Ny leder, nye lokaler og velfylte ordrebøker for Bravida

SARPSBORG: De er offensive og skal vokse kraftig, men samtidig beholde og videreutvikle Bravida-kulturen!

– Vi har offensive planer og skal vokse kraftig de neste årene. Samtidig skal vi beholde og videreutvikle Bravida-kulturen, sier Vidar Gulbrandsen, som tok over som avdelingssjef for Bravida Sarpsborg like før nyttår.

Mange i bransjen kjenner nok igjen navnet, og det er ikke uten grunn. Vidar Gulbrandsen har jobbet hos Installatøren AS i Fredrikstad siden han startet der som hjelpearbeider i 1999. Den gang var selskapet nystartet og besto av den nye eieren som var montør, pluss to lærlinger og til slutt Vidar Gulbrandsen.

Lot seg friste

– Jeg var med lærlingene ut på jobb og lærte kanskje mer enn jeg strengt tatt burde på den tiden, men det var en spennende reise i et firma som utviklet seg raskt. Selv tok jeg fagbrev i 2003 og ble da montør, bas og til slutt prosjektleder. For drøyt 10 år siden vurderte jeg faktisk omskolering til vernepleier etter at jeg skadet skuldra, men landet til slutt på teknisk fagskole i stedet. Da jeg sluttet i fjor hadde jeg ansvaret for kalkyleavdelingen, forteller Gulbrandsen.

Han hadde egentlig ingen planer om å bytte jobbe, men så ringte telefonen en fredag, og et rekrutteringsbyrå spurte om jeg kunne være interessert i å ta over lederansvaret i Bravida Sarpsborg. Da spørsmålet kom bestemte han seg for å bruke helgen til å tenke og diskutere med sine nærmeste. Da det var gjort, og han signaliserte interesse tilbake til rekrutteringsbyrået, gikk prosessen på skinner. Innen utgangen av september 2019 var han ansatt som avdelingssjef i Sarpsborg. Han nøler når han blir bedt om å forklare hvorfor det nettopp ble han.

Interessant bakgrunn

– Jeg har et stort nettverk etter så mange år i bransjen og satt allerede med ansvaret for 40–50 medarbeidere hos Installatøren. Dessuten er det viktig at jeg har gått den lange veien og vet hva som foregår ute på byggeplassene. Med en slik bakgrunn blir man gjerne interessant i forbindelse med slike stillinger. Det var vel det som gjorde utslaget, mener Gulbrandsen.

For egen del kan vi legge til at tidligere medarbeidere mener han er en svært omgjengelig og sosial person som er godt likt i alle sammenhenger.


Artikkelen fortsetter under bildet

Vidar Gulbrandsen med Tune Handelspark i bakgrunnen. På byggeplassen imellom kommer det nye Tesla-senteret.


Tar store prosjekter

Den nye avdelingssjefen har store ambisjoner for avdelingen i Sarpsborg som nå har flyttet inn i nye moderne lokaler i det som gjerne kalles «midt i smørøyet». På Sørlie-Torget i Sarpsborg får bedriften en plassering blant en rekke næringer og med umiddelbar nærhet til E6. De gamle lokalene var plassert i en eldre boliggate i sentrum og var trange, upraktiske og velbrukte. Nå får avdelingen alt på ett plan, og med betydelig reisevirksomhet er nærheten til E6 viktig.

– Bravida er en organisasjon som bygger på samspill mellom avdelingene. Akkurat nå holder vi for eksempel på med det nye sykehuset i Tønsberg og et større renseanlegg på Bekkelaget i Oslo. I tillegg har vi 60 prosent av en jobb til 60 millioner på et stort lager i Vestby, der Bravida Finland har resten. Prosjektene blir delt mellom avdelingene allerede på kalkulasjonsnivået, og nettopp dette er Bravidas styrke. Derfor kan vi ta store prosjekter til flere hundre millioner kroner som favner om flere fag.

Flere boligprosjekter

Bravida Sarpsborg har alltid vært tunge på industrisiden, og har store kunder som Borregaard, Hansa Borg Bryggerier og Sarpsborg kommune. Nylig vant de også konkurransen om en rammeavtale med kommunen som strekker seg over 1 + 1 år. Sammen med øvrige jobber, betyr det fullt trøkk for serviceavdelingen. Nå vil imidlertid Sarpsborg-avdelingen også ha sterkere fokus på boligprosjekter og har nylig landet en kontrakt med Backe Østfold som omfatter over 50 boliger i Ski.

– Vi er nødt til å ha større fokus på bolig. Det vil bli bygd flere hundre enheter bare i vårt nærområde i løpet av få år, og her skal selvfølgelig Bravida være med.

Til sammen gjør det at behovet for serviceelektrikere øker sterkt. Akkurat nå har Bravida Sarpsborg behov for fem–seks nye medarbeidere.


Artikkelen fortsetter under bildet

Bravida Sarpsborg i lyse og luftige lokaler.


Ufordrende rekruttering

I løpet av 2020 kommer også nye utfordringer på personalsiden, da flere nøkkelpersoner går av med pensjon. Noen blir rekruttert fra egne rekker, da Bravida Sarpsborg har en kultur der kompetanse går i arv. Likevel må det inn nye krefter, ikke minst en ny økonomisjef som skal styre en virksomhet som håndterer 120–130 millioner kroner i året. I tillegg må de ha inn en montør med knx-smarthus-kompetanse.

– Det er ikke enkelt å rekruttere, siden mange bransjer fortsatt går på høygir, men Bravida har et godt navn og er en attraktiv arbeidsplass. Derfor bør vi kunne løse dette. Det er imidlertid viktig å få inn medarbeidere som kan tilpasse seg vår kultur, der alle støtter hverandre og styrer mot samme mål.


Bravida Sarpsborg

Hundskinnveien 100
Sarpsborg

69 14 83 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.bravida.noKlikk en emneknagg for å lese mer: