Økt etterspørsel fra privatmarkedet

Etterspørselen har økt kraftig etter ferien hos Ingeniør og murfirma Lars Aarum AS i Sarpsborg.

De to eierne Andreas Borge og Lars Aarum i Ingeniør og Murfirma Lars Aarum AS er fornøyde med velfylte ordrebøker til langt ut i 2023.

- Etterspørselen har økt kraftig etter sommerferien, spesielt fra privatmarkedet, men vi merker også stor interesse fra entreprenørene. Det sier prosjektleder Andreas Borge i Ingeniør og murfirma Lars Aarum AS.

Selv om det knytter seg mye usikkerhet til byggebransjens fremtid, merker ikke flis-, puss- og murspesialisten i Sarpsborg noe til det i dag. Tvert imot har de måttet takke nei til enkeltoppdrag på grunn av mangel på håndverkere, og selv om staben i dag teller nærmere 45 murere, er de i behov av flere. I høst er de engasjert i en rekke større prosjekter i store deler av Østfold.

Flere næringsbygg

- Vi leverer til både næringsbygg og boligprosjekter i dag. I begynnelsen av september startet vi med arbeidet på Seut Næring, som ligger som nabo til det nye leilighetsbygget på Seut i Fredrikstad. Det er et ganske stort tegl-prosjekt for oss. I dag er vi på plass med tre-fire murere og skal sluttføre jobben nærmere jul i år, forteller Andreas Borge. Han legger til at de også er i sving på Dynatec i Tomter, samt det andre av to næringsbygg for Dahles Auto i Fredrikstad. Oppdragsgiver her er Norbygg.

Store boligprosjekter

Det største prosjektet i dag er siste byggetrinn på Tindlund Park i Sarpsborg. Her har Lars Aarum AS vært i sving siden oppstart og levert alt av flis og mur. Hovedentreprenøren er Ove Skår AS, som murfirmaet ofte og gjerne samarbeider med.

- Alle er selvfølgelig opptatt av pris, men vi vinner ofte anbud på vår kompetanse, prosjektforståelse og gjennomføringsevne. Ove Skår har vi jobbet mye for, og vi kjenner hverandres tankegang godt. Det er en forutsetning for gode resultater for alle parter. Det samme gjelder også for Backe Østfold som er en kjempegod samarbeidspartner. Vi leverte nylig tegl, puss og flisjobben på Giljehagen i Ski, men har hatt mange andre prosjekter for samme entreprenør. Til slutt har vi bredt samarbeid med Obos Block Watne der vi leverer på Begby, Torbjørnrød i Moss og Bjørnstad i Sarpsborg.

Trenger murere

Ordrebøkene er fortsatt ganske velfylte i Greåkerveien, selv om 2023 ennå ikke er 100 prosent fylt opp. Men kalkulatøren har nok å gjøre og sørger for flere prosjekter neste år for bedriften som omsetter cirka 80 millioner kroner. For å opprettholde dette trenger de derfor nye og faglærte murere. I dag er de ledende på tegl og er i dialog med mange oppdragsgivere.

- Vi satser på å rekruttere gjennom lærlingordningen også og har nylig fått gjennom to nye fagfolk, hvorav begge tok fagprøve med meget godt bestått resultat. Det er vi ganske stolte av, da det betyr at vi har bidratt med en god læretid.

- Ellers må vi lene oss på noen bemanningsbyråer, noe vi også har gjort tidligere, sier Andreas Borge.

 


Ingeniør og Murfirma Lars Aarum AS

  Greåkerveien 27, Sarpsborg

  979 79 091

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.larsaarum.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: