Nytt leilighetsprosjekt i regi av Backe Østfold

Nylig underskrev Backe Østfold en kontrakt med OBOS i Fredrikstad om bygging av 41 leiligheter på Haraldsåsen ved innfarten til byen.

Her på Haraldsåsen skal Backe Østfold bygge 41 leiligheter for OBOS Fredrikstad. Går alt som det skal blir det innflytting tidlig 2023.

Backe Østfold fortsetter å levere flotte boligprosjekter i Østfold og Follo. Nylig underskrev de kontrakten med OBOS i Fredrikstad om bygging av 41 leiligheter på Haraldsåsen ved innfarten til byen.

Går alt etter planen starter salget i sommer og byggingen forhåpentligvis senhøsten i år. Ønsket er å komme godt i gang på denne siden av nyttår.

– Vi håper på oppstart i november, men det er mye som spiller inn og som påvirker en byggestart. Likevel er vi optimistiske med tanke på prosjektet. Det selges godt med leiligheter i hele Fredrikstad nå, og disse blir liggende høyt på oversiden Seut, med en praktfull utsikt i alle himmelretninger. Vi føler oss sikre på at interessen for å flytte hit blir stor, sier administrerende direktør Sien Håkon Glosli i Backe Østfold AS.

Han er glad de landet denne kontrakten akkurat nå, side de er midt oppe i avslutningene av flere store prosjekter. Haraldsåsen passer godt inn på mange måter.

Norges beste

– Det er fin størrelse på prosjektet, og det dreier seg om en type bygg vi har levert tidligere med godt resultat. Vi setter som kjent vår ære i å levere feilfrie prosjekter, og det gleder vi oss til å gjøre denne gang også. Det forplikter å bli stemt frem til tittelen «Norges beste boligbygger» for 7. gang på ni år. Det er en prestasjon hele Backe-gruppen er stolt av. Man blir faktisk litt ydmyk når boligkjøpere gir oss så gode skussmål år etter år. Vi lover å gjøre alt vi kan for å opprettholde den gode standarden, sier Glosli.

En del av prosjektet ved Gamle Fredrikstad stadion lå til grunn for kåringen. Her skåret Backe Østfold hele 85 av maks 100 poeng på kundetilfredshetsindeksen (KTI), både ved overlevering og ved ettårs kontroll. Det er oppsiktsvekkende gode resultater.

Gode grunnforhold

Boligene på Haraldsåsen blir ganske like den siste bebyggelsen som Backe sto bak på gamle Fredrikstad stadion. Det betyr at det blir plasstøpt betong og stor grad av egenproduksjon både for betong og tømrere. Slike prosjekter er kjærkomne i disse vanskelig koronatider. Kontraktsverdien ligger på rundt 90 millioner kroner og passer med andre ord godt til vår struktur og størrelse. Går salget som vi forventer er det snakk om å bygge hele prosjektet i ett byggetrinn. Grunnforholdene er svært gode, med fast fjell over hele, så det blir noe sprengning. Det er alltid en fordel.

– Vi og OBOS trives med hverandre og jeg tror de også var fornøyde når det viste seg at Backe Østfold vant kontrakten. I likhet med oss har også OBOS en visjon om null feil. Vi har med andre ord samme tankesett rundt kvalitet og det er en god trygghet for kundene som kjøper her, sier Stein Håkon Glosli.

Tidligere oppdrag

Backe Østfold har tidligere hatt en del oppdrag for OBOS Fredrikstad, men dette blir det første boligprosjektet.

– Vi har hatt noen rehabiliteringsoppdrag, blant annet på St. Hansfjellet i Fredrikstad der vi rehabiliterte 112 leiligheter. I tillegg har vi hatt noen mindre oppdrag for OBOS og byggingen av Østerhaug omsorgsboliger på Hvaler i regi av Østfold Prosjekt AS, som igjen er eid av OBOS og Sarpsborg og Omegn Boligbyggelag (SOBBL).

På jakt etter fagfolk

Backe Østfold er såpass i vinden at de blir lagt merke til i lokalmiljøet. Virksomheten er i konstant vekst og jakter hele tiden nye medarbeidere, selv i vanskelige tider.

– Vi vet at det blir mer hektisk igjen, og da er det viktig å være forberedt og ha en godt trimmet og kompetent organisasjon. Derfor ansetter vi alltid dyktige folk hvis det viser seg at de passer vår organisasjon. I kampen om de beste fagpersonene stiller Backe Østfold sterkt med sitt gode rennommé og positive utvikling gjennom mange år. Vi har en organisasjon der alle er på samme nivå og det er stor takhøyde. Nå ser vi gjennom tiden vi er inne i , tegn på at det blir rift om norske fagfolk og ønsker å tiltrekke oss både helt unge og litt mer erfarne medarbeidere, sier Stein Håkon Glosli.Artikkel


Firmanavn

  Rosenborgveien 3, 1632 Gml Fredrikstad

  69 35 70 80

  Epost

  www.backe.no

{/show}