Norbygg og Probygg i nytt næringsbygg

I sommer flyttet entreprenørselskapene Norbygg og Probygg inn i nytt næringsbygg i Sarpsborg.

Stig og Kristoffer Gundersen fra Norbygg, samt Erik Axelsson og Tomas Rostad fra Probygg ser frem til positiv utvikling av bedriftene etter flyttingen nær E6 i Sarpsborg.

Entreprenørselskapene Norbygg AS og Probygg AS har lenge hatt et tett og godt samarbeid. Nå har de flyttet inn i et nytt og moderne forretningsbygg på Bjørnstadmyra i Sarpsborg, og begge har store planer for fremtiden.  

Fredrikstadselskapet Norbygg hadde tenkt tanken om en mer sentral plassering ved E6 en stund da det kom en forespørsel fra en tomteeier om interessen for å være med i et prosjekt med et næringsbygg på Bjørnstad.

- Det syntes vi var en god idé, men vi trengte å ha med oss en leietaker til. Jeg kontaktet derfor en av eierne i Probygg Tomas Rostad, som har vært vår leverandør på tømrer- og snekkerarbeid i mange år. Men de hadde ikke noe ønske om å leie, men ville eie selv. Derfor endte vi med den eiersitsen vi har i dag, der Håkon Tegneby eier 50 prosent, mens Probygg og Norbygg eier 25 prosent hver, sier daglig leder i Norbygg Stig Gundersen.

- Vi hadde vurdert flere tomter i området her allerede, siden vi led under plassmangel i lokalene på Greåker, og selv om vi fikk tilbud om tomt på Åkebergmosen, ønsket vi ikke å flytte fra Sarpsborg. Derfor ble denne løsningen perfekt for oss, sier en av eierne i Probygg, Tomas Rostad.

Utsatt innflytting

Nylig flyttet begge selskaper inn i nybygget, men innflyttingen ble ikke helt som ventet på grunn av den pågående pandemien. I stedet for store flyttelass og innvielsesfest, kunne bare noen få ansatte ta med seg det mest nødvendige og flytte inn i de nye kontorene. Resten jobber fortsatt fra hjemmekontor.

- Det var litt stusselig, da jeg gledet meg stort til å kunne flytte selskapet vårt hit fra våre trange og lite hensiktsmessige lokaler på Greåker, men vi får ta det igjen senere, sier Rostad.

250 kvadratmeter ledig

I tillegg til Norbygg og Probygg har et par andre aktører også valgt å flytte til det nye næringsbygget, og flere er på gang. Snart er det kun 250 kvadratmeter kontorplass igjen, men dette skal også leies ut i nær fremtid.

- Hittil har selskapet Bygghjemme Norge AS flyttet inn, mens Match Bemanning kommer 1. september. For et par dager siden ble vi også enige om leiekontrakt med ytterligere et selskap i byggebransjen, og i tillegg har Sarpsborg kommune leid 200 kvadratmeter lagerplass her. Beliggenheten er jo perfekt, med nærhet til E6 og sentral plassering i regionen. Her er det kort vei til markedet i alle byer, sier Stig Gundersen.

Satser i nytt marked

Familieselskapet Norbygg har nylig gått gjennom et generasjonsskifte på eiersiden og lagt en ny strategiplan for fremtiden. Nå ser de på flyttingen til Sarpsborg som en nystart på virksomheten, som nå i hovedsak er eid av søsknene Stig, Kristoffer og Hanne Gundersen.

- Vi har ikke landet hele strategiplanen ennå, men er midt i en viktig digitalisering av selskapet. Vi ønsker å modernisere og effektivisere driften og vokse innenfor det markedet vi opererer i dag. I tillegg vil vi satse på et helt nytt marked for oss, nemlig offentlige bygg, som skoler og barnehager, sier Kristoffer Gundersen.

En ny hverdag

- Vi regner med store synergier av å flytte inn i samme bygg, selv om vi har samarbeidet tett tidligere. Folk som jobber sammen vil få lettere tilgang til hverandre. Vi er heller ikke fremmede for å levere inn felles anbud til enkelte prosjekter, selv om vi i utgangspunktet er konkurrenter, sier daglig leder i Probygg Erik Axelsson. Han er glad for å forlate det gamle postkontoret i Greåkerveien.

- Dette er en helt ny hverdag for oss. Et så flott bygg med godt balansert inneklima og moderne innredninger gjør noe med stoltheten, og ikke minst er det morsommere å ta imot kundebesøk på de nye møterommene, framfor det gamle kjøkkenet på postkontoret, ler Axelsson.

Nok å gjøre

Begge selskapene har velfylte ordrebøker for den nærmeste tiden. Norbygg, med 13 ansatte funksjonærer, har flere prosjekter gående og skal snart i gang med et nytt næringsbygg på Glemmen i Fredrikstad. De er derfor på jakt etter ytterligere kompetanse.

- Probygg er på kontinuerlig jakt etter tømrere, legger Tomas Rostad til. – Vi har flere prosjekter i gang og skal dessuten starte på rehabiliteringen av det gamle sykehuset på Veum til høsten.

- Vi opplever en voldsom vekst i den regionen vi opererer, spesielt i nordre Østfold og søndre Akershus. Vi har 25-30 tømrere ansatt og i dag og 45 ansatte totalt, men trenger flere, avslutter Erik Axelsson.Artikkel


Firmanavn

  Bjørnstadmyra 12, 1712 Grålum

 

  

  

{/show}