer til hele Østfold og Follo.

I tillegg til de 7 bilene som eies av egne sjåfører, har vi to biler selv. Vi planlegger nå å skaffe en bil til, og er ute etter en ny sjåfør. Og når den nye fabrikken er i gang, er det nok godt mulig at vi trenger enda flere ansatte. Vi regner med å omsette for 50 millioner på betong i år, og 25 i grus. Samtidig som den nye fabrikken har kostet oss 25. Men det tror vi at vi tjener inn raskt igjen på den økte kapasiteten. Og gir kundene enda raskere service, avslutter Kasbo Jensen.


Mona Betong As

  Brennemoenstien 26, 1850 Mysen

  69 89 44 90/990 40 159

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.monabetong.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: