Nye produkter gir ny vekst for Tyrolit

Etter at fredrikstadmannen Walter Sund overtok som salgssjef for det norske markedet i 2004 har pilen pekt oppover for Tyrolit. Nå har han fått ansvar for resten av det skandinaviske markedet også.

Walter Sund er nå salgssjef for det skandinaviske markedet i Tyrolit Bygg & Anlegg etter at han har styrt skuta med stor fremgang i Norge.

12. mars 2020 sluttet telefonen å ringe hos Tyrolit i Fredrikstad. Deretter var det stille ut april måned, men 4. mai ringte endelig telefonen igjen. - Etter den dagen har det bare gått rett oppover, sier salgssjef for bygg- og anleggsvirksomheten til Tyrolit i Skandinavia Walter Sund.

Walter Sund var ikke vant til verken nedgang eller et tregt marked, da pandemien rammet i fjor. Etter at fredrikstadmannen overtok som salgssjef for det norske markedet i 2004 har pilen pekt oppover, bare avbrutt av finanskrisen i 2008.

Skal utvikle Skandinavia

- Bortsett fra den har vi hatt kontinuerlig vekst i Norge. Faktisk har det gått så bra at vi passerte Sverige i størrelse i 2020 etter å ha vært lillebror i alle år, sier Sund. Fremgangen i Norge gikk ikke upåaktet hen i konsernet, og Sund ble i november 2019 salgsansvarlig for markedet i både Norge, Sverige, Danmark og Finland. Hittil har han ikke besøkt de nye markedene så ofte som han ønsket på grunn av pandemien, men nå legges planer for å bringe de tre landene opp på norsk nivå.

Blir bedre digitalt

- Vi har mye å hente i Norge også. Markedet er stort! Vi ser ingen ende på vår potensielle vekst og utvikler oss hver eneste dag. Nå skal vi styrke salgsstaben ytterligere og søker i disse dager etter en ny selger. I tillegg skal vi utvikle oss digitalt og videreutvikle vår digitale markedsføring, sier Sund og røper at selskapet også har en ny nettbutikk på gang. Her kan kundene via sin egen kundeportal først og fremst handle de forbruksvarer de trenger, men også maskiner. Nettbutikken vil trolig være klar til bruk mot slutten av året, og det er Skandinavia som først vil få sin versjon.

Ledende produkter

Tyrolit er et verdensomfattende konsern og avdelingen i Fredrikstad leverer markedsledende produkter innenfor kjerneboring, gulvsaging, veggsaging og wiresaging. Maskiner og utstyr for kjerneboring er fortsatt hovedprodukter, men i 2018 presenterte de en ny veggsag som har satt spor etter seg. Saga har lav vekt med små fysiske mål, men har likevel kapasitet på hele 1600mm sagblad som kan roteres begge veier. Tyrolit har over 500 aktive patenter hvor en av dem er drivsystemet på deres wiresager. Ved å operere med flere drivhjul på samme aksel får sagen nemlig langt høyere dreiemoment og resultatet er en sterkere sag enn konkurrentenes.

- Tyrolit vinner mye på sine innovative kvalitetsprodukter. Vi leverer borstativer i særklasse og klarer likevel å holde fornuftige priser. Vi er ikke alltid billigst ved innkjøp, men likevel blir det ofte mest økonomisk med våre produkter, både fordi de er driftssikre, men også fordi forbruksvarer som bor og blader tåler større belastning og har lang levetid.


Firmanavn

  Rosenborgveien 7, 1630 Gml. Fredrikstad

  975 47 990

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.tyrolitdiamant.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: