Olimb bygger for framtiden

RÅDE: Olimb Rørfornying samler sine avdelinger i et splitter nytt bygg på Furuholt.

Nybygget på Furuholt er reist i massivtre. Det betyr moderne fasiliteter for de ansatte, bedre arbeidsmiljø og lettere kommunikasjon. Daglig leder Roar Haugland viser her frem den nye kantinen.
Nybygget på Furuholt er reist i massivtre. Det betyr moderne fasiliteter for de ansatte, bedre arbeidsmiljø og lettere kommunikasjon. Daglig leder Roar Haugland viser her frem den nye kantinen.

Olimb Rørfornying samler sine avdelinger i Råde, i et splitter nytt bygg på Furuholt . – Et viktig grep for å kunne styrke oss og vokse ytterligere, sier daglig leder Roar Haugland.

Inntil nå har Olimb Rørfornying vært lokalisert på to ulike steder i Råde: Ansatte med offentlig VA som arbeidsområde har hatt lokaler på Karlshus, mens avdelingen for innvendig rørfornying har holdt til i gamle lokaler på Olimb-familiens eiendom Furuholt, sammen med Olimb Anlegg og felles administrasjon. Olimb Rørfornying har også avdelinger i Bergen, Trondheim og Grenland.

Nå samles ressursene i det nye administrasjonsbygget,  som har et bruksareal på over 1 000 kvm, og i høst starter arbeidene med å reise et nybygg på 2 500 kvm for produksjon, lager og verksted på samme område. Byggherre er Olimb Eiendom AS.

Med over 100 ansatte har Olimb vokst til en av de største private arbeidsplassene i Råde siden etableringen for mer enn 60 år siden. Med de betydelige investeringene i nye lokaler og utvidelse av næringsområdet på Furuholt, viser selskapet at det har tenkt å være her også i framtiden!

Et nødvendig grep

Samlokaliseringen markerer en ny tidsregning både for bedriften og de ansatte, og er et nødvendig grep for å ruste seg for framtiden, mener Haugland.

– Ved å samle alle under samme tak, kan vi kommunisere på en helt annen måte enn tidligere. Selv om avdelingene har spesialisert seg på hver sine områder, bruker vi ressurser og kompetanse på tvers av arbeidsfeltene. Dessuten har vi for lengst vokst oss ut av de nåværende lokalene. Dette vil øke både trivsel og samhold, samt forenkle arbeidsdagen vesentlig.

Sterk vekst

Olimb Rørfornying kan  vise til en vekst på hele 30 prosent i løpet av de to siste årene, har en forventet omsetning i år på ca 300 millioner kroner og er landets største entreprenør innen rørfornying. Haugland trekker fram de ansatte som hovedårsaken til den gode utviklingen.

– Vi er så heldige at de aller fleste blir værende her lenge, slik at vi kan nyte godt av den erfaringen og kompetansen de opparbeider seg. Vi må daglig løse oppgaver som går på tvers av mange fagområder, som betinger ansatte som både må jobbe kreativt og tåle ulikt, fysisk arbeid. I tillegg er innovasjon og utvikling selve kjernen i bedriften. Vi var i sin tid med på å lansere rørfornying for verden, og har siden vært i front av utviklingen. Og det er ekstra hyggelig å ha skapt en kultur hvor innovasjonen som regel kommer innenfra. Mange forbedringer og modifikasjoner av utstyr og metoder er et resultat av ideer fra våre egne ansatte. Innovasjon er unntaksvis de store revolusjonerende sakene, det handler mye mer om de mange små kreative løsningene, sier han


Olimb Rørfornying AS

 Sarpsborgveien 115
1640 Råde

69 28 17 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.{/hide}